Menjava strešne kritine in vgradnja strešnih oken

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Malo razmišljam...

Na kaj je potrebno biti pozoren pri menjavi strešne kritine (Decra) in hkratni vgradnji strešnih oken (Velux). Kdo naj montira strešna okna? Idealno bi bilo, če bi imel oba mojstra hkrati na strehi... Vendar ima vsak svoje detajle...

Kakšna so torej pravila pri menjavi kritine in hkratni vgradnji strešnih oken?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
Tisti ki ti bo kritino menjal ne vgradi okna?
Kaj je to zaena firma?
Sicer pa so nekateri skepticni glede teh plehnatih kritin(kondenz, krcenje plocevine...)

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Če je pravilno narejeno ni nobenega problem s kondenzom in krčenjem.

Lp,

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.174
113
blizu močvirne prestolnice
Matr si pameten, ni napisal da bo isti delal, temveč bi bilo dobro da bi istočasno 2 mojstra bila tam en streho en okna, kar je tudi zaželjeno!

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Sicer pa so nekateri skepticni glede teh plehnatih kritin(kondenz, krcenje plocevine...)

Uf, to pa nisem vedel... vav... bo treba jutri v Trebnje skočit pa taglavnim v Trimotu in ene dvesto trebanjskim monterjem trimotovih streh da so njihove strehe zanič in da zavajajo stranke...še inšpekcijo bo treba poklicat...barabe trimotove..

Še faj da imamo tebe hanzz...res fina fajn

Poglej ZS...seveda naj pogleda @ yogi in ne ti @ hanzz
evil.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
za trega sem prepričan da bo naredil u nulo tako kot je treba za primerno ceno... sigurno ne bo najcenejši ampak nekje v povprečju cen vendar za nadpovprečno opravljeno delo... http://www.streheskof.si/ če ga pokličeš povej da ti je Damijan dal podatke pa te bo prioritetno in cenovno dobro pozicioniral

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
suzica čimprej prej pejt v trimo in jih nauči polagati pleh da ga ne bo vsaka sapica odnesla s šol. če katera streha najebe, je to najprej šola. Dejansko bi morala biti šola ena izmed bolj varnih stavb v kraju. saj je marsikje edini javni kraj kjer se lahko ljudje zberejo v primeru katastrofe.
če pa bi rad slišal kako plehnata streha poka pri nihanju temepratur pa si ušesa spucaj. (decra manj ker je manjša površina v kosu, vendar vseeno krčenje dela svoje)
Želim ti veliko dela in še več denarja.
jaz vam ne sežem niti do kolen, zato me noben ne mara in sem doma.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
hanzek mam pleh po strehi, resda posipane panele, ampak ne pokajo in niso glasni, preživeli pa huda neurja, celo tistega lani ko so ble poplave pa še ni bla streha do konca narejena. res pa je malo dnara malo muzike.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tole s plehnatimi kritinami je spet ena fama. Plošče v velikih kosih so res problem zaradi vetra. Hosekra, dekra in podobne kritine pa imajo to rešeno.
Glinene strešnike zna tudi dol zmetat. Kak bramac pa po 10 letih enako obledi kot kaka peskana kritina.

@odpiralec teme
Ne vem zakaj bi imel dva mojstra. Meni je vse delal isti, mam pa na hiši hosekro.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
zakaj bi imel dva mojstra?
zato da se bosta en na drugega zgovarjala ko bo kakšna sitnost.
to sem mu jaz v prvi objavi napisal, pa še kar išče dva. Naj najde takega ki mu bo oboje naredil.
če se decra polaga še tako kot se je pred 15 leti potem je "težko(po mojem mnenju)" zagotovit ravnost letev v mm. Sicer ne vemtočno zakaj mora to biti, ampak tako so nam takrat razlagali iz ange(dimenzija in sitem polaganja?).
vidim pa da cena tudi ni ravno med nižjimi.
Srečno pri izbiri kritinie in izvajalaca

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.828
113
tisti ki kritino dela naj tudi okan noter vgradi, gre pa montaža veluxa tako enostavno da vsak tudi relativno moten človek bi znal to vodotestno porihtat, tako da krovcem to nebi smel bit problem. Če ti tipson rečen da strešnih oken pa ne montrijao, okej next.

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Daj drugič se vsaj kot baba registriraj, da boš lahko tudi v temah o ženskih težavah delil svoje super zadovoljne izkušnje. Ali kot pes da bo bolj pristno ko boš svetoval po katerih briketih se nabolj namehko serje.