matura 07/08 - nemscina

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Zanima me ce je tu kdo ze opravljal maturo in kot izbrini predmet imel nemscino ?
Predvsem me zanima, kaj vse zelijo da jim znas povedati pri ustnem delu ?!
Kajti navedeno je 12 knjiznih del pa me zanima ali jih moram res vse poznati oz. kako dobro jih moram poznati.. ?

pa se to . kje dobiti knjigi
Gottried Keller: Romeo und Julia auf dem Dorfe
Urs Widmer: Der blaue Siphon
???

Hvala vsem...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Jaz sem imela pred leti nemščino na maturi, ampak kot drugi tuji jezik. Pa nismo imeli, kolikor se spomnim, nobenih knjig na seznamu. Ustni del mature je potekal bolj ko ne kot sproščen pogovor.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Jaz bi jo imel tudi kot drugi jezik... ce bi potekalo tako kot ti pravis bi bilo idealno
smile-1.gif

aja pa se to... pri pisnem delu pa so bila dolocena literarna dela ?

Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Tudi pri meni je bilo nekaj takega. Če maš vsaj malo smisla za jezik, je dojča najbl ajnfoh matura ever. Ker itak celo snov oz. slovnico greš skoz od začetka (vsaj nas so tko pripravlal), velik se dela sprot, tko da na koncu ne rabiš se niti učit kej dosti. Ne vem, jaz se ne spomnim nobenih literarnih del... Sem pa imel za izbirca, osnovni nivo (baje da un višji je ba velik bolj zaj... in se splača sam kakšnim ki res rasturajo).

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Na osnovnem nivoju se tudi na pisnem delu ne spomnim nobenih del. V bistvu v vseh štirih letih šolanja nismo pri nemščini nobenega literarnega dela brali oz. obravnavali.

Smo pa na ustnem delu imeli tudi nek članek, o katerem si se potem pogovarjal s profesorico.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Mislim, da bi moralo to vse pisati v maturitetnem izpitnem katalogu za nemščino za letošnje leto. Če ne pa najbolje, da svojo profesorico/profesorja vprašaš kako in kaj - ta bo še najbolje vedel/-a.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
profesorja/profesorice ni ker delam kot obcan... sprememba zakona je botrovala da moram sedaj narediti eno stopnjo vec za poklic ki ga opravljam ze leta... bedarija...

na www.ric.si sem se enkrat prebral izpitni katalog in res pise da naj bi poznal predpisana knjizna dela samo na visji stopnji... ja das ist aber sehr cool
smile-1.gif