Metadonska ambulanta in stroški?

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
Ja takole je!

Se zadnji dve leti vsak dan zjutraj ob 6.30 peljem mimo metadonske ambulante in opažam, da imajo ZELO velik obisk. Dobro mogoče je to samo zjutraj ker džankiji pač to opravijo pred službo/šolo in za to vstanejo kakšno urico prej, čeprav dvomim. Skor ne morem verjeti, koliko jih je. Tudi kak kravatar je med njimi. Pa tako po spominu nekatere videvam celi 2 leti.

In sedaj razmišljam: Zaradi varčevanja nam bodo vzeli praznike, malica ne bo več plačana, plače bodo šle dol,...

Ja u pi.ko materino zakaj za vraga jst plačujem za te "ne vem če lahko napišem, ker bo rasistična izjava"? Dejmo tukaj šparat! OK, omogočimo jim tiste 3 mesece al koliko rabijo, ne pa da se na moj račun zadevajo leta in leta!

Do nekaterih "skupin" res nisem toleranten...

jello

Guru
22. sep 2008
10.314
3.934
113
A naredimo enako potem še s stroški zdravljenja alkoholikov? Se bo prihranilo več in hitreje, ker tam so stroški neprimerno višji (brezplačno 2-3 mesečno bivanje, v večini primerov z n ponovitvami).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Narobe gledaš. Nekdo proizvaja sintetično drogo (metadon) in kdo jo bo kupoval, če ne državno zdravstvo.
Obstajajo drugi učinkovitejši sistemi odvajanja po končnem izplenu, ampak niso tako profitabilni.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.723
3.958
113
Ljubljana
hmpg.net
Točno tako.

Gledati je treba celoto stroškov (tudi tistih, ki ne nastanejo zaradi uporabe terapije), ne samo stroške ambulante in metadona. Nekateri so lahko zaradi terapije zaposleni in tako celo vračajo v državno blagajno, kar "zadetki" verjetno niso sposobni (vsaj v kasni fazi ne)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
JA alkoholiki porabijo tudi veliko denarja, predvsem pa veliko energije zaposlenih v ustanovah. Za metadonske velja isto, problem je v tem da so to večinoma itak nezavarovane osebe, brezposelne, ki niso dale za zdravljenje niti enega evra.

Pri alkoholikih je vsaj kolikor toliko poštimano, saj jim pripada 3 mesece zdravljenja na leto, vsako leto. Pri narkomanih je pa tako da lahko 10 let uživa metadon če hoče.

Kot je pa whitecell povedal, je še vedno bolje tako kot da pizdarije delajo, samo malo bi bilo treba "posodobiti" sistem zdravljenja. Sam metadon je drugače zelo poceni da nebo kdo mislil da so to draga zdravila
smile-1.gif
Drago je plačevanje zdravnikov in sester ki tam delajo, laboratorijskih preiskav ki jih je kar veliko..... to nanese veliko denarja, sam metadon je skoraj zastonj.

LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Če zato manj kradejo in delajo p****** naj kar bodo....

Sej to je men jasno, vendar je to samo potuha in prikrivanje problema. Če delajo Piz.darjje jih je potrebno sankcionirati ne pa, da jim daš nekaj, samo da ne bodo drugje kradli...

Pol smo mi bedaki, ki delamo za denar. Bi bilo bolje, da začnemo sranje delat, pa bo izgovor sistema: ma dejmo jim tistega jurja na mesec, pa bodo dali mi"
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

Sej to je men jasno, vendar je to samo potuha in prikrivanje problema. Če delajo Piz.darjje jih je potrebno sankcionirati ne pa, da jim daš nekaj, samo da ne bodo drugje kradli...

Pol smo mi bedaki, ki delamo za denar. Bi bilo bolje, da začnemo sranje delat, pa bo izgovor sistema: ma dejmo jim tistega jurja na mesec, pa bodo dali mi"
smile-1.gif

Resitev bi bila torej sankcioniranje... Tako bi zaradi nekaj drobiza dodatno obremenil zelo draga sodica, bolnice in zapore
priden.gif

Btw, preveri koliko stane drzavo en dan bivanja v zaporu in koliko stane metadon drzavo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

smile-1.gif

Resitev bi bila torej sankcioniranje... Tako bi zaradi nekaj drobiza dodatno obremenil zelo draga sodica, bolnice in zapore
priden.gif

Btw, preveri koliko stane drzavo en dan bivanja v zaporu in koliko stane metadon drzavo.

Se pravi bi državo prišlo ceneje da mi da ne mesec 500€ kot pa da začnem delat sranje in mi bodo morali soditi, me zapreti v zapor in podobno?

Jah jst sem za
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
delovna taborišča in prisilno delo.. "Delo osvobaja" ni tako neumen slogan, kot se je prijel iz 2.svetovne vojne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

smile-1.gif

priden.gif

Se pravi bi državo prišlo ceneje da mi da ne mesec 500€ kot pa da začnem delat sranje in mi bodo morali soditi, me zapreti v zapor in podobno?

Jah jst sem za
wink-1.gif

Se enkrat... zelis da drzava v tvojem imenu placuje nekaj drobiza za metadon ali pa zelis zadevo namerno zakomplicirati in podraziti? Ko enkrat pride do s... moras gledati da se strosek tega drzi na minimali. Tudi ce zacnes delat sranja danes te drzava ne povoha takoj ,ker so stroski previsoki.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zadetki ,ki jih opazuješ ,dobijo tudi povračilo potnih stroškov in bodo dobili tudi v bodoče ,ko jih ti ne boš več.
uf-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bemti, jaz pa plačujem za droge namesto da bi se vsak dan brezplačno peljal na brezplačno dozo
10.gif

oropaj starse, vlomi v nekaj avtomobilo, generalno zaf.... svoje zdravje in zivljenje in bos upravicen do "brezplacne doze"

se splaca
crazy1.gif

nekateri se bolnikom terapijo zavidajo.press

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
No, jaz pa nekaterim narkičem na metadonu prav nič ne zavidam, pa če jim dajo še zlato palico za domov..... večinoma so zdravstveno zhebani do podna.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
mogoče ni vse tak ene metadonske klinike majo varne sobe če se dobro spomnim.lahko da se hodijo samo fiksat tja

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bemti, jaz pa plačujem za droge namesto da bi se vsak dan brezplačno peljal na brezplačno dozo
10.gif

oropaj starse, vlomi v nekaj avtomobilo, generalno zaf.... svoje zdravje in zivljenje in bos upravicen do "brezplacne doze"

se splaca
crazy1.gif

nekateri se bolnikom terapijo zavidajo.press

Pa ti res verjameš, da sem mislil resno s tem postom?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Naj legalizirajo ze enkrat marihuano pa jo obdavčijo z 50%. To bo turizma in dnara
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: