Mastercard in tujine

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Zanima me, če lahko na mastercardu prelepim z kakšno nalepko tisto cifro(3mestna varnostna koda), ki je zadaj. Namreč odpravljam se v USA za dlje časa, pa nočem da pride do kakšne zlorabe kasneje preko interneta, ker če ima obe cifri(št. kartice+ 3 mestna varnostna koda), se lahko hitro kaj zgodi..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa ne, če ti bo kdo zatežil v kaki trgovini odlepiš dol in potem takoj nazaj zalepiš. Pazi samo, da ne boš prelepil del podpisa, to bi po moj hitro zatežili.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Meni se itak tiste tri cifre na kartici še komaj kaj vidijo ,pazi ko jo boš prelepil ,da jih slučajno ne zbrišeš ko boš vlekel dol.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Meni se itak tiste tri cifre na kartici še komaj kaj vidijo ,pazi ko jo boš prelepil ,da jih slučajno ne zbrišeš ko boš vlekel dol.

Pri novejši izdaji MC so itak vtisjene številke, niso več na tistem nekem čudnem "papirčku", ki se kar zbriše...

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
zapomneš si jih na pamet in zbrišeš jih dol. Nikoli nisem razumel fore teh številk. To je kot nek sekundarni pin, ki je zapisan gor.. en večjih failov.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
pri moji so natiskane s črnim printom na tisti konec kjer je prostor za podpis.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Načeloma lahko, je pa kartica last banke tako da...za nakup na POS ali dvig na bankomatu pa tako ne potrebuješ CVC kode.

Pa kartica se lahko zlorabi tudi brez CVC kode, tako da neke uporabne varnosti ne boš dosegel.