Mazanje evrokrema

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
OK, zveni butasto, ampak je vprasanje povsem resno:

Kako se najlazje namaze evrokrem na palacinko ? Sprasujem zato, ker se mi na zlico vedno prilepi, potem se na evrokrem prilepi se palacinka in rezultat je packarija in/ali strgana palacinka, namesto da bi bila lepo namazana. Malo sicer pomaga, ce je palacinka res vroca (potem postane evrokrem bolj tekoc in zato bolj mazav).

Zagotovo mora obstajati kaksen boljsi nacin, ker se spomnim, da sem kot mulc to lahko brez problema jedel, pa ni bilo nobene packarije, ne spomnim se pa kako za vraga sem takrat to namazal gor (ali je bil pa takratni evrokrem drugacen kot danasnji ?). Mnogi med vami imate svoje otroke, torej vec izkusenj z evrokremom, zato z nasveti na dan, meni se je zalustal evrokrem na palacinkah
smile-1.gif
 

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Maži na črtico - najhitreje, potem zviješ tako, da je evrokrem po celotni dolžini palačinke. Na okusu se ne opazi, pa ne jebeš se s mazanjem......
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne maram Nutelle. Tako postaven in navihan pionir sem postal izkljucno po zaslugi jugoslovanskega evrokrema, torej mora biti evrokrem dvobarven
wink-1.gif


OK, salo na stran, palacinke sem pojedel, ker nisem zdrzal do odgovorov, spet je bila ista packarija, ceprav se danes ni nobena strgala, drugic bom pa definitivno probal malo segreti. Jaz to packam z zlico, morda je tudi v tem problem (za marmelado je zlica cisto OK), zato bom drugic poskusil se z nozem.

No, v bistvu je ta problematicna zadeva Viki krema (pise da je narejena v Makedoniji za neko neznano firmo s ptujskega konca ?!), ker ocitno pravi Evrokrem ne obstaja vec, ampak okus se mi zdi pa se vedno enak: strupeno sladek. Marmelada s prevec sladkorja je pravo olajsanje, da ga malo razredcim. Zdaj mi je malo slabo od cukra, ker sem bil prevec pozresen
bonk.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik splash pravi:
Pomoje je problem samo, ker je evrokrem v hladilniku.

Sploh ni bil v hladilniku - bil je v omari na enaki temperaturi, kot druge stvari v kuhinji
confused-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
No, lahko pa tudi na vodi segreješ evrokrem. Poljubno količino daš v posodico, ki plava v vodi in lepo mešaš do primerne "viskoznosti".
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
No, lahko pa tudi na vodi segreješ evrokrem. Poljubno količino daš v posodico, ki plava v vodi in lepo mešaš do primerne "viskoznosti".

s telim predlogom se še najbolj strinjam. jaz sem ponavadi dala kar lonček od evrokrema v lonec z vročo vodo, pa je bilo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kok ste..smotani..k zakurblaš palačinkar, daš ven eurokrem..če maš unga od takovo, se zmehča hitr in se lepo maže. problem je edin, če spečeš sam dve palačinki, ker tok hitr se pa ne zmehča.

men sestra, hvala sis, napeče na vsake kvatre 50 kvaliteno namazanih eurokrem palačink. za tri, k ostanejo se vsi na gradbišču stepemo.
 

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kok ste..smotani..k zakurblaš palačinkar, daš ven eurokrem..če maš unga od takovo, se zmehča hitr in se lepo maže. problem je edin, če spečeš sam dve palačinki, ker tok hitr se pa ne zmehča.

Ma še ti čisto preveč kompliciraš...

Imaš evrokrem na eni random polici v kuhinji in ko želiš namazati palačinko, odpreš pokrov, vtakneš noter jedilni nož in namažeš... res ne vem kaj naj bi bila to taka znanost. Oziroma kako lahko nekomu uspe zamočiti nekaj tako enostavnega, da ni niti vredno razmišljati o pravilnem postopku.
grin1.gif
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz to packam z zlico, morda je tudi v tem problem (za marmelado je zlica cisto OK), zato bom drugic poskusil se z nozem.


Puter mažemo z nožem. Pašteto tudi. Sirne namaze tudi. Pa zaseko. Pa biftek. Vbistvu vse kar se daje na kruh in je treba
razmazat, uporabimo nož. Zakaj pri p*ækimaterni si kompliciraš nekomplicirane stvari in vzameš žlico? Da več zabašeš?