Vidiš, zanimivo, jaz bi pa ravno obratno svetovala - vsaj mirno se mi na Santoriniju ziher ne zdi. Sicer pa tudi Mykonos ni ravno zapuščen
.
Za mir in relax je bolj kakšen Paros, Naxos ipd.
Santorini je paša za oči, pa tudi več se dogaja, kar se žura tiče (v Firi!), romantičnih prostorov je veliko, sprehodi...hmmm, če so s scooterjem, je boljše
.
Kar se plaž tiče, mi Santorini ni neka zvezda, so pa plaže bolj nenavadne - črna, rdeča, bela... Voda je večinoma takoj zelo globoka in črna - če imaš (ali ona) kak strah pred globoko vodo, je to minus.
Za popestritev ful priporočam izlet z ladjico na vulkan (še mal trekaš po vročini
), lahko se kopaš v žveplenem izviru, Akrotiri je rahlo brezvezen, z osli na Thirassio je pa lahko zabavno.
Oia me ni impresionirala (preveč pričakovala), boljše kot ob sončnem zahodu je it v kakšnem drugem terminu - je lepo za kakšno kavo spit in fotkat, drugače pa bp.
Ob sončnem zahodu so tam trume ljudi in nepretrgane bliskavice. Takrat to ni za nekoga, ki ima rad mirne kotičke.
Na Santoriniju obvezno najem scooterja.
Mykonos je pa bolj klasika. Ima sicer vse, kar ima Santorini, vizualno je precej manj atraktiven (naravne lepote), ampak je lepo.
Plaže so klasične, je kar nekaj mivkastih (bolje - mokastih), v vodo lahko hodiš 15min, da je do pasu,....
Žur je tudi, sprehodi ne bi smeli biti problem.
Na izlet je lepo it na Delos (spet ladjica), poglej na netu, če ti sede - je pa bolj za gledat in šetkat med razvalinami.
Cene so tam-tam, ampak na Mykonosu že par let nisem bila, tako da ne me za besedo držat.
Sta pa oba med dražjimi otoki.
Kar se cene transferja tiče - če ti je vseeno, od kod greš in da nimaš fiksnega termina, poglej Austrian Lines iz Dunaja (grem dol junija za 150 evrov). Letiš do Aten, spat se da na letališču (če prideš pozno), imaš direktno povezavo do Pireja, potem pa naprej z ladjo.
V glavnem - če jemlješ aranžma, verjetno ne boš zgrešil z nobenim od otokov -> vsaj glede na to, kaj si napisal, da bi rad od dopusta. Kdaj pa greš?
Bodi pa pri Santoriniju pozoren, kje je namestitev, predvsem, da te ne dajo v Karterados, za katerega ponavadi rečejo, da je Fira, ampak ni - 30 - 45 min peš iz "centra" Fire, se pa res nekako vse skup drži, na plažo moraš pa z busom oz. scooterjem, sama vas je pa kar nekaj.
Če bi pa skakal iz otoka na otok v lastni režiji, pa z veseljem še kaj povem (sem namreč addicted to Cyclades).
Jooj, komaj čakam junij...: