Maske za potapljanje

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Kje v lj kupiti kako v redu masko za potapljanje na dah - katero firmo gledat da ne prepušča vode čez nekaj časa?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Glej, da ne boš kupil kake otroške, ki nima gumijastega nosa.
S firmama, ki jih je naštel Štift, nimaš kaj faliti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:
Kje v lj kupiti kako v redu masko za potapljanje na dah - katero firmo gledat da ne prepušča vode čez nekaj časa?

vredu maska je vsaka, ki ti tesni, pa ni važno kolk stane. Če maš pa kako bolj posebno obliko potapljanja na dah, kot občasno šnorhlanje ob obali pa povej, pa ti še kaj napišem
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Pozabi Cressi, Mares, itd. To so maske ranga 20-30 EUR in so boljše kot tista v Sparu za 10 EUR, ampak še vedno daleč od pravih mask. Pojdi v Ljubljani do Scubatom-a ( http://www.scubatom.net/ ) in kupi masko za potapljanje proizvajalca Imersion. To so maske za prave globinske potapljače, ampak verjemi, da so za snorkljanje isto primerne.
Sam sem tudi bil najprej na maski iz Spara za 10 EUR, potem sem kupil Mares (kao to je pa top, loool). No, ko sem sprobal Imersion sem si jo šel naslednji teden kupit. Cenovni rang je nekje okrog 45 EUR, ampak verjemi, da je vredna vsakega centa. Edina slaba stran je, da jih nimaš v barvah, temveč zgolj črne, tako da za frajerja špilat ni ravno
grin1.gif
.

Čez 3 tedne sem šel kupit pa še za tamalo in sicer otroško izvedbo Imersion-a. Best every bucks spent. V 5 minutah se je naučila gledat pod vodo, brez kakršnihkoli puščanj vode in ostalega sranja, ki ti para živce pri pocenskih maskah.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.348
113
za šankom
hmm mtl mares in cressi imata maske tudi precej dražje kot 30€.vstopni modeli so res 30€ in so za rekreativca več kot dovolj.za potapljanje na dah torej do nekje 18m bo vsak cressi ali mares za 50€ vrh glave

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
No, tega nisem vedel. So pa v običajnih trgovinah Cressi in Mares tam ranga 30 EUR, torej po tvojih besedah začetni modeli. Če so tisti modeli za 50 EUR taki kot od Imersiona, potem je to to. Vendar kot rečeno, na podlagi lastne izkušnje lahko svetujem Imersiona.

Sam, ko sem imel Mares za nekje 25 EUR, nisem niti razmišljal o drugi maski, pa mi je kolega slučajno posodil svojo. No, kaj je bilo potem, sem pa že napisal.
grin1.gif

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
Sam uporabljam Cressi-jovo masko že več kot 7 let, in še zmeraj dihta tako kot prvi dan!
Nobenih problemov nisem še imel z njo.
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Ta zadnja izgleda huda
cheer.gif
.
No, torej smo ugotovili, da je razlika po cenovnih rangih in da se kupuje od 50 EUR gor. Raje niti ne grem probat te Cresijeve, ker potem bom spet šaltal
grin1.gif
.

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
Če bi sam izbiral med temi dvemi maski,bi vzel od Cressija. Čist zaradi tega ker ima "ohišje" prozorno kar omogoča ko si enkrat pod vodo, da vidis veliko lepše zaradi več svetlobe, ki ti je na voljo v očeh.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Mah, v redu je. Sem trenutno popolnoma zadovoljen s to, tako da raje ne bom niti gledal okrog. Po dveh letih je kot nova in nič ne izgleda, da bi se letos kaj utrudila.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
KSZ
eni ta pa res bolani
če stane maska 10 € je zanič, če pa 50 je pa oh in ah super top
bonk.gif

maska se mora prilegati tako da tesni, ko iz nje potegneš zrak in ne dihaš ne sme priti not zrak.
Boljše so silikonske, ker dlje zdržijo in niso občutljive na UV žarke sol in se ne starajo
z masko za 10 € se lahko brez težav potapljaš tudi z jeklenkami do 50 + metrov enako kot z masko za 50€

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Sam že 3 sezone uporabljam tole masko (moja boljša polovica ima isto, samo MID size) in sem z njo izredno zadovoljen.

MARES

zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ta zadnja izgleda huda
cheer.gif
.
No, torej smo ugotovili, da je razlika po cenovnih rangih in da se kupuje od 50 EUR gor. Raje niti ne grem probat te Cresijeve, ker potem bom spet šaltal
grin1.gif
.

Jaz uporabljam masko za 25€ pa sem pod vodo v eni sezoni verjetno več kot ti v 10 letih.