Minimax

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
A je še kdo opazil da je raven njihovega supporta drastično padla v zadnjem času ?

skratka, že cel dan pingpongam maile z njimi, da se mi je začelo pojavljat pri davčno potrjenih računih, neko čudno zaokroževanje cen, ceno brez ddv ima 6 decimalk, z ddv pa 2 in potem pride do tega da kakršnokoli ceno vpišem, z ali brez ddv, mi potem na koncu vsota ne štima, ampak striže za 1 cent

Oni so mi svetovali naj probam 82 pa 83 člen pri obračunu ampak to ne vem kako vezo ma, sem poskusil oboje pa je isto ...

skratka 42,95 vpišem ceno z ddv, brez ddv jo zaokroži na 6 decimalk in potem je vsota računa 42,94 ker je cena brez ddv in prištet davek 42,9499999 in ne zaokroži na ,95

ve kdo kaj naj prestavim/nastavim, ker z njimi sem zgubil živce oz. dvomim da mi bodo dejansko kaj koristnega odgovorili še
redface-1.gif

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Oddaj zahtevek preko supporta da prosiš za klic, da se povežejo s teboj in boste rešili tako da jim pokažež kaj je dejansko narobe.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
odpišejo dejansko nikoli nič pametnega,

off: na šihtu danes cel dan migriral pantheon server ... baje bi naj bilo to plug & play ... njah ... 12 urni plug n play

a dejansko ni nekega računovodskega programa ko bi delal ?
grin1.gif

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Hja če maš zadevo (Pantheon) predvidevam na SQL-u ni to lih plug & play...to so le programi ki delujejo preko spleta pa še to ne...
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Ne vem... jaz sem relativno zadovoljen z e-racuni.com. Suport moram pohvaliti, ker na mail odgovorijo zelo hitro, pa tudi rešili so mi do zdaj še vse. Imajo nekaj slabosti vendar ostajam z njimi že skoraj 10 let.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Pantheon sem sprobal demo. Ne vem, ali je samo meni delovanje moteče počasno!? Računalnik seveda ni problem (ssd, i5 haswell, itd.), mogoče se lahko sql optimizira, kaj vem. Minimax sem tudi preizkusil. Za malo bolj napredno veleprodajo neuporabno, mogoče za računovodstvo je še v redu.

Sem razmišljal o prehodu iz e-računov na naprednejši pantheon, pa sem se hitro premislil. Zadnje čase e-računi delajo presenetljivo hitro, nekaj so morali izboljšati, ker še nedavno je bilo kar nekaj upočasnitev čez dan. Je pa seveda problem v nedodelanosti programa, kljub temu, da je na trgu že kar nekaj let. Na primer, ne podpirajo izvoza v intrastat (čas je denar, sedaj ročno prepisujem podatke) in še kar nekaj specifičnih stvari je, ki se tičejo veleprodaje. Sem jim tudi že plačal za nadgradnje.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Pantheon sem sprobal demo. Ne vem, ali je samo meni delovanje moteče počasno!? Računalnik seveda ni problem (ssd, i5 haswell, itd.), mogoče se lahko sql optimizira, kaj vem. Minimax sem tudi preizkusil. Za malo bolj napredno veleprodajo neuporabno, mogoče za računovodstvo je še v redu.

Sem razmišljal o prehodu iz e-računov na naprednejši pantheon, pa sem se hitro premislil. Zadnje čase e-računi delajo presenetljivo hitro, nekaj so morali izboljšati, ker še nedavno je bilo kar nekaj upočasnitev čez dan. Je pa seveda problem v nedodelanosti programa, kljub temu, da je na trgu že kar nekaj let. Na primer, ne podpirajo izvoza v intrastat (čas je denar, sedaj ročno prepisujem podatke) in še kar nekaj specifičnih stvari je, ki se tičejo veleprodaje. Sem jim tudi že plačal za nadgradnje.

Ne ne... ne minimax in ne e-racuni za kakšno malce večjo veleprodajo niso prirejeni. V osnovi so to računovodski programi z dodanim skladiščnim poslovanjem. Za manjše zgodbe so odlični in meni načeloma zadostuje. Ponudbe, prejeta naročila, računi, prevzemi blaga, dobavnice, osnovna sredstva, zaloge, zaloga po LOT številkah, bančni izpiski, DDV na klik, bilanca na klik... Se pa že vse ustavi pri bolj napredni inventuri recimo. Ampak za ta denar je precej OK.

S pantheonom sem imel pa zelo slabo izkušnjo v eni drugi firmi in jih nočem niti pogledati več.