Medveda hočejo ogradit

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Ok, nekaj hitrega preberem včeraj na BBC News, da ima neka slovenska družina mladiča medveda,
ki nima več mame in frajerji hočejo medveda ogradit.
Kaj pa če bi še otroke iz sirotišnice tako malo podelili okoli, jih ogradili, da jih lahko gledamo, kako rastejo
in jih kažemo sosedom in turistom.
A res človeštvo še ni pripravljeno poštekat, da je jemanje tuje svobode, JEMANJE SVOBODE.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem trikrat prebral, ker nisem bil zihr če sem prav prebral.
bonk.gif

1. varianta:
Mladiča bi morali pustiti pri miru ko je prišel k hiši. Mladič bi poginil od lakote.

2. varianta:
Mladiča se evtanizira.

3. varianta:
Mladiča bi morali imeti na prostosti, dokler toliko ne zraste da lahko sam preživi v naravi. Takrat se ga pošlje na SVOBODO!!!
Medved veselo hodi po gozdu, ko bo pa lačen, bo pa prišel k najbližji hiši kaj pojest, saj drugače ne zna iskat hrane. Upam da bo tvoja hiša prva ki jo bo obiskal.
evil.gif
Dolgo ne bo živ, ne on ne kaj drugega.

4. varianta:
Medved je zaprt al v ZOO al nekje drugje. Je živ, ni pa svoboden.

Če imaš kako varianto, pa povej.

Pač medo ga je posral, ko se je oddaljil od matere oz. je imel smolo da je ta umrla.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Nekam ga morajo dat, saj verjetno sam ne bi preživel, naj ga dajo nekam blizu, da ga bo lahko toti pubec hodo gledat.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Pri telih Logarjih pa medved tudi nebi dolgo živel. Tip je totalna budala!
bonk.gif
Je mel znanec hude težave z njim.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:Mladiča bi morali pustiti pri miru ko je prišel k hiši.
Vprašanje, če je mladič prišel sam k hiši, ali se ga je nekje ujelo. To sem nekje zasledil v naših medijih.
Ostalo pa se strinjam. Medvedje življenje ni tako preprosto, da bi ga spustil v bližnji gozd in se bo sam znašel.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:Mladiča bi morali pustiti pri miru ko je prišel k hiši.
Vprašanje, če je mladič prišel sam k hiši, ali se ga je nekje ujelo. To sem nekje zasledil v naših medijih.
Ostalo pa se strinjam. Medvedje življenje ni tako preprosto, da bi ga spustil v bližnji gozd in se bo sam znašel.

Saj je v "čvek" temi - po "več virih, ki jih mediji ne imenujejo (= govorice)" naj bi ga kupil od ciganov nekje v Kočevju z namenom privabljat turiste k svoji gostinski brunarici ob smučišču...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Vbistvu ga v Kočevju ni kupil on, ampak nekdo drug. Logar je bil, pa naj se sliši grdo, 3. lastnik.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Citat:
Neznanci so iz zatočišča za divje živali na Muti odpeljali medvedka Srečka, ki so ga inšpektorji odpeljali iz Podvrha. Celjski policisti so bili že obveščeni, krajo pa so potrdili tudi v zatočišču.

Poklicali smo v Zatočišče za prosto živeče živalske vrste na Muti, kjer so zaradi dogodka pretreseni. Potrdili so, da je medvedji mladič izginil. Povedali so tudi, da je policija še vedno na kraju, kjer pregledujejo okolico in zbirajo obvestila.

Obrnili smo se tudi na policijsko upravo Celje, kjer so potrdili, da gre za vlom in krajo. Neznanci naj bi vdrli v kletko in odpeljali medvedka.

Medvedek je do junija živel pri družini Logar iz Podvrha. Po trditvah Logarjevih se je zver aprila sama zatekla k njim. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi ga Logarjevi pripeljali s Kočevskega, da bi tako dvignili zanimanje za svojo brunarico, ob kateri bi uredili dom za medveda.

Okoljska inšpekcija je že 12. maja izdala odločbo o odvzemu medvedjega mladiča. Ker pa Logarjevi niso sodelovali, so inšpektorji začeli z izvršbo ob pomoči policijskega spremstva, saj je ob prvem obisku zaradi medveda Logar fizično napadel inšpektorja. Medvedka so potem, ko so ga našli, odpeljali v zavetišče na Muto.

vir:24ur

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Po mojem je medo lahko kjerkoli v radiju 3000 km. Konec koncev je bil že udomačen, javno znana lokacija in očitno brez stalnega varovanja.
Ni nujno, da ti avto ukrade prejšnji lastnik...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
hysterical-1.gif

Ko telenovela.
grin1.gif

Kako pa vi gledate na to "ugrabitev" ? Meni je vse skupaj zelo smešno, ampak vem da bi sam v taki situaciji tudi znal tako odreagirati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
hysterical-1.gif

Ko telenovela.
grin1.gif

Kako pa vi gledate na to "ugrabitev" ? Meni je vse skupaj zelo smešno, ampak vem da bi sam v taki situaciji tudi znal tako odreagirati.
V kaki situaciji kako odreagirati? Da bi ti drzava rekla: "ne, medveda ne mores imeti doma ker je divja zver in ne premicni oglasni pano za tvojo ostarijo" ti bi pa sel pol medveda ukrast? Lej to samo kaze na to da je zgodbica o medvedku ki je sam zasel na domacijo precej malo verjetna. Verjamem pa da bi znorel ce bi medveda kupil nato pa bi ti ga vzeli.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, ampak verjamem, da ljudje reagirajo impulzivno v takšnih situacijah. Sicer pa se da divje zveri udomačiti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Seveda se jih da, samo ni normalno da bi jih lahko po svoje udomaceval vsak lokalni kmet ki bi si na ta ancin rad dvignil obisk ostarije

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Mi smo imeli tisto malo srnico, bambi varianto doma...sicer je bil ded, ko so rogi bli veliki 10 cm, je odšel sam...
aja to ni divja zver
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Škoda legende......ostalo gre pa lahko v talilnico