Menjava amortizerjev. Kje?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Pozdrav.
Kot kaže je moj S60 prišel v leta/kilometre, ko bo potrebno zamenjati amortizerje.

Mi lahko priporočite kak servis, ki mi bo zadevo naredil tako kot je treba. Vsi vemo, da je v tem poslu vse preveč šalabajzekov, ki bi se jih rad ognil v širokem loku. Gibljem se na relaciji SG-LJ, tako da na primorsko al pa v MS avta najraje ne bi vozil.

Razmišljam tudi da bi dele naročil prek neta. Lahko predlagate kakšen dober online store za tovrstne reči.

Hvala za odgovore.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kaj pa opcija obnova amortizerjev? Vsaj preveri kje si cenovno (amortizer pri Lj)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
kar se obnavljanja amortizerjev za težje, boljše avtomobile tiče definitivno priporočam Amortizerja v Dolu pri Lj (cca. 400€ + garancija 1 ali dve leti, sem pozabil), za kakšne starejše avtomobile pa čist dobro obnavlja tudi Jenko v Radomljah (cca. 200€ in 2 leti garancije)
smile-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.709
1.062
113
Obnova amortizerjev se ne splača. Bolje je poiskat na ebayu nove.

Pred 3 leti kupil za mojo bivšo astro 4 plinske za manj kot 100€. Bli so pa Champion znamke.

Enako velja tudi za prednje roke.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Kot kaže me čaka strošek okrog 500€. Verjetno malo čez. Če je obnova 400, res ne vidim razloga da ne bi vzel novih amortizerjev.
Cene sem gledal tukaj . Vsi štirje KYB so po ceniku cca 370 Monroe pa 320. Originalni (Sachs), naj bi bili nekje vmes, ampak na netu nisem našel cenika. Temu je potrebno prišteti še strošek menjave in najbrž tudi optike. Zaenkrat se nagibam h KYB oz k originalnim. Razlike v ceni so kot kaže minimalne. Kyb hvalijo vsepovsod, ampak nikjer konkretnih argumentov (crashednburnt, izprsi se
wink-1.gif
.

Pa da se vrnem k originalnemu vprašanju. Ko enkrat izberem znamko, h kateremu serviserju?