Milka?!

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.557
930
113
Jap, hitr u akcijo! :evil:
IMG20241128120206.jpg

Schime

Guru
22. nov 2008
1.999
781
113
40% off ima Spar ampak na tiste, ki ne grejo. Eni čudni okusi. :)
Ima pa zdej Mercator na vse 40%. Sem pa dobil reklamo iz Agrolita (?), da imajo Milko po 3€/kos. :)

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.537
444
83
Pač poiščeš tisto ki, ti paše. Ni hudič da nekje v EU ni v akciji in jo zaradi principa vzameš tam.

Proizvajalci osnovne surovine so bili dobesedno tlačani. Če imajo lokalno res hude probleme v proizvodnji bodo še to izgubili. Upam, da jim sedaj, ko se postavijo nazaj uspe iztržit nekaj več v verigi. Sicer statistične napovedi nisem nikjer našel nobene okrnjene zaradi težav. Predvidevajo dvig proizvodnje za naslednja leta.

Kar se mene tiče so v lokalni štacuni leta ali kar desetletja v akciji okusi, ki jih ne maram.
Za letošnjo zimo pa sem naročil iz Amazona... Sem šel pa nekajkrat mim čokolade v zadnjem obdobju v lokalni štacuni po pogledu na ceno.

Sicer pa borzna cena kakavovca se je dvignila res enormno. Pri pridelovalcih pa ne tako zelo. Kot izhaja iz interneta sedaj ali pred kratkim dobijo nekaj ćez 3 € za kg zrn v vreči. Borzna cena, ne vem, če je to že pol predelan produkt pa je skočila na 8€/kg. V statistikah sicer ni zaznati res enormnega padca proizvodnje. Kaj je v praksi oz. kake bolj informacije iz vira pa se nisem tipkal.

Sicer pa trgovci ja so mojstri mojstri. -40% in vsi iz 5,59 na 3,29... Prosta trgovina, da bolj ne more biti.