Mi crkuje ekran?

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Zdravo!

Imam Hp compaq prenosnik (star 2 leti).
Včeraj je bilo z njim vse b.p., danes pa je bil en cca. 6 cm širok navpični pas že ob zagonu (ko zaslon sveti še črno) svetlejšega odtenka. Sem malo počakal, če bi se kaj ogrel in začel delati normalno, pa se ni. Potem sem računalnik ugasnil in ga čez nekaj ur ponovno prižgal - problem ostaja isti. Tisti pas prikazuje svetlejše odtenke, kot ostali del zaslona.

Kdo ve, kaj bi bil lahko vzrok tega in kako ga spraviti nazaj v orig. stanje?

Pa še slikca, sicer slabše kakovosti, ampak se vidi: KLIK

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Uiii isti laptop, kot moj pokojni.
cheer.gif

Meni je šla matična mesec po garanciji. Sem slišal, da ima cela serija teh modelov dobo kako dobro leto..., tako se kar prirpavi na šok, če nimaš več garancije. Žal...
wink-1.gif

Ne vem natančno kaj mu je...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kje hudiča si videl model kater je ?
confused-1.gif

Se je vsak HP enak na videz...
smirk-1.gif

jst imam nx6325.... a se moram tudi pripravljati začet?

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
To je že dolgo znano da imajo določeni hp modeli probleme z matičnimi ploščami. Jaz se jih še sedaj izogibam.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
O, ti šment! Pa še podaljšano garancijo sem imel namen vzeti.

Model je nc6120, tisti s 1024x768 zaslonskimi piksli.

Za ekran pa kdo kaj ve?

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
ksz

jaz mam sicer stacionarni rač.sam nimam pojma zakaj se mi zdej po 5 minutah samodejno izklopi monitor? kakšna ideja? aja monitor je pa LCD, če to kej pomaga

majč

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
pa ne to, če premikam miško se nič ne zgodi, ne gre za ohranjevalnih zaslona....enostavno moram izklopit rač. in ga ponovno zagnat, čeprav dela, le monitor se izključi

majč

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Nastavitve v biosu, oz kot so že ozgoraj napisali.
Na namizju desni klik / lastnosti / ohranjevalnik zaslona / napajanje / izklop monitorja po ...

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
sem imela nastavljeno po 20 minutah, samo izklopil se je po 5ih...to se dogaja par dni, prej je bilo OK....zdaj sem nastavila na nikoli...upam da bo delovalo

hvala

majč

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Obstaja še možnost kjer se to naštima v biosu .... Je kdo kaj šaril po nastavitvah, ali pa resetiral bios, menjal baterijo?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tak primer sem jaz imel na prejšnjem računalniku !
Ponavadi se mi je to zgodilo, ko sem z kosmate živali kaj dolvlačil.
Tudi ko sem premaknil miško se ni zgodilo nič, tako da edina varjanta je bil reset.
Kaj je bil vzrok tega nimam pojma .... povdarit pa moram, da ko pa sem na novo postavil sistem se pa to ni več dogajalo. Morda, da je prišlo do kakšnih hardwerskih zapletov .... ugibam.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
ja jaz sem rač. prinesla iz servisa pa mi zdej tole dela....

majč

Čakaj malo !
Pred servisom je delal normalno ?
Sedaj pa se je začelo to pojavljat ?
Hja nimaš kaj, takoj nazaj v kolikor ni preteklo ne vem koliko časa.
Povej kaj se dogaja in da se prej ni, naj odpravijo napako, tako da tukaj nimamo kaj tople vode odkrivat.

Je pa možno tudi to:

Na servisu niso imeli tvojega monitorja (predvidevam, ker na servis ponavadi nesemo samo tower), tako da ga niso mogli inštalirat oz. namestit gonilnikov.
Probaj namestit gonilnike z CDja, ki si jih dobila ob monitorju, možno da je v tem finta.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Aha to je pa res, da monitorja tja nisem vlačila. Hvala za nasvet bom poskusla še z gonilniki.

majč

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Ja serviser je šel driverje za svoj monitor štimat ? LOL sej nisi resen.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Poročaj če se je zadeva sanirala z namestitvijo gonilnikov, ker bi ta podatek v bodoče tudi drugim prav prišel, ko bodo imeli isto težavo ...

Lep pozdrav
Hitman