MAXFRY

B81

22. jul 2007
36.996
10.530
113
Zdravo
stupid-1.gif


Kolega ima gostilno, kjer porabi veliko olja. Pa se je nek dan oglasil človek,. ki mu ponuja neko zadevo, ki povzroči daljši obstoj olja.
Imenuje se Maxfry. Na netu sem našel tole stran http://www.maxfry.de/
confused-1.gif


Na vprašanje, kaj si mislim o tem, sem odvrnil, da se olje pri pečenju, cvrtju prežge, ob tem nastajajo rakotvorne sestavine, zato je treba olje menjavati redno. In tudi če ta dodatek izniči okus po mesu, ribah, ki so se cvrle v olju, je le-to še vedno prežgano, čeprav več ne smrdi.
Pa kaj si bo ta svet še izmislil? Kaj mislite o tem?
confused-1.gif

Najbolj sem bil začuden, ko mi je dejal, da to uporabljata 2 znani pekarni in več lokalov po Mb.
10.gif


Kako mnenje? Bo res treba samo še doma jest in hodit ven na solatne krožnike, kjer bo zelenjava iz Ulan Batorja?

crazy1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na konc bojo pa še ugotovil, da potem to olje ni primerno za nadaljno predelavo za gorivo...

tut men ne diši tole, da se v olje še kej domeša.
 

B81

22. jul 2007
36.996
10.530
113
V Mc-u tega verjetno ni, ker je tole premlado...in če bi, bi McDonalds to uporabljal po celem svetu...
Če še celo sc+vinjskega nima, ampak govedino...pol še tega verjetno ne uporablja.