Menjava dvomasnega vztrajnika?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Se kdo spozna, da bi na hitro napisal, kaj je treba vse odstranit oz. kakšen je postopek, da se zamenja vztrajnik. Gre se pa za Ford Galaxy l2001.

Hvala za odgovor
cheer.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Gre za cca 6-8 ur dela za nekoga, ki je to že delal. Sicer nimam forda sem pa pred kratkim milsil zamenjati to pa sem se na koncu odločil samo za sklopko. Za enkrat mi avto še nič ne trese... Zadeva je namreč precej draga. Sam si pri večjih posegih v tehniko avtomobila pomagam z netom (http://autorepman.com/..). Ko se lotim česa takega najprej preštudiram kaj vse je potrebno narediti, preverim če imam potrebno orodje in pa na koncu pri prodajalcu povprašam kaj bi lahko šlo narobe
smile-1.gif
Za svoj avto sem ti tak dokument priskrbel že z nakupom. In v pdf-ju imam vse slikovno prikazano nazorno opisano - vklučno z vsemi kodami ki jih boš potreboval ob nakupu nadomestnega dela.

Veliko zabave če boš delal sam.

Sicer pa ima naslednje precej zadetkov.

http://www.google.com/search?hl=en&q="ford+galaxy+repair+manual"

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nič posebnega ne rabiš razen novega vztrajnika. Pa tesnilo je pametno menjat na gredi

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Vztrajnik že imam.
Nevem pa, kaj vse je potrebno narediti, da se menjalnik od motorja toliko odmakne, da vztrajnik lahko odstraniš. Je potrebno menjalnik sneti iz avta? Vem, da je treba odstranit spodnji most.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Že včeraj sem ti napisal da na googlu vse piše. sam kliknit bi moral in mal pobrskal pa bi našel marsikaj....

SIcer pa:
- upam da imaš nov vztrajnik in ne kakega rabljenaga. Zamenjava z rabljenim je enako kot da nebi zamenjal ničesar. Pa še razmeroma poceni je komplet za tvoj avto
http://cgi.ebay.co.uk/Ford-Gal...=item5d2b573d09

DUAL MASS FLYWHEEL CONVERSION GUIDE
Concerns
Serious vehicle vibration, engine noise and transmission rattle at low engine
speed can be due to a damaged / worn dual mass fl ywheel, which will also
generate metal debris that can cause starter motor seizure/failure.
The fi tting of a 4-in-1 DMF replacement kit will alleviate these problems, and the
proven solid fl ywheel technology will also make the clutch more durable.
Method
1. Dismantle the vehicle removing the gearbox then clutch and fl ywheel being
careful not to damage the fl ywheel sensor
2. IMPORTANT - Every single component that is contained in the HKF1001 box
must be replaced as they have been matched for compatibility (see photo>).
3. Fit the replacement solid type fl ywheel, making sure the fl ywheel to
crankshaft mounting face is clean and free from damage and that all oil
seals and ancillary components are in good condition.

....
Kompleten dokument s slikovnim gradivom pa si najdi na netu.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
np.

Ti sam dobr zamenjaj.
Če pa ni skrivnost, koliko km je bilo narejenih z sedanjim. Sklopko menjaš skupaj z DMV ali je bila menjana že prej?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ne, menjal bom komplet vse skupaj.

Kilometri, nimam pojma. Na števcu je 165k km. Avto pripeljan iz Nemčije, ko je bil star 1.5 leta. Nato ga je imel en lastnik v Sloveniji do mojega nakupa. Realni kilometri pa so zapisani v zvezdah.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
ene 100.000 mu jih manjka. Pri toliko kilometrih se ponavadi menja vztrajnik. Prvič seveda.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Če bom dobre volje
grin1.gif

Ni problem znanje, bolj me muči, da nimam dvigala ali kanala in predvsem časa.