Mini brusilnik?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Torej, rabim mini brusilnik oz. rezalnik - okrogla ploščica ene 3 cm premera za na akku bor mašinco s katero bom lahko rezal pločevino, kot so knauf profili..

Kje bi ti dobil? V LJ.

Hvala!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne vem, če sem pravilno razumel vprašanje ("na akku bor mašinco"), če je govora o vrtalniku, potem bo problem v številu obratov.
Rezalne ploščice 30mm so narejene enako, kakor tiste za kotne brusilke večjih premerov, torej armatura+rezilni material, vendar potrebujejo najmanj nekaj tisoč vrtljajev da so učinkovite.
Če pa je mišljeno pod Akku mašinco strojček, kakršen je na linku x5x, potem ni problem, tega je v Bauhausu dovolj.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Super, tale na linku je prava stvar, samo upam, da ima v kompletu že rezilce. Ponavadi so sami neki brusni kolutki, ki jih ne rabim
smile-1.gif

Gledal sem jih sicer v Conradovi spletni trgovini, pa so v rangu > 30 EUR + rezilo za Dremel 20 EUR.

Sicer pa, ja, sem mislil dati na akku vrtalnik, ampak če bo premalo obratov, potem bom res raje kupil tole zgoraj na linku..

Hvala!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Tam imajo komplete kjer jih lahko dokupiš(če se ne motim), drugače pa se mi zdi da lahko samo rezila kupiš v katerem izmed baubavov...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Na to temo sva imela z uporabnikom Ralliart-om kar obsežno razpravo TUKAJ , morda se ti splača pogledat, da ne boš ponavljal napak.
Zapisano in fotografirano še vedno drži, pa tudi na koncu je Ralliart uspešno zaključil delo.

Nazadnje urejeno:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Hvala, sem prebral celo temo.
No, pri meni je drugače, rezat moram tanke pločevinste, knauf profile, ker s škarjami ne morem priti zraven. Sedaj mi je jasno, da mora imeti mašinca vsaj 30k obratov in da mora biti rezalka malo debelejša in ojačana..

A sicer mora bit brusilka, kaj pa take okrogle mini žagice:
http://www.ebay.de/itm/5-x-HSS...=item1c2c3cbb88

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če prav razumem, so te žagice namenjene za srednje trde materiale, Knauf profili pa so jekleni (železna pločevina), torej spadajo med trše materiale. Nisem pa še poskusil delati s temi žagicami, zato je moje mnenje le na osnovi znanja od drugje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Vse se da odrezat. Če je trd material, se porabi malo več šajb.
Morda res, vendar jaz večinoma preberem navodila: Die Sägeblätter sind ideal für präzise, feine Schnitte in Aluminium, Messing, Kupfer, Holz und Plastik geeignet. (idealne za fini odrez aluminija, bakra, medenine, lesa in plastike)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz pa imam to že 10 let in več doma in sem že marsikaj odrezal, tudi kvalitetne vijake in svedre, ki so iz trdega materiala. In je tako, kot sem napisa. Se da, gre pa veliko časa in šajb.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Jaz pa imam to že 10 let in več doma in sem že marsikaj odrezal, tudi kvalitetne vijake in svedre, ki so iz trdega materiala. In je tako, kot sem napisa. Se da, gre pa veliko časa in šajb.
Zanimivo!
Torej če prav razumem, si s tem:
zagica.jpg

žagal svedre?

Moram res enkrat poskusit, čeprav sem skeptičen, da bi žagica iz HSS matreriala žagala sveder, ki je prav tako HSS.

Hvala za informacijo, kakor sem zapisal zgoraj - s tem nimam izkušenj (še).

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
S tem pa res ne
aplauz.gif

Imaš posebne šajbe - ne vem kako se lepo slovensko reče, za žaganje kovine. Podobno, kot za kotne brusilke, samo da so manjše.
Če bom našel kakšno pametno sliko, bom prilepil.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne bo treba.
Če pogledaš na povezavo, ki sem jo v branje predlagal MUC-u, so tam fotografije teh rezalk, ki sem jih že lansko leto lepil za Ralliart-a.

Torej je bil nesporazum.

LP

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Tole iščem, ane
smile-1.gif

untitled-1.png

Samo še najti moram, kje imajo to za pametno ceno...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Kupil v Leclercu, mašinco + ene 5 takih šajb in še precej (odvečne) krame zraven za 20 EUR. No, pa da vidmo čez vikend, kako bo šlo..