MINI USB

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
POZDRAVLJENI POZNAVALCI !

Danes sem nekaj študiral, ampak ne vem če je to kar sem premleval sloh izvedljivo, zato sem se odločil povprašat. Torej:

Na mojem dlančniku imam majhen USB vhod preko katerega delam sledeče stvari:
* polnilec 220V se vtakne v njega in ga lahko polnim
* če ga preko kabla priklopim na PC potem lahko obojestransko prenašam datoteke in obenem se zadeva tudi polni

Zdaj me pa zanima sledeče:
Če bi jaz vzel naprimer kabel, kateri ima na eni strani majhen USB, na drugi strani pa velik USB, kot jih ima PC, ali bi lahko v njega vtaknil ključek z 1GB prostora ? A bi ga dlančnik zaznal kot dodatni disk ali kako ? A to gre ?

Zdaj me pa tanima še tole:
A bi lahko potem v ta kabel vtaknil tudi WLAN ključek in bi z pomočjo programom, ki so potrebni srfal ter pregledal majle, tam kjer je možno sprejemat brezžično omrežje ?

Upam, da sem bil dovolj jasen in da nisem z vprašanji zakompliciral .
redface-1.gif

Torej ... hvala vnaprej za odgovore.

Lep pozdrav
Hitman

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne ker USB kabla z mini USBjem in na drugi strani navadnim "ženskim" USBjem, torej tistim odprtim, ne boš dobil nikjer...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:

Ne ker USB kabla z mini USBjem in na drugi strani navadnim "ženskim" USBjem, torej tistim odprtim, ne boš dobil nikjer...
klik

nevem pa če bi delovalo

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sicer so neki adapterji kot za vse stvari, ker dandanes lahko že vse povežeš...ampak kolikor mi je znano, tvoj dlančnik ne mora brati podatkov iz usb kjuča kot to počne računalnik...

Naj pove raje več kak ekspert, da ne bom pojedel preveč kruha..hahahah

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Kako pa naj to ugotovim ?
redface-1.gif

Na te zadeve se ne spoznam in se nikoli nisem s tem ubadal, tako da sem na tem področju .. totalka !

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Predvidevam, da iz tega nebo nič. Okey, ta varjanta odpade.
Kaj pa SD WLAN kartica ? Dlančnik za delovanje le te potrebuje SDIO komunikacijo.
Torej, kako naj izvem, če moj dlančnik podpira SDIO komunikacijo ?

Hvala.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Poglej v knjižico z vsemi navodili in specifikacijami...Tam imaš čisto vse podatke...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
če zadeva programsko ni podprta, ne bo nič. Drugače imaš pa v Hoferju za par € torbico z vsemogočimi USB priključki in lahko narediš praktično vsako teoretično mogočo kombinacijo, saj samo sestavljaš.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Fantje sedaj sem našel original škatlo od dlančnika in so gor tehnični podatki.
Piše pa tole:

* MINI USB
* SD I/O
* SD Card (SD Cards Up to 1GB)
* MM Cards
* Infrared

Iz tega samo razumem, da ima USB, da lahko vtaknem noter kartice SD, ki so večje kot 1GB, ter da ima Infrared povezavo.
Kaj pomeni MM Card in SD I/O pa nimam pojma saj tega dejansko nikoli nisem potreboval, tako da se z tem nisem ubadal.

Torej, a lahko uporabim SD WLAN kartico na tem dlančniku ali ne ?

lep pozdrav.

KYPCK

Pripravnik
30. okt 2007
110
0
16
Ljubljana ter center dolenjske
MM Card je najbrš napisano skupaj tako boš tud kartico najdu MMCared ali MMC, to so malo drugačne kartice kot sd, imajo jih različni telefoni in podobne naprave.

Glede Wi-Fi kartice pa se mi zdi da če maš napisan SDIO bi mogl pol delat, kaj pa maš to zaeno mašino? (beri dlančnik)

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Saj res, če bi prej napisal kakšen dlančnik imam bi verjetno kdo prej vedel če to omogoča ali ne ....
redface-1.gif
Upam, da ga ima kdo v posesti in da je to že sprobal. Teh informacij bi bil najbolj vesel. Torej, dlančnik je: YAKUMO DELTA X

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Kaj Input , Output ?

saj sem zgoraj napisal, kaj piše.

Eni ste trdili če omogoča SDIO da bi to šlo. Mislim da ste z SDIO mislili SD I/O .... zdaj pa ni več nič pametnih odgovorov. Torej a bi delovalo, če bi kupil to WLAN SD kartico, glede na to, da piše, da omogoča SD I/O ?

Hvala

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
če je sdio potem podpira vse te naprave ki se vtaknejo v sd
recimo wlan, bt, gps, kamera in podobne

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
A tako ... hvala za obrazložitev.
A mogoče mi lahko še kdo razloži, kakšne programe rabim za vse to, da recimo lahko poganjam WLAN ? Verjetno kakšen softwer za iskanje omrežja .. itd.
Nimam pojma kje naj iščem, ter kako zadeva sploh deluje.

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Tule imas eno fajno zadevco. Mas 2GB SD kartico, pa se WiFi
cool-1.gif

Koliko se ti pa cenovno to splaca pa sam preracunaj.