Maya Maya - je za kupit?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Kočico za zimske radosti sem že rezerviral, sedaj pa bi si privoščil še novo obleko. Ciljna panoga je bordanje, ciljni artikel pa jakna, hlače in bojda tudi neki flis, ki se zmontira v jakno.

V ožji izbor so prišla tri podjetja Burton, Freeride in Maya Maya. Cenovni razred okrog 600,00€ /komplet pri vseh treh podjetjih. Prvi dve firmi že imata ime, a sta tuji. Kot zaveden Slovenec bi raje vzel nekaj Slovenskega tako, da se nagibam k Mayi Mayi.

Naprošam za vaše izkušnje. Se izplača? Je kvaliteta? Ali se je bolje pri tem denarju odpovedat nacionalnemu ponosu in vzeti nekaj tujega a uveljavljenega?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
ampak definitivno ni slovenska. Je pa kitajska
wink-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Maya Maya je zelo kvalitetna roba.

no ja....

maya maya se splača kupit če dobiš v tisti njihovi akciji -50%(kar je velikokrat na leto - LE ZAKAJ?)
če pa kupiš po polni ceni pa sigurno ni vredna tega denarja.

moje mnenje.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
js mam trenirko maya maya že kr neki časa(še iz časa tolarja :p )

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
če ti ustreza kroj (velik trebuh, nič ramen in kratke roke) potem kar nabavi. za ta denar dobim že marsikaj iz kolekcije lowe alpine in the north face.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
če ti ustreza kroj (velik trebuh, nič ramen in kratke roke) potem kar nabavi. za ta denar dobim že marsikaj iz kolekcije lowe alpine in the north face.

No, ja, jaz imam široka ramena, nič trebuha in relativno dolge roke pa so mi njihove stvari prav. Se pa strinjam z enim pred mano - če imajo 50 % popusta je za vzet, drugače ne. Materiali so OK, izdelava pa poden, kakršno pač dobiš iz kitajske. Imam kar nekaj njihovih reči in vsaka ima vsaj kakšen feler razen enega flisa.
jezen.gif

Naprimer: Wind stopper se je razparal pod pazduho, kakih 20 cm, zimski jakni so po parih dneh odpadle zanke na koncu rokavov za zapenjanje podlage, en flis se je razparal po ovratniku.... Če je to kvaliteta
rolleyes-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tako neumne kroje imajo?
shocked-1.gif
Ker če to drži, sem jaz čisto ven iz definicije. Morem it pogledat in probat. Hvala za opozorilo!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

No, ja, jaz imam široka ramena, nič trebuha in relativno dolge roke pa so mi njihove stvari prav. Se pa strinjam z enim pred mano - če imajo 50 % popusta je za vzet, drugače ne. Materiali so OK, izdelava pa poden, kakršno pač dobiš iz kitajske. Imam kar nekaj njihovih reči in vsaka ima vsaj kakšen feler razen enega flisa.
jezen.gif

Naprimer: Wind stopper se je razparal pod pazduho, kakih 20 cm, zimski jakni so po parih dneh odpadle zanke na koncu rokavov za zapenjanje podlage, en flis se je razparal po ovratniku.... Če je to kvaliteta
rolleyes-1.gif

Se popolnoma strinjam s tem.
Tano Maya Maya kot Nes sta selila šivalnice iz Slovenije "na vzhod" in s tem je krepko padla kvaliteta...
Redne cene ti izdelki žal niso več vredni.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
hm jaz mam pa glih obratno informacijo, da bi naj bla prihajajoča kolekcija bistveno bolj kvalitetna ker so menjali proizvajalca
confused-1.gif

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
točno to..
menjali so..

cenovno bo pa baje isto..

jaz imam komplet točno tak ki ga iščeš že 10 let.. sigurno.. zadovoljen k 100 mater..
v vseh letih ni bilo narobe nič.. razen enkrat so menjali zadrgo ker sem jo zlomil.. itak je garancija doživljenska.. tko da..
popravilo zaston..

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
hm jaz mam pa glih obratno informacijo, da bi naj bla prihajajoča kolekcija bistveno bolj kvalitetna ker so menjali proizvajalca
confused-1.gif
Čisto možno, da so menjali proizvajalca.
Apak do pred kako leto nazaj se je Nesova in maya Maya roba šivala v SLOVENIJI!! Od tod tudi kvalitetno narejen izdelek.

Sedaj VSE šivajo na "vzhodu"...tam pa so drugačne norme, rugače plačani ljudje, drugačen odnos do dela,... in stvari sigurno slabše narejene kot prej.

Eden redkih, ki še šiva v SLO je Andraž iz Celja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz sem bil nad berghausom, katerega kolekcija se je, vsaj včasih, šivala pri nas, zelo nezadovoljen.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Imam kar nekaj njihovih stvari, tudi nekaj še pod starim imenom. Roba je solidna, ni pa (več) vredna polne cene. Tega se očitno zavedajo tudi sami, saj pri popustih še prodajalci avtomobilskih gum izpadejo amaterji v primerjavi z MM
smile-1.gif

Kaj prinaša nova kolekcija z novim proizvajalcem pa ne vem.

B.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Tega se očitno zavedajo tudi sami, saj pri popustih še prodajalci avtomobilskih gum izpadejo amaterji v primerjavi z MM
smile-1.gif

evil.gif
Sedaj si me pa nasmejal...ampak imaš popolnoma prav.
Najprej nabijejo ceno naprimer za Wind-stopper 250eur, nato pa full oglašujejo 50 ali celo 70% POPUST.
Wind-stopper še vseeno stane okoli 100 do 125 eur (kar je več kot marsikje drugje), ampak folk dobi "ovca sindrom": vsi letijo tja, ker kao dobijo takooo velik popust
cheer.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Maya Maya ma pri nas dostikrat kake popuste in takrat se splača kaj kupit. Pred kratkim so meli pri nas do 70% in se je po moje dalo kaj dobit. Mi je žal, da nisem uspela it kaj kupit. Mata pa moja dva par kosov. Seveda se splača. Hčerki smo kupli pri treh letih jaknico, pa mi ful ni žal, ker je nosla še pa še. Mela je na začetku malo prevelko, ampak drugač prva liga.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Maya Maya ma pri nas dostikrat kake popuste in takrat se splača kaj kupit. Pred kratkim so meli pri nas do 70% in se je po moje dalo kaj dobit. Mi je žal, da nisem uspela it kaj kupit. Mata pa moja dva par kosov. Seveda se splača. Hčerki smo kupli pri treh letih jaknico, pa mi ful ni žal, ker je nosla še pa še. Mela je na začetku malo prevelko, ampak drugač prva liga.

ko je -50% se splača kupit ravno tako kot drugje!
je pa res dober filing ko dobiš -50% in misliš da si dobil full ugodno. čeprav je cena potem takšna, kot od kakšne bolj priznane firme.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:

ko je -50% se splača kupit ravno tako kot drugje!
je pa res dober filing ko dobiš -50% in misliš da si dobil full ugodno. čeprav je cena potem takšna, kot od kakšne bolj priznane firme.

Ne gre za to. Gre enostavno za to, da so zelo kvalitetne stvari. Ne tripam jaz na razprodaje, ampak če bom kupovala jakno, jo valda rajši kupim za 200 Eur kot pa 400. Ve se, da je to dobra roba itaq.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Ne tripam jaz na razprodaje, ampak če bom kupovala jakno, jo valda rajši kupim za 200 Eur kot pa 400. Ve se, da je to dobra roba itaq.

Vidiš, ravno to je to, na kar Maya Maya dobiva kupce.
NI VSE v tem, da je -50% ali -70%!
In da jakna, ki je prej stala 400eur sedaj stane 200eur!!

Štos je v tem, kolkšna je RESNIČNA vrednost te jakne na trgu! Lahko, da je jakna z ENAKIMI specifikami v eni drugi trgovini 120 eur
evil.gif

Tebi se je seveda v Mayi Mayi zdela že za 200eur poceni (ker so prej napisali, da je vredna 400eur). A žal je vse to varka, če je realna vrednost te jakne celo manjša od 200eur.