Medsebojna Povezava 1000 lt cistern

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kako najlažje povezat dve 1000 lt cisterni?
Voda se toči v eno, polnili naj bi se obe....
Cisterni sta pa enaki kot ta na sliki
1795682-292-pd_x201615-144391fa409c82e6.png

Priponke

• 1795682-292-pd_x201615-144391fa409c82e6.png
    1795682-292-pd_x201615-144391fa409c82e6.png
    252,6 KB · Ogledi: 2.009

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Jah če ne boš delal dodatnih lukenj na cisterno je najlažje spodaj med priključke za ventili dati povezovalno cev.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Lahko tudi navadno cev za zalivanje vrta polno vode daš en konec v cisterno, ki ima vodo, drug pa v prazno, samo moraš paziti, da imaš cev zaprto dokler ni pod nivojem vode v prvi cisterni (ali pa jo moraš res hitro spustiti, da ne pride zrak vanjo). Potem se bo pa nivo sam izenačil peko te cevi. Problem je, da ti prej, predno ne prideš pod nivo vode v prvi cisterni, ne steče voda iz šlavfa, ko ga daješ v zadnjo posodo. Pa tudi nikoli ti ne sme zmanjkati vode v nobeni od cistern - konca cevi morata biti stalno v vodi.
pretakanje_m.jpg

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Lahko tudi navadno cev za zalivanje vrta polno vode daš en konec v cisterno, ki ima vodo, drug pa v prazno, samo moraš paziti, da imaš cev zaprto dokler ni pod nivojem vode v prvi cisterni (ali pa jo moraš res hitro spustiti, da ne pride zrak vanjo). Potem se bo pa nivo sam izenačil peko te cevi. Problem je, da ti prej, predno ne prideš pod nivo vode v prvi cisterni, ne steče voda iz šlavfa, ko ga daješ v zadnjo posodo. Pa tudi nikoli ti ne sme zmanjkati vode v nobeni od cistern - konca cevi morata biti stalno v vodi.
pretakanje_m.jpg
Važno da je čim bolj komplicirano
evil.gif

Itak da jih povežeš spodaj in je zadeva rešena.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Meni se zdi od sajkeka najboljša rešitev... In s to rešitvijo lahko narediš, da se skoraj ne vidi, kako imaš povezane... Pa še pipo lahko imaš kjerkoli - tam, kjer ti najbolj ustreza.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.036
3.710
113
Kakšen navoj je sploh pri teh cisternah? Imam doma eno, pa nima nobenega prehodnega kosa za ventilom, le na zunanjem robu so taki veliki navoji, da pašejo zamaški od velikih kant od čistil gor. Kako to potem zreduciraš na alkaten?

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Kakšen navoj je sploh pri teh cisternah? Imam doma eno, pa nima nobenega prehodnega kosa za ventilom, le na zunanjem robu so taki veliki navoji, da pašejo zamaški od velikih kant od čistil gor. Kako to potem zreduciraš na alkaten?

Sj to je to .....
jezen.gif

Ventili ne držijo, (zunanji) navoji so pa taki da ne paše popolnoma noben priključek gor ..... vrtat cisterne mi pa ni lih naj naj.
Komaj da sem dobil une zamaške da sm jih gor na ventile našraufu...... in edina smiselna varianta se mi je ta da bi v zamaške zavrtal in dal gor T komade in povezal z alkaten cevjo.....

Zato sm prašu če bo padla kaka boljš ideja....
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Za te cisterne dobiš posebne pokrovčke ki imajo potem navoj v colskih merah (različne dimenzije), stanejo pa male pare. Poglej v namenskih trgovinah (kmetijstvo). Dobiš tudi take z malo pipico kot je pri malih bidonih za vodo (= ne priporočam).

Ko imaš te pokrovčke lahko povežeš z ene cisterne navadno cev z druge pa daš T člen in potem na eno stran T člena ventil/pipo na drugo stran pa cev iz prve cisterne. Ventila na cisternah odpreš. Tako lahko po tej cevi (od pipe dalje) dotočiš vodo, ali pa jo pač dotakaš z vrha (se toči v obe cisterni). Če pa kdaj rabiš pa še vedno lahko original ventila zapreš.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
manj kompliciraš, bolje bo.
Takole sem jaz rešil zadevo s pipo:
pipa.jpg

Na notranji strani je namesto matice kratek kos medeninastega podaljška za pipe.
In tako je že 5 let.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ko boš našel javi. Jaz sem obrnil okoli vse trgovine (tudi KZ), ki so mi padle na pamet in nisem dobil nič. Ljubljana in okolica.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
pretakanje_m.jpg
mislim da to nebi bilo praktično iz dveh razlogov. če je voda na skoraj istem nivoju in sta cisterni bolj prazni se pretaka zelo zelo počasi. torej je hitro zalivanje težko, ker se hitro zgodi, dase ena sprazni. tudi zelo hitro se ena napolni ob močnem dežju druga pa ostane skoraj prazna. na tak način si tudi omejen z debelino cevi. debelejša kot je manj visoko lahko gre. razen če bi dal en šop tankih cevk... v glavnem povezava spodaj bi bila veliko bolj uporabna.