Mednarodni in IC vlaki in polletna vozovnica!!

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo!
Imam polletno vozonivo za vlak, a ne velja na mednarodnem in IC vlaku, kjer moram vsakič doplačati 1.44 € dodatka.
Skratka, ker imam tak urnik, da moram precejkrat iti tudi na mednarodni vlak, ker se mi drugače ne izide, me zanima, kako so označene te polletne vozovnice, ki veljajo tudi za mednarodni vlak.

To me pa zanima zato, ker bi sam kar dopisal ali pa dorisal zadevo, ker drugače sem ob okoli 5-10 € tedensko.
Zelo vesel bi bil, če bi mi nekdo poskeniral svojo vozovnico, ki velja tudi za mednarodne.

Aja, kolko pa stane če grem po uradni poti in doplačam še za ta dva vlaka?

Hvala za informacije in lep pozdrav.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
amm....če imaš isti papir kot jaz, potem bi moralo namesto potniškega vlaka pisati IC/MV vsaj tako je pri meni.

jst sm eno leto tako goljufala, da sem "potniški" vlak zradirala in z mehkim svinčnikom, ki ni smel imeti ostre konice napisala IC/MV
grin1.gif
če pa najdeš indigo papir, pa samo napišeš, pa ti kopira.

če greš po uradni poti, te bo vse skupaj prišlo definitivno manj, kot pa če vsakič plačuješ ta dodatek. ugibam na slepo oz. po spominu, mislim, da je bilo pri meni dve leti nazaj razlike v mesečni vozovnici za 2.000 sit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
evo poglej si še malo tale link, pa si izračunaj. če bi vedela tvojo relacijo bi ti lahko že jaz, ampak se boš malo potrudil sam
wink-1.gif

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
hvala za info.
jest že mam polletno karto, ampak mam samo za potniški, sam to nikjer ne piše, mislm pomoje bi moglo bit za IC posebej označeno.

drgač mam pa relacijo kranj-ljubljana in nazaj

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
e sej ti pravim, ok ne vem kok je kilometrov, imaš lepo napisano koliko je plačilo, preveriš ali si plačal toliko pogledaš koliko bi dal za IC/MV in vidiš razliko. je pa tko, da moreš gledat pod mesečne vozovnice (drugi link) in pomnožit s 4,5 kolikor je pač skupna cena za polletno vozovnico.

sama nimam skenerja doma, lahko pa ti skeniraš svojo, pa ti povem, kaj naredi po ilegalni poti
tongue-1.gif

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Evo prilagam + hvala za pomoč.
104514-Picture003.jpg

Priponke

• 104514-Picture003.jpg
    104514-Picture003.jpg
    70,3 KB · Ogledi: 323

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tle pr tej vozovnici pa ne boš mogel nič goljufati.

svetujem ti, da pogledaš koliko km imaš od vstopne do izstopne postaje in pogledaš cenik ter primerjaš ali se ti bolj splača da vsakič kupuješ dodatek ali da ga kupiš že zraven vozovnice. glede na moje izkušnje se ti bo vsekakor bolj izplačalo kupiti vozovnico z že vštetim dodatkom na polletni vozovnici.

to je vse kar ti lahko pomagam, ostane ti edino še pomoč od prometnika, ki prodaja vozovnice
wink-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Če se švercaš na železnici, je isto kot če bi v štacuni sunil kilo kruha.
10.gif

Za ponarejanje se pa itak vé kaj sledi.
k045.gif

lp
ne-ne-1.gif