Menjava žarnice na armaturi

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Pred dnevi sem kupil še en motor, tokrat starodobnik in ker je motor star 26 let ima določene stavri, ki jih je potrebno popraviti. Med drugim sem opazil, da na obratomeru ne deluje osvetlitev. Torej je potrebno zamenjati žarnico. Sam nisem še nikoli odpiral števca pri motorju, tako da sploh ne vem kako zadeva poteka. Verjetno ni zahtevno, ampak nimam izkušenj. Ker je potrebno zamenjati žarnico, mi je padlo na pamet da bi lahko osvetlitev zamenjal z LED. Poceni in zelo lepo. Ima kdo kakšne izkušnje s temi stvarmi?

Druga stvar pa je da moram namazati '' zajlo '' za gas, saj se malce zatika, oziroma ne spusti takoj. Torej, izkušnje in nasveti zaželjeni.
smile-1.gif

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Števca ni treba razdirati
smile-1.gif
žarnica se menja pač iz zadnje strani, ko vzameš narazen vidiš.

Če najdeš ustrezno LED zakaj pa ne.

Mazivo za zajle najdeš v louisu,

http://www.louis.de/_30f4a3975...tnr_gr=10059017

tu maš še nastavek za zajlo

Sicer brez tega pač vzameš zajlo dol in špricaš od zgoraj dol.

Pametno pa je zajlo menjati...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Glede žarnice iz števca: če se le da daj noter žarnice podobne (iste) moči, kot je že bila. Če daš kaj več, ni nujno, da boš videl kaj dosti več svetlobe, zna se pa zjebati kaj od okolice, zaradi prevelike toplote.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Števca ni treba razdirati
smile-1.gif
žarnica se menja pač iz zadnje strani, ko vzameš narazen vidiš.

Če najdeš ustrezno LED zakaj pa ne.

Mazivo za zajle najdeš v louisu,

http://www.louis.de/_30f4a3975...tnr_gr=10059017

tu maš še nastavek za zajlo

Sicer brez tega pač vzameš zajlo dol in špricaš od zgoraj dol.

Pametno pa je zajlo menjati...

Tole iz Louis-a sem imel namen naročiti, saj sem gledal na YouTube kako se lepo namaže zajlo. Za žarnice pa sem videl na Ebayu-u tole:

http://www.ebay.co.uk/itm/5x-T...=item4856e94478

Poceni, 12V in nobene vročine. Če je trenutna žarnica podobne oblike, jih bom kar naročil.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
5W je kar veliko. Razdri števec in poglej wattažo na stari žarnici...
zmaga.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Pred dnevi sem iz Nemčije pripeljal Suzuki GS450 L, letnik 1987. Kupil sem ga od starejšega človeka, ki je bil lastnik 15 let. Motor je prava igrača in z nakupom sem zelo zadovoljen. Mislim da je motor delan za ameriški trg, saj ima za svoj letnik nekaj zanimive opreme:

- 6 prestav
- indikator, oziroma prikazovalnik prestav
- merilec goriva ( ne dela )

Kazalec za gorivo ne dela, zato je mehanik zadevo podrl in pogledal. Plovec je bil poškodovan in zato staknjen. Zadevo smo začasno poizkusili popraviti z navadnim zamaškom iz plute, vendar se plovec zatika. Verjetno bi bilo potrebno zamašek malce obrezati in prilagoditi meram originalnega plovca ( 45 x 35 x 20mm ). Ko sem motor pred dnevi peljal na homologacijo na LPP v Ljubljano, sem opzail da se zajla za gas malenkost zatika. Zato bo pač potrebno namazati. Zračni filter sem že naročil, jutri pa grem v Louis-a kupiti še ostale malenkosti. Skratka motor je 1A in upam da mi bo dobro služil namesto mopeda, skuterja, ali bicikla. Posnel sem nekja fotografij, ki jih prilagam. Video posnetek pa trenutno nalagam na Youtube, ampak izgleda da se bom načakal, saj gre zelo počasi

img1284.jpg
[/URL][/img]

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Zajla se menja, maže se nova zajla zaradi vzdrževanja.

Ostalo najdi na ebayu, ker boš 2x kupoval, če boš pameten
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Danes sem se malce peljal in mi je gas zaštekal, tako da ko sem stisnil sklopko, so obrati narasli na 4000. Izgleda da se je nekaj zataknilo!? Jutri bom vseeno kupil v Louisu tisti BOWDENZUGPFLEGESET in bom podrl in namazal. Če ne bo bolje, pa naročim novo zajlo.

I

Izbrisan uporabnik #488

V lujzu raje kupi set za zamenjavo, maš vse različne žice, ker če je prva zajla in zatika, ti je sprej ne bo rešil, ampak le še bolj zafilal.

Boš 2x ali 3x delal
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Tole bi naročil, vendar malo cvikam , ker piše letnik 80 - 83. Kaj misliš?

Zastonj ne piše letnik. Moj pa je 87

I

Izbrisan uporabnik #488

Za dobrih 20 EUR obe novi zajli s poštnino, pa to je še za Gorenjca zadetek.

Al boš raje not vlil za 10 eur maziva, zafilal zajle in se vozil v strahu, sploh pozimi, ko se bo ta "silikon" strdil...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Sem jim poslal mail in jutri pričakujem odgovor. Če bo vse OK, naročim.oboje!

Hvala za info!
zmaga.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.952
7.285
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tole bi naročil, vendar malo cvikam , ker piše letnik 80 - 83. Kaj misliš?

Zastonj ne piše letnik. Moj pa je 87

Isti model, delan 7 let, ne verjamem, da bi kaj na zajlah delali, če je povsem enak agregat
smile-1.gif
moje mnenje pač.
http://www.suzukicycles.org/GS-series/GS450L.shtml

Agregat ni povsem enak, saj imajo nekateri modeli 42 konjev, moj pa samo 27! Mogoče zato oznaka L ( Limited ). V Louisu je predstavljen model s 42 konji in na začetku me je zmedlo. Verjamem pa, da naj bi bile zajle enake, saj mi ni logično, da bi jih pri skoraj enakih modelih spremenili. Vsaj upam tako.
smile-1.gif