mešano na žaru ;)

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Torej,

imam kar nekaj vprašanj oziroma potrebujem nasvete.

Obstoječo hišo bomo malce razširili, pa imam kar nekaj vprašanj. Sem že brskal po temah, našel obilico dobrih informacij, pa bom za nekaj teh še nedobljenih rabil še dodatne nasvete/informacije
smile-1.gif

Gre za področje Gorenjske, da bo lažje iskati izvajalce.

vprašanje 1
Kaj je ceneje? Plinsko ogrevanje ali ogrevanje na olje? Trenutno je notri olje, ampak razmišljamo za zamenjavo za plin. Talnega ne bomo imeli.

Vprašanje 2
Kaj je bolje/ceneje? Prizidek k hiši bo imel stene ali iz stekla ali pa montažne gips plošče. Kdo dela to na gorenjskem in kakšne so kaj cene? Prizidek bo velik približno 5x5m. Bi jih raje imel iz oken (ki se ne dajo odpreti), ampak je € gospodar sveta

Vprašanje 3
Na katerega ponudnika parketa naj se obrnem? Ponudnikov je več, pa me zanima, s katerimi imate dobre izkušnje. Polagal bi verjetno v lastni režiji.

Verjetno boste potrebovali še kakšne dodatne info za dobre odgovore, pa vprašajte in jih dam, da bodo odgovori čim bolj precizni.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
gurmanska pomoč
smile-1.gif

Pri gradnji poskrbi za dobro izolacijo,pa boš mel tudi z ogrevanjem majhne stroške. O cenah energenta je pa tudi težko govoriti, ker ga uvažamo pa še dajatve-davke plačujemo vedno višje. Jaz bi vzel nekaj iz OVE, se bo dolgoročno precej bolj splačalo.
Parketov je toliko vrst in ponudnikov, da boš moral mal več povedati ali pa se prej malo sprehoditi po trgovinah, da si ustvariš sliko

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok

plin iz plinovoda je OK. olje je ok, unp je dražji. če imaš prostor, te ne moti hrup, vonj in vse z oljem pvoezano, a nimaš plinovoda in ga ne bo še lep šas..ostani na olju. drugače plin.

parket..pejd do branes, v trzin. polovica naših vozi iz hrvaške, pol iz zahoda. pri branes mal potipaj od kje vozi. sem pozabil

meni so dajali njegov parket po 13k sit, on je rekel 10400, iz zagreba je bil 7, dal sem mu 8400 na koncu.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Izolirali bomo celo hišo, ker trenutno je .. no, mečemo denar z lopato skozi okna ..
frown-1.gif

Parket .. gledal sem enega za v dnevno sobo (stran 4, jesen).

Bi bilo to ok, ne? Zakaj ne? Pa če kdo ve še kaj glede cen. Opazil sem namreč, da ponudniki skrivajo cenike (
13.gif

Glede prizidka .. in steklenih sten .. sem imel pa v mislih nekaj takega , vendar bi streha bila le ena vrsta stekla in ne dveh, kot je na sliki .. Pa me zanima, kaj je cenej. Na tej spletni strani sicer piše, da je zimski vrt cenejši od katerekoli gradnje .. čeprav ta okna ne morejo biti prav poceni ..
smirk-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vse...čist vse.

hudo občutljiv je. v priemrjavi z lamelnim..k noč in dan.

če se le da ti svetujem klasiko ali lam. gotovi nikakor.

ne morem ti opisat kak jajc je to. mogoče prideš pogledat.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Matr, tile čačinci so pa daleč .. me pride vožnja kar precej m2 parketa
wink-1.gif
Ne vem, če se mi splača .. razen če se da kej urediti

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Tud lamelni ni več to kar je bil
Mam dve leti star hrast pa sem razočaran zelo, vsak trideset let star je boljši, razen, da je presušen.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Da se malo vmešam, ker tudi sam rabim cca. 25m2 parketa za dnevno....kak parket je potem dober parket? Ker sem bil pri Vogartu, pa se mi cene niso zdele tako pretirane...boljse, kot recimo pri alpod-u...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Softi,

a ti si nabavil tvoj parket pri tem PanParketu? Al samo veš, da Alpod dobavlja svoje parkete tam .. Na spletni strani imajo bolj bogo ponudbo. Sem jim pa sicer že pisal.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Tole sem dobil od alpoda (ker sem spraseval le za dolocene modele - v iskalniku s kodo najdeš za kak parket se gre, s tem da sem pri srednji kodi zeznil, ker jih je več pod isto)

- GARMFC130 127,05 €/m2 + DDV

- ADMMOC od 70,00 do 120,00 €/m2 + DDV

- DGPWEN008 66,60 €/m2 + DDV

Pri vogartu so bile cene za wenge (ker to iščem) cca 75eur za 3 slojnega na klik oz. med 40-50 eur za lamelnega (se mi zdi), ki pa ga je potrebno lepiti in sem z njihovim polaganjem na isti ceni (cca. 70eur).

Neke akcije imajo tudi v BTCju v kemoplastu, parkete od 25~30eur/m2 naprej

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je model, brane iz banres parketi, povedal čigavo robo ima. potem sem izvedel, da ima isto tudi alpod oz ena vele parketarska iz cerknice.
potem sem vzel net v roke in v dveh urah našel komu je govora. potem prijatelja v zagreb, preveril pri njih tgovine, dobil cifro ene stacune v zagrebeu. klical, preveril, potem še klic v tovarno. tovarna je obljubila da sotavi do zagreba, v zagrebu prevzamem in peljem anprej. s tem, da mi da vele ceno, ne trgovinsko in brez ddv.

kot sem rekel, parket v zagrebu bi bil 7000 sit. braneta sem potem spustil iz dobrih 10.000 pa slabih 10000 na 8400. sem si preračunal, da 1400 po emtru dam lahko za prevoz.

na koncu me je položen izdelek, z letvicam in vsem prišel ceneje kot v začetku samo parket.

ko kupujes, ne jamrat, da je dalec, d ane ves kako bi..rec, da mas kombi, da ams svogerja ob meji, kje carinik, da porpelat ni poanike.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Bravo! Dobro si tole izvedel.

Še imaš cifro iz ZG al pa vsaj katera trgovina je to? Sicer jo skušam dobiti od Pan Parketa .. Imam tudi jaz nekaj prijateljev v zagrebu, ki mi lahko pomagajo. Čez mejo pa tudi ne bo panike peljati, saj ga ne bom vzel toliko, da bi moral voziti s tovornjakom
wink-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Še odgovor VOGARTa glede parketa:

Spoštovani
Posredujem vam informacije glede parketov in cene :

Glede kopalnice če bo talno gretje odsvetujemo parket ipe lapacho. Ipe lapacho sicer nekateri svetujejo v kopalnico, kar bi bilo mogoče če ni talnega gretja, lapacho je malo trši les v drugem primeru je pa malo bol žilav les kar posledično lahko pomeni da se bo prej krčil in širil.

1. Cena klasičnega parketa ipe lapacho v dim. 15x90x700-1000 mm je cena 40,70 €/m2 + ddv.
Polaganje klasičnega parketa je 28 €/m2 + ddv.

Za v kopalnico vam svetujemo teakov klasični parket ko je lahko v dim. 15x90x700-1000 mm po ceni 65 €/m2 + ddv ali malo tanjši tekov parket dim. 10x60x300 po ceni 36 €/m2 + ddv, teakov parket je veliko bolj stabilen les in sam po sebi bogat z oljem. Polaganje klasičnega parketa je 28 €/m2 + ddv. Za kopalnico je zaščita olje.

2. ladijski pod jesen dim. 15x155-200x1500-2000 mm lakiran je cena 70x55 €/m2 + ddv. Lahko ima oster rob ali pobrani rob, mogoče lepše zgleda če imajo take dile pobrani rob, ker poudari parket. Polaganje gotovega parketa je 18 €/m2 + ddv.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sem dobil cenik od Pan Parketa. Saj bi ga dal v pdf sem gor, pa ne znam. Help?
crazy1.gif

Je pa multi ugoden, kar sem ga videl.
smile-1.gif

cenik

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej pa pogajanja. jaz sem imel v igri 220 kvadratov in so cene še prilagodili.

a sem vsaj za pivo zaslužil..al pa..se izkazal, da sem lahko resen..