Mercator

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
je možno, da je bil jankoviæ tako sposoben in krepil merc, sedaj pa je debeljak tako nesposoben, da ga bo dal tujcem ali šrotu?

kaj se dogaja in zakaj?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
po moje ne! Pa tut smisla ne bi imelo ker če se prav spominm ima laško s povezanimi družbami kar veliko %! Tu imaste sedaj nacionalni interes!
grims-1.gif
Kaj več pa mogoče kasneje!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
debeljak ni lastnik.......... on ne more odločati, komu bodo lastniki prodali delež... Dejstvo pa je da so bili poslovni rezultati precej boljši kot pod Jankovičem.....

Problem, je v tem, ker šrota stiskajo banke zaradi represije...... in nestabilnost na borznem trgu.....

Zajebana situacija za vse ki so tako prevzemali podjetja, da so z zastavo istih delnic prevzemali podjetja........ Banke pa se zdej bojijo, da bodo ob morebitni neplačilni sposobnosti, teh naših takoimenovanih tajkunov, imele likvidnostne težave, ali celo bankrotirale...

Jankovič, je delal samo zase...... in bi verjetno tudi sam ob morebitnem večinskem deležu to prodal tujcu.... sam tega prevzema brez bank nebi mogu spelat....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
je možno, da je bil jankoviæ tako sposoben in krepil merc, sedaj pa je debeljak tako nesposoben, da ga bo dal tujcem ali šrotu?

kaj se dogaja in zakaj?

Kako lahko mešaš upravljalsko funkcijo in odločanje o lastništvu v primeru Mercator?
Problem je predvsem v Istrabenzu in Laškem, za katera se predvideva, da bosta zaradi menedžerskega prevzema imela težave z odplačevanjem posojila in bosta pričela z odprodajo naložb. Tako se je v primeru že začelo govoriti o potencialni odprodaji delnic Mercatorja s strani teh dveh družb. Evo ti članek na to temo

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
In je res nacionalni interes da Mercator ostane v slovenski lasti?
Ali je nacionalni interes interes dobaviteljev, interes lastnikov ali interes ljudstva, ki storitve Mercatorja uporablja?
Kdo je največji "nacionalni" element? Kaj bi prineslo profit in dobrobit največji mase "slovencev"?
Koliko je Mercator še res "slovenski"?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Še en tak... Kaj samo sprašuješ. Napiši zakaj naj ne bi bil "nacionalni interes".

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mercator v obstoječi organiziranosti ne more preživet. Za razliko od vseh ostalih trgovcev ima najbolj mešano strukturo trgovin (od malih vaških do hipermarketov), kar mu onemogoča racionalizacijo. Ima podedovano pestro in preveliko strukturo zaposlenih in menedžmenta. Zato je počasen, potraten in neučinkovit. Tudi Debeljak ga ne zna uspešno vodit.

Za preživetje Mercatorja je najbolj bistveno vprašanje usmeritve. Glede na možne kupce, v sloveniji ne vidim pametnega lastnika, ki bi vedel, kako ga izkopat iz težav. Tujci bi to verjetno bolje naredili, verjetno pa bi ga kadrovsko pošteno sklestili, kar pa spet ni nekaj, kar bi si ljudje pretirano želeli, sploh ne v recesiji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
JA nacionalni interes! Da lahko imajo slovenski dobavitelji svojega trgovca. Vedno sem pisal da se naši znajo igrati samo v domačem peskovniku drugače pa ne! dejstvo je da ima slovenska industrija preveč strškov zakaj, pa naj sami povedo saj imajo izračune! Blago slovensko je predrago delavec v tovarni pa ima plačo saj veste kako! V tehnologijo je tut vprašanje koliko vlagajo (se bojim da ime kdo še balkansko)! ZAkaj se sedaj bojijo? Če pride tuj lasnik bo dobavljal svojo robo, ki je pač cenejša od naše prizvedena pa prav tako v evroski uniji! Slovenski delavec je delal preveč plačan je bil premalo! Po govoricah imajo trgovci veliko administracije tut to je potrebno plačat dvig marže....! Koliko slovenski proizvodov najdemo v trgovinah v tujini? Najboljši lastnik je tisti latnik, ki za svojo investicijo skrbi, ker jo je kupil s svojim denarjem! Kaj ima pivovar veze z časopisno hišo? Stavek da mora nekam investirat pač ne zdrži! Mercator je pa zgodba zase upam samo da bomo nekoč izvedeli kako je prišel v roke Šrota! Se spomnim lani na skupščini ko je zagovarjal nakup kak je to pomembna investicija kakšen donos je že prinesla in da je to na dolgi rok? Kak donos je to danes? Zakaj je že hotel prodat?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej naj nacionalnim interesom pomaga država?

a nismo mi v kapitalizmu? zakaj država pomaga elanu, revozu, luki koper(moja dnevnica je šla, ko so bili v rdečih številkah, vrnili nikoli)...

v državni lasti naj ne bo nič, ali pa ključna energetska, finančna, zavaropvalniška in predelovalna podjetja. s tem na si zagotovijo da bo država, državljan lahko preživel, da nam ne bodo cestnino pobiral tujci tko k na hrvaške itd...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Najboljši lastnik je tisti ki za investicijo skrbi! To sem napisal meni ni vžano kdo je! Sem proti pomoči države tako Muri, elanu in vsem ostalim to je umiranje podjetij na dolgi rok! NArobe sem bil razumljen da zagovaarjam nacionalni interes zato ko ga pa zagovarjamo pa vidimo sedaj koliko je šlo v zgubo pri telekomu ki ga niso hoteli prodat! Normalno da dajo tujci svojo robo not saj je kakovostnejša in cenejša! Kar se tiče elana in mure kaj mislite kaj bo s temi podjetji? Elan je dobil pomoč od države da bodo ohranili delovna mesta zdaj pa jih bodo odpustili 180
bonk.gif
to bi lahko naredili že prej! Muro čaka enaka usoda sam malo je še za počakat!
Pa dovoljenje je prišlo menda sedaj o pradaji 23% mečkatorja v avstrijo! Vprašanje kake so zdaj pogodbe!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
aha, zagovarjas, da tujci na slovenske police nalozijo svoje izdelke, po tvoje so pac cenejsi in kakovostnejsi,
torej, lahko bi rekli, da tujci delajo v dobro fseh sloveskih potrosnikov

po drugi strani bi pa ti taiste tujce nenormalo opalu za preckanje tiste enped avtoceste po Sloveniji

pac ne razumes nekega fer odnosa in ta zna biti v tujini cenjen

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vprašanje zate.

če ne podpiraš nacionalizacije, mi povej kaj misliš o kmetijskuh subvencijah. sej to je financiranje kot recimo elan.
pa če je tuje bolje od našega, zakaj subvencioniramo našega kmeta?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj je logično.

Tujci, ki prečkajo SLO naredijo samo slabo na poti na balkan.

Tujci, ki pa dajo na police zdelke, pa nas hranijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vprašanje zate.

če ne podpiraš nacionalizacije, mi povej kaj misliš o kmetijskuh subvencijah. sej to je financiranje kot recimo elan.
pa če je tuje bolje od našega, zakaj subvencioniramo našega kmeta?
Sem napisal da sem proti! Tut kmeta ne bi subvencioniral! A bi država mogoče subvencionirala vsako mojo dejavnost, ki sem se je lotil?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
aha, zagovarjas, da tujci na slovenske police nalozijo svoje izdelke, po tvoje so pac cenejsi in kakovostnejsi,
torej, lahko bi rekli, da tujci delajo v dobro fseh sloveskih potrosnikov

po drugi strani bi pa ti taiste tujce nenormalo opalu za preckanje tiste enped avtoceste po Sloveniji

Tujci naložijo tiste izdelki ki jim prinašajo donos investicija se more povrnit! Tako kot smo mi postavili vinjete ki vzdržujejo naš sistem! Vsaka trgovska veriga pa ima določen % koliko blaga nabavlja pri domačih proizvajalcih in oni potem izberejo to! Fer kaj je FER? Pošenih stvari več ni to je kapitalizem! Če bi bilo vse pošteno tako kot praviš te krize sedaj ne bi bilo! Zakaj pa verjetno v Evropi veste več!

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mečkator pomoje zalagajo kot kredit, mogoče za kaj drugega sam zadeve še trenutno ne poznam! Če bi bili vsi fer in pošteni tega danes ne bi bilo!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jah no.

tujci delajo tut slabo. ker nižajo cene domačih artiklov

al pa delajo dobro, ker omogočajo preživetje domačih ljudi.

tko je tut tranzit

če ne bi blo tujcev bi bila vinjeta 500e. bi bile gostilne, moteli prazni. pa še kaj se najde.

vse je za neki dobr. sam komunizem ni bil za nič.