Menjava prednje luči - lahko sam?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Gre za staro škodo favorit in menjavo prednje luči. Razen menjave akumulatorja nisem pri avtomobilih nič šraufal. Kako je kaj s tem, lahko načeloma to zamenjam sam ali bolje da kam peljem?
Sicer nimam dveh levih rok ampak na avtomobile se pa res ne zastopim.

1936_1.jpg

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
odvisno kok maš za prešraufat... ponavadi je treba blatnik dol dat, spet drugič ne... sama luč je plug&play, potem morš pa še nastavt višino snopa da ti ne svet u nebesa
wink-1.gif

skratka če ti ni treba blatnika dol vržt lhk kamot sam uštimaš ;D za nastavitev snopa se pa postavš pred garažo pa štelaš glede na drugo lampo pa je
wink-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Haha huda
hysterical-1.gif

Bom jutri preveru kako zgleda vse skupaj. Æe je treba blatnik dol jemat .. hja lahko probam. V najslabšem primeru mi ga ne bo ratalo nazaj gor dat...

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Menjaš lahko sam brez problema (no, luči imej ugasnjene med menjavo
hysterical-1.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Lahko se lotiš sam, ni nobena znanost , ravno tako pa ni potrebno snemati blatnika.Edino kar je malo zoprno je najti pravo pozicijo za uravnavanje višine luči iz kabine(seveda, če ti še dela).
Kar pa se tiče naravnavnje višine žarometa, lahko narediš tako, da na nekje npr.garažnih vratih, pred šravbanjem označiš višino z lepilnim trakom, ko je stvar zamenjana pa jo nastaviš zopet do te meje. Fertik stvar.
smile-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Sem pogledal danes, res je, šlo bo brez odstranitve blatnika. Odklopit moram ves štrom in odšraufat 3 vijake. Ma da rata laiku ...
smile-1.gif

foto_obr-4459-a.jpg

Samo še luč moram dobit. Pri nas so 19€
shocked-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.058
414
83
Ja, sicer sem že naročil, ampak če maš ugodno ponudbo in si na fajn lokaciji da pridem ponjo se lahko kaj zmeniva in skenslam naročilo. ZS.

Edit: rabim levo

Nazadnje urejeno: