Menjava faksa/izredni študij

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav!

Nisem našel drugega primernega foruma, pa bom objavil tukaj...upam da je ok
smile-1.gif

Sem pred tem, da zamenjam faks.
Delal sem prvi letnik strojnega faksa v Lj, redni študij, visokošolski program.
Iti želim na visoko poslovno šolo, ekonomski faks v Lj. Najverjetneje ne bo prostih mest na rednem študiju in bom moral iti izredno. Zanima me, ali se moram izpisati iz strojnega faksa, ali to "naredi namesto mene" visokošolska prijavno-informacijska služba oz. faks, kamor se bom vpisal?

Še nekaj...če grem na izredni študij - imam status študenta, ali ne? Če ne, kaj vse izgubim - tudi zdravstveno zavarovanje?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Izpisat se moraš sam.
Če ne boš prijavljen na zavodu oz. zaposlen, imaš normalen status z vsemi ugodnostmi.
lp

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Tako je, izpisati se moraš sam, svetujem pa ti, da s tem ne hitiš dokler ne boš zagotovo že na drugem faksu.

Vse študentske ugodnosti, od zavarovanja, preko študentskega servisa, pa do bonov ti ostanejo tudi kot izrednemu študentu, le če nisi redno zaposlen oz. prijavljen na zavodu.

Pa veliko uspeha na novem faksu!

Lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Še moj nasvet. Vseeno dobro premisli ali res želiš menjati faks. Ker kot diplomirani strojnik si vreden mnogo, mnogo, mnogo več kot diplomirani ekonomist.

lp

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Kaj pa vzporedni študij? Bi to v njegovem primeru (in v mojem, podobnem, tudi) lahko prišlo v poštev? Se pravi, da bi bil še vedno vpisan na strojništvo (oz. v mojem primeru na štrom) hkrati pa bi delal še nek drug faks, torej v njegovem primeru ekonomijo, v mojem pa filo?
Bi kot vzporeden študent lahko delal obe stvari redno? Ali je tudi v tem primeru potreben izreden študij oz. izpis iz prve fakultete?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Ne. Vzporeden študij pa je nekaj drugega.
Lahko ga vpišeš, če imaš za naslednje leto še status na matični fakulteti in pa povprečje 8 (povprečje je tako na našem faksu, za ostale nevem). Lahko študiraš oba faxa, samo je pa kar težavno.
Status imaš vezan na matično fakulteta, z diplomiranjem pa se prenese na to drugo.
Datum za prijavo, pa mislim da imaš od 20.-30. septembra.
lp

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Še moj nasvet. Vseeno dobro premisli ali res želiš menjati faks. Ker kot diplomirani strojnik si vreden mnogo, mnogo, mnogo več kot diplomirani ekonomist.

lp

To, da so strojniki zelo iskani mi je popolnoma jasno, vendar imam na strojni velike probleme, ker nimam nobene podlage iz srednje šole (srednja šola je bila ekonomska).
Vseeno hvala za skrb
smile-1.gif

@all: hvala za nasvete in informacije.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:

lp

Vredni so več, brez dvoma, plačani pa dost slabše.
rolleyes-1.gif

Ekonomistov je pa ko dreka
smirk-1.gif

Če pa hočete lepe denarje služt potem pa takoj v politiko.
cheer.gif
pa še "delat" ti ni nič treba in za nič ne odgovarjaš