Mehurčki na rokah

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pred kakim dobri mesecem so se mi pojavili drobni mehurčki na rokah, so taki čisto drobni, v njih je prozorna tekočina, čez čas se posušijo in koža se olupi. Zdravnica mi je dala mazilo za alergije in seveda to ne pomaga.
uf-1.gif

Danes se pogovarjam s kolegom in tudi on jih ima in to že 6 let, vendar prav, da pozimi izginejo.

Ima kdo kaj pojma o tem?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
to sem imel imam jaz dolgo časa sedaj se pa zelo redko pojavljajo ....sicer niso moteči...sem bil pri dermatologu in nekajkrat pri zdravnici pa nič ne pomaga....dermatolog je rekel da je to nekaj z lojnicami kaj točno se ne spomnim več.........ni nevarno tudi nalezljivo ne tko da te naj ne skrbi......so pa mogoče malo estetsko moteči če jih imaš veliko.....

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Ko sem bila v OŠ, se mi je nekaj podobnega naredilo na prstu na roki, tam kjer sem imela prstan. Kake 2 leti ni pomagalo nobeno mazilo, stvar je postajala še hujša in se je še celo širila, seveda je poleg tega še srbelo in paralo živce. In potem smo tisto poletje odšli na Hvar, kjer mi je lastnica apartmaja kjer smo bivali (ki je bila po poklicu tudi medicinska sestra) predlagala kremo Beloderm (Pliva) in od takrat naprej se mi to ni ponovilo nikoli več. Od tega je kakih 14 let
smile-1.gif

Toplo priporočam.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
@Mitzy tnx, bom poskusil s to kremo

@Flok, dvomim da so to lojnice, ker je čisto na površju

@Jozek, ne ga srat. Odrasti!

@zino, vem, da bom. A ti ne boš?
rolleyes-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam sem imel to kot otrok, kasneje se je nehalo (verjetno ko sem se nehal igrat v peskovniku
grin1.gif
). Babica ima to že vsaj 40 let, včasih je tak hudo, da ne more sploh nič delat z rokami. Bila pri vseh mogočih dohtarjih, probala vse živo, pomagalo nič. Ponuja mastno nagrado tistemu, ki jo odreši tega.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

@Flok, dvomim da so to lojnice, ker je čisto na površju

ja čisto pod površjem so še majhne bulice nastanejo če so kaj večji

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
men se občasno samo koža lušči... flikce premera cca pol centimetra; brez mehurčkov & stuff...
koža na dlaneh postane "dobelejša" - vsaj občutek je tak (npr. ni pravega občutka, ko primem kuli,...).

je to to?
umrl verjetno ne bom, hehe?
ne-ne-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
@SP Tudi jaz ponudim marsikaj, da se rešim tega sranja
@Yu Men je blo sicer rečen, da imam Luskavico oz. Psoriazo.
Zadeva ni nalezljiva, mi gre pa pošteno na organ.
Uporabljam različna mazila, še največ neko medicinsko mešanico z olivnim oljem, ki zaenkrat še najbolj omili vse skupaj.
Gre pa zadeva lahko tako daleč, da sam niti prstov na rokah nisem mogel premikati. Srbi pa včasih, da bi kr
jezen.gif

Pojav opazujem peto leto, ima pa verjetno res kar nekaj skupnega s stresom
crazy1.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Pred kakim dobri mesecem so se mi pojavili drobni mehurčki na rokah, so taki čisto drobni, v njih je prozorna tekočina, čez čas se posušijo in koža se olupi. Zdravnica mi je dala mazilo za alergije in seveda to ne pomaga.
uf-1.gif

Danes se pogovarjam s kolegom in tudi on jih ima in to že 6 let, vendar prav, da pozimi izginejo.

Ima kdo kaj pojma o tem?

Gljivice so to, prijatelj. Sploh, če srbi. Tega vraga se težko znebiš, dolgotrajno zdravljenje. Ker jih je več vrst, moraš ugotoviti pravo zdravilo.
Poizkusi z Lamisil kremo. Če ne bo nucalo, pa Canesten.
Če ti bo npr. Lamisil pomagal, je treba potem iti k zdravniku, da ti bo predpisal učinkovito zdravljenje. Ker je prav zanimivo, kako moraš prav prositi, da se poglobijo v ta problem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Za orenk diagnozo boš potreboval pravega dermatologa, da se bo vsaj malo pomatral bo moral biti samoplačniški, pa še to lahko, da jih boš moral obresti več.

(Morda bo katerega za milimeter premaknilo, da bo malo bolj nagubal možganske krivulje, če mu pojamraš, da pač delaš z ljudmi in je treba težavo rešiti... Kaj pa vem... V takem primeru so v našem zdravstvu na prvem mestu vIP - poznaš kakšnega dohtarja/zdravstvenega delavca? Potem fašeš čisto drugačno obravnavo...)

Možnosti je seveda več:
- luskavica (psoriaza), kot je že nekdo omenil: absolutno nenalezljiva vendar lahko izredno smotana zadeva. Baje je dedna - jo ima kdo v familiji? Še to: mislim, da bi se moralo stanje pozimi poslabšati, tako da verjetno to ni to. Pomaga npr. poleti morska voda in sonce. Hudič je v tem, da je neozdravljiva, ker sistemskih zdravil ne poznamo, le do neke mere lahko blažimo simptome... Če jo imaš, je sprožilni faktor res lahko stres...
- glivice. Ni hudič, da se tega ne bi dalo dokazat. Rabiš pa orenk dohtarja, da se bo potrudil vsaj razmisliti v tej smeri...
- stres. Če ni luskavica, je lahko vseeno stres vzrok? Se da kolikor toliko enostavno stestirati, če pozimi izgine, razmisli kaj v povezavi s tem? Če povezave ni, potem ni stres...
- alergija na nekaj: razmisli, kateri faktor se pojavlja zadnji dober mesec... Drugačno milo, detergent za posodo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Luskavica po moje to ni, prav tako izključujem stres.

Kremo s podobno sestavino, ki mi jo je svetovala Mitzy imam doma od zdravnice in nič ne pomaga. Sedaj bom probal z lamisilom, če ne bom šel pa do dohtarce in ji uhe navil
evil.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ne vem sicer, če bo pomagalo pri tvojem problemu, zna pa komu drugemu pomagat. Ravno zadnjič mi je frend govoril o biološkem arganovem olju (če se ne motim
smirk-1.gif
), ki naj bi poleg težav s kožo pomagal tudi pri marsikateri drugi preglavici (prehlad ipd). Frendu so se pojavile kot neke male bradavičke na rokah, pa si je par dni mazal in so izginile. Enako je mel en njegov kolega ful težav s kožo na obrazu, pa se je stanje, odkar redno uživa to olje, izredno popravilo. Olje se lahko uživa namreč tudi kot dodatek prehrani-npr. daš žličko olja na kruh. Edini problem je, da se to olje baje precej težko dobi (nisem neki sprašvala okol...), ga pa imajo nekje na gorenjskem, pa če koga zanima, lahko vprašam. Jst si ga tut nabavim, sam da se kej na tisti konec odpravim, ker imajo v tej štacuni še marsikatero drugo fajn zadevo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz sem tudi par dni nazaj fasal ene 3,4 takšne mehurčke po rokah. En claritin po grlu pa so se posušili in izginili.

Tole bi bilo za probat
zmaga.gif