Menjava zavor G4 - priporočila

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Pozdrav1

Pred 2 letoma sem menjal spredaj zavore na Golf 4 TDI. Takrat sem se odločil za cenovno najugodješo varianto, ki pa mi je po cca 1 tednu bilo žal. Za komplet diskov in ploščic spredaj sem dal pod 100 EUR. Rezutat je seveda bila daljša zavorna pot in že 3x sem moral dat diske ravnat/stružit zaradi tresenja.
Sedaj bom spet menjal zavore ker mi spet trese ob zaviranju.
Kaj kupiti da bo enako kvalitetno kot pri original vgradnji.
Hvala za predloge in Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
iz kje si?

Če si iz Lj se zapleji do Spara na viču (smer proti Merkurju) imaš za povrstjo dva zavorna servisa. Meni je menjal prvi..komplet diskov s ploščicami me je prišel za Passata 200 EUR (zate sumim da bi znal biti ceneje)...dal pa mi je gor od Lucasa. Zdaj po 30.000 km je vse tipi topi.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ce hoces prvovgradno kvaliteto montiraj ATE. Vsaj jaz kaj drugega sploh vec ne pogledam. Lucas , Brembo ni niti primerljivo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.631
4.356
113
Poglej za originalom , ploščice so cca 60€ par disk pa 120€ par, nisem pa 100% preveri vna vw-ju . Za starejše modele imajo še neke dodatne popuste.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Brembo je vsaj tako kakovosten kot ATE, če ne še bolj ... ne mešaj ga s TRWjem (Lucasom).

Jaz z Brembom nimam prevec dobrih izskusenj-zvilo mi je diske. ATE je je roba za prvovgradnjo.
Tudi Lucas je roba za prvovgradnjo vendar Aftermarket roba ni enaka.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
ok, kje v Mb dobim ATE diske in ploščice (razen na VW ), da ne bom klical vsepovsod naokoli

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
poklici malo avtotrgovine, verjetno na zalogi nimajo ker ponavadi vsi vzamejo najcenejso robo.Jaz sem nabavil v Grazu tam je pa na zalogi.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz bi še izkoristil temo. A kdo ve, kje v Sloveniji dobiti ploščice Ferodo? Serija niti ni tako važna, bolj pomembno je, da mi jih trgovec lahko zrihta za moj avto.
V MB po možnosti.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz imam pa z Brembom same dobre izkušnje, nenazadnje je to firma, ki dela tudi tekmovalne zavore. S TRWjem je pa tako, da delajo OK zavore za avte nekje do ranga Golfa, ko pa gremo na višje (velikostne) range, pa roba ni več tako OK.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj Brembo je super firma, se posebej pri kakih sportnih zadevah, pri bolj poceni zadevah pa zgleda da majo bolj slabo robo, enako sem imel hude probleme na dostavniku z njihovimi zavornimi celjustmi ki so nonstop stekale ker so vodila rjavela da ni bilo normalno, prasne gumice so zdrzale kako dobro leto pa spet vse zanic....ko sem pa imel opravka z celjustmi on Wabca in knorra pa vidis kaj je drug svet...........
.....................sem ti polal ZS glede Else a mi lahko kako pomagas?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.631
4.356
113
Citat:
Uporabnik Odyssey pravi:
Dobra ponudba za ATE : 109EUR + ptt za komplet 2 diska in ploščice
http://cgi.ebay.de/ATE-BREMSSC...93%3A1|294%3A50

Da ti nebodo kakšnega TURŠKEGA ponaredka poslali
confused-1.gif

Evo pogledal na Račun ko je bilo to menjano na službenem G4

diski 125€
Ploščice 84€
Trajnost pa cca preko 100 000km za diske

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Jaz bi še izkoristil temo. A kdo ve, kje v Sloveniji dobiti ploščice Ferodo? Serija niti ni tako važna, bolj pomembno je, da mi jih trgovec lahko zrihta za moj avto.
V MB po možnosti.

Ferodo vem da ma Motomat (www.motomat.si)

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Motomat poznam, vendar se nočem o takih stvareh dogovarjat po telefonu. Rad bi stopil do trgovine, pogledal katalog, pokazal šifre potrebnih delov in naročil. Vem tudi točne dimenzije ploščic in kaj mora bit zraven, samo pravega trgovca rabim, da se lahko z njim zmenim.
Škoda, da niso uvozniki, da bi jih lahko vprašal, če je v okolici kakšen trgovec s tem.

Bom probal vseeno poklicat, nisem pa preveč optimističen, še posebej ne glede dostave in načina naročila, ker imajo samo B2B portal, ne pa tudi B2C.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Lol, en prekmurc dela tam, govoril z njimi, ekvivalent prvi vgradnji je 40 EUR za komplet ... đabe!
Pošljejo po pošti, ni problema.