Megane 2009 PDC ne dela

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ima kdo kakšno idejo zakaj ne bi delali PDCji?

Dejstva:
- nastavitve v menujih vse ok
- ko daš rikverc zapiska (ne vem če je to isti zvočnik ali ne?)
- res je avto bil pri kleparju/ličarju in od takrat se mi zdi, da ne dela....je pa še enkrat pogledal in pravi, da je vse priklopljeno
- ličarjev sosed je naredil tudi test s testerjem in pravi, da kaže, da senzorji delajo

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Zapelji se do kakšnega avtoelektričarja. Bo sigurno rešil problem. Pa saj takole na pamet tu verjetno ne boš dobil pravega odgovora. Zgolj ugibajna.
LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Tester pravi, da so ok. Danes sem tudi enega izklopil in je takoj avto javil napako na pdcju.

Zvočnik za PDC je samo eden.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Madonca, pa kaj vam je to PDC sploh
13.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Tester pravi, da so ok. Danes sem tudi enega izklopil in je takoj avto javil napako na pdcju.

Zvočnik za PDC je samo eden.

Se pravi, senzor(ji) delajo, samo ne piskajo; verjetno ne dobijo odboja nazaj, šlamparija ličarja; preveč laka

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Tudi sam sem posumil na to da bi znala biti barva problem....a ker mi ni najbolj jasno kako delajo (ker pobarvani so vseeno) sem bil raje tiho.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
jaz bi kot prvo rekel da če zapiska takoj ko daš v rikverc je to znak da nekaj ni vredu s PDC sistemom, vsaj pri meni je tako, sicer druga znamka, a je nekak logično.....lahko senzorje dejansko preveriš tudi "ročno", tako da jih poslušaš, se sliši ko tako rekoč trkajo, če kater ne veš da je nekaj narobe, ali pa da narahlo nasloniš prst gor pa čutiš če vibrira....če ugotoviš da kater ne dela, zamenjaš s tistim ki dela, pa pol vidiš al je kabel/konektor, lahko da smo ni vredu prklopljen kakšen izmed njih

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zadevo je treba podrobno pregledat in vse se da rešit. 2 tedna nazaj sem delal Mercedesa E klaso, na kateri senzorji niso delali po ličarskem posegu. 6 ur kasneje sem problem rešil, krivde na strani ličarja nobene.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Zmeraj na kratko zapiska, ko daš v rikverc. Če nekaj ni ok, bi naj bil pisk dolg.