menjava zobatega jermena, vodne pumpe, itd

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Ker bo počasi na mojem citroenu prišel čas za menjavo zobatega jermena, pumpe in vsega kar pride zraven me zanima vaše izkušnje ali je za menjavo tega avto bolje peljati na pooblaščeni servis ( in plačati 2x več) ali bo recimo OK servis Novak ?

LP

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Živjo!

Ker bo počasi na mojem citroenu prišel čas za menjavo zobatega jermena, pumpe in vsega kar pride zraven me zanima vaše izkušnje ali je za menjavo tega avto bolje peljati na pooblaščeni servis ( in plačati 2x več) ali bo recimo OK servis Novak ?

LP

sam kupi dele in pelji avto na pooblaščeni servis

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.083
6.932
113
pri taščici
popoldanca oz nepooblascenega vprasaj za ceno delov. Ce je posten jih bo dobil ceneje kot ti. On ima zagotovo med 10 in 20% rabata po trgovinah.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Novak je tudi zlatar za tiste, ki jih ne pozna, tako, da je čisto možno, da boš pri kom drugem prišel ceneje skozi.

Čisto enostavno - pelji k Novaku in Dolinarju, sta blizu en drugega in od obeh pridob predračun za komplet oz. samo delo.

Pa še do Merlaka skoči.

LP

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik jakkaa pravi:
In zakaj bi ti peljal na pooblaščenega, kaj tam naredijo drugače?

ne zagovarjam njih..sploh ne...

ampak npr v mojem primeru...
dam na pooblaščenem servisu za uro dela 40€, za isto delo mi popoldanc vzame 50€
torej kam peljati? pa še vpis v servisno knjigo dobim,,,

pa sam dobim dele 40 % cenej kot mi jih zaračuna popoldanc...seveda on svojega rabata meni ne bo dal...

torej? še narišem?
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.083
6.932
113
pri taščici
menjaj popoldanca.... da ti popoldanc vzame 50 evrov /h pa še rabat.
tak mene vidi 3x
prvič
zadnjič
nikoli več.
bi ga pa javno "pohvalil" vsaj po forumih

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Jaz mislim, da je napisal, da popoldanec vzame 50€ za delo (torej za menjavo zobatega)
pooblaščeni servis pa zaračuna 40€/uro

Jaz mislim, da je boljše da ti to uredi nek s.p. (z računom imaš 1 leto garancije na delo in 1 leto na nadomestne dele)

Vsak s.p. dela za svoje "dobro ime".
Na servisu pa ti lahko tako delo naredi vajenec ... in če bo kaj narobe bo na slabem glasu servis (ne ta oseba, ki je kaj narobe naredila)
kar je pri s.p. drugače...

Samo moje mnenje

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Jaz mislim, da je boljše da ti to uredi nek s.p. (z računom imaš 1 leto garancije na delo in 1 leto na nadomestne dele)
Na mojem servisu je dve leti garancije na delo in vgrajene originalne nadomestne dele, zato sem raje delal veliki servis (380€) na uradnem kot pri popoldancu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ah ja..vedno in z vsemi iste buče.

material ima svojo garancijo. delo bo pa serviser verjetno anredil dobro. isto verjetno kot na pooblaščenem.

me pa zanima o kakih avtih je tukaj govora in koliko km na leto se prevozi?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
OK hvala vsem za odgovore.

Drugače me zanima predvsem kvaliteta samega jermena original in ne-original. Pri Novaku bi mi verjetno vgradi neoriginalnega ? Je potem večja verjetnost da ga kmalu po menjavi utrga in gre vse v pm. ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Pa ti mislš da servis kupuje od Gates......Novak pa pr Yugoplastiki???

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma oba uporabljata priporočen materijal. S tem da na servisu zapakiranega v škatlo, ki je potiskana z emblemi branda (VAG, Renault, Citroen...), medtem ko ti neodvisni servis uporabi zapakiranega v škatlo z emblemi proizvajalca (Conti, Gates...). Oboji uporabljajo tudi komplete jermen/napenjalec. Sedaj pa se zamisli koliko preplačaš isti del v škatli potiskani z brandom?
Sosed (ki je delal v Savi v konstrukciji jermenov) mi je povedal, da so veliko časa in truda vložili v iskanje prave kombinacije jermen/napenjalec in celo jermenica, saj se je zgodilo da so se jermeni trgali zaradi napenjalcev in celo jermenic.