Mercedes Vito 2003 cdi ne uzge - nujno

zcmr

Zelenc'
2. nov 2011
18
3
3
NM
No pa se mi je zgodila crna nedelja. V okolici Zadra mi moj kombi ne uzge. Jutri moram biti nujno v sluzbi v LJ. Motor vrti vendar ne prime. Sedaj je bil tukaj en lokalni mehanik in tester mu pokaze da je tlak goriva prenizek. Ze zadnje dni sem imel obcutek da ne uziga tako hitro kot vedno. Clovek pravi naj klicem vlecno in da bodo jutri ugotavljali ce je crpalka ali dizne. Mi lahko kdo karkoli svetuje prosim.
confused-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Mogoce je res ostala ostala odprta ena soba na povratek in ne uspe dvigniti pritiska... ni jasno razbrati iz tvojega posta ali pritiska sploh ni ali je samo prenizek za uzig , na izkusnje z temi motorji 611 sem skoraj preprican sem da ti je prejedlo oring na regulacijskem ventilu. Poklici spet tega mojstra naj kot prvo poskusa spricniti start sprey v ses. cev lahko tudi sprey za armaturno ce bo uzgalo gas domov brez ugasanja, ce ne bo naj prinese z sabo gedoro 1/4 cole in podaljske in odvije dva vijaka regulacijskega ventilana railu ki ga imas tam pred nosom ko odpres pokrov motorja. Ce je zelena gumica prejedena naj ti zacasno da eno navadno crno samo da bo tocne mere...do LJ bo zdrzala.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kakšni pa so sicer simptomi pojedenega tega o ringa? Kolega ima Vitota letnik 2000, 2151ccm, 75kW, in že dve leti neprestane probleme z nevžiganjem, cukanjem. Pa mehanik popravi, pa čez 1 mesec isto, je že kar nekaj mehanikov zamenjal, pa mu ga ne znajo trajno usposobit. Zamenjanega je bilo že vsega vraga, pa ne gre in ne gre ...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Fantje brez zamere, ampak a resno mislite da ima danes čas malo preverit to in ono in tretje? Aja, saj ne da je danes nedelja in če nimaš ravno zlatih palic v prtljažniku te noben niti povoha ne.
Če je asistenca, vozi v Slovenijo, sicer pa na vlak in rešuješ ko boš imel čas.

zcmr

Zelenc'
2. nov 2011
18
3
3
NM
Sem cloveka ponovno kontaktiral in ga prosil ce pride odviti omenjeni ventil. Prisla sta v dveh ker tadrugi bolj pozna Mercedes. Tisto zeleno tesnilo in plastika zadaj sta bila precvikana na dveh straneh. Poklicali so eno stranko ki ima tak motor pokvarjen doma ce je pripravljena prodati ventil.... Ker so se bali snemati tesnila in prekladati iz enega ventila na drugi so kar celega zamenjali. Vito je prijel iz prve.Strosek 500kn pa sem z veseljem odstel 600. Vsem se posebej poldu najlepsa hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Ce si je mehanik zaslužil 100 kun dodatka (dejansko bi dal lahko 100 kun popusta, ker si ti povedal napako ta katero se mu najbrz niti sanjalo ni.
Seveda ti je za napako na osnovi izkušenj povedal poldo. In bi dal tistih 100 kun popusta poldu. Malo heca
Ampak dobro, prav si se odlocil, se poldu das za malico , ce je bila tvoja vrnitev v lj jutri res tako pomembna.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Fantje brez zamere, ampak a resno mislite da ima danes čas malo preverit to in ono in tretje? Aja, saj ne da je danes nedelja in če nimaš ravno zlatih palic v prtljažniku te noben niti povoha ne.
Bolj kot si na jugu bolj so ti ljudja pripravljeni pomagat. Oz. vecja vukojebina bolj normalen folk. V mislih imam cloveske odnose.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Mogoce je res ostala ostala odprta ena soba na povratek in ne uspe dvigniti pritiska... ni jasno razbrati iz tvojega posta ali pritiska sploh ni ali je samo prenizek za uzig , na izkusnje z temi motorji 611 sem skoraj preprican sem da ti je prejedlo oring na regulacijskem ventilu. Poklici spet tega mojstra naj kot prvo poskusa spricniti start sprey v ses. cev lahko tudi sprey za armaturno ce bo uzgalo gas domov brez ugasanja, ce ne bo naj prinese z sabo gedoro 1/4 cole in podaljske in odvije dva vijaka regulacijskega ventilana railu ki ga imas tam pred nosom ko odpres pokrov motorja. Ce je zelena gumica prejedena naj ti zacasno da eno navadno crno samo da bo tocne mere...do LJ bo zdrzala.

Vsa čast!
zmaga.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Bolj kot si na jugu bolj so ti ljudja pripravljeni pomagat. Oz. vecja vukojebina bolj normalen folk. V mislih imam cloveske odnose.
Ti mi je jasno, na Xsari sem pred sedmimi leti menjal sklopko na Korčuli.
bonk.gif

Drugače pa:
cheer.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... A se samo meni zdi da je v vsej tej temi edini neprimeren post/trolanje post od Hanzija? Ker je pisal zato ker se mora vtakniti v vsako stvar kot vaška tercialka?

@Poldo...
zmaga.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz... A se samo meni zdi da je v vsej tej temi edini neprimeren post/trolanje post od Hanzija? Ker je pisal zato ker se mora vtakniti v vsako stvar kot vaška tercialka?

@Poldo...
zmaga.gif
cheer.gif

Hanzi je pozabil omenit ženinega oplna .
hysterical-1.gif

Ti pa renalta.