Masažne banje - kakšne so vaše izkušnje

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.171
1.157
113
Dimenzija 1,00 x 1,50m, globina 0,50m, to ti je kakšnih 500 litrov vode.
A imaš bojler s takšno kapaciteto? Kako dolgo se to polni?
Imaš zraven postavljen še tuš?
Ker v tem se bolj težko tuširaš (ni ravno dno, ni zavese/stene), težko noter stopiš.
Starši imajo masažno banko, v začetku je bila uporabljena 1x na mesec, zdaj bo ven letela.
V zadnjih nekaj letih je bila v uporabi zelooooo poredko, sta si zraven raje še en tuš postavila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Enkrat pejte čistit te šobe. Po možnosti naj grejo čistit GOSPE.
Če bi jo že imel (sem gledal rabljene za ceno običajne banje), bi potem moral obvezno najprej pod tuš, potem pa v banjo. Sedaj imam 1,5m kotno in je čisto ok, tudi za moje kripel noge (sedež v kotu).

Nazadnje urejeno:

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Največje sranje na svetu. Nikoli ampak res nikoli več.

Kot prvo se moreš vedno nekje drugje stuširat preden greš v tako banjo. Peneče kopeli odpadejo, v šobah se nabira ... khm .. svašta.

Smo imeli klasično banjo in jo dnevno uporabljali, odkar pa je to glasno špricajoče čudo v hiši pa mislim, da sem bil not ene 2x. U glavnem , če že moreš, ... nabavi klasično banjo, če je pa preveč € pa raje pravi đakuzi.

LP M .

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Imamo enojno masažno banjo, količina vroče vode je cca 100l, kar zadošča za normalno masažo. postavil sem jo pred 15 leti in še nič ne kaže, da bi bil kakšen problem pri obratovanju.
Pri naši ni videti, da bi bilo treba šobe očistiti, razen kamna ki ga je nekaj. Ta 'problem' približno enkrat letno rešimo s pogonom vode brez kopanja in samo z dodatkom čistila za odstranjevanje kamna, kar je bilo takrat, ko smo jo postavili napisano tudi v navodilu.
Sicer pa je sedaj v uporabi za vsakega člana približno enkrat mesečno (v prvih letih tedensko) in moj razlog da se 'pustim masirati' vroči vodi je v veliki razliki počutja po kopanju.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ker v tem se bolj težko tuširaš (ni ravno dno, ni zavese/stene), težko noter stopiš.
Pač kupiš tako z ravnim dnom. Steno imaš, če postaviš k steni, zaveso brez težav namontiraš zraven.

Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Kot prvo se moreš vedno nekje drugje stuširat preden greš v tako banjo. Peneče kopeli odpadejo, v šobah se nabira ... khm .. svašta.
confused-1.gif

Kaj ti preprečuje, da se splakneš v masažni kadi, predno jo napolneš z vodo?

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Največji užitek povezan z masažno kadjo je bilo obdobje po vselitvi v hišo. Seveda smo vsem prvim obiskovalcem radodarno razkazovali prostore. In v kopalnici "Ooooo pa masažno bano imate". To pa je tudi edina pozitivna stvar, kar se tiče masažnih stvari. Sedaj, po nekaj letih bivanja v hiši je občudovanja že zdavnaj konec, koristi od kadi pa nobene. Seveda sem bil ob opremljajnju še posebej "pameten" in sem v obe kopalnici postavil še masažni tuš kabini. Eno sem po dobrem letu uporabe f*knil čez okno, druga še obratuje, čaka po jo usoda prve.
Tudi kad bo v kratkem šla na odpad (ali pa na podarim, če jo bo sploh kdo hotel). V glavnem se zvečet in zjutraj tuširamo. V kadi se namaka samo še najmlajša hči, pa še ona mogoče 3-4x mesečno. Okoli šob se vedno znova nabira umazanija, saj kad občasno uporabljamo za tuširanje. Čiščenje pa pomeni, da je potrebno vse te šobe odviti in pobrisati to umazanijo. Če bi slučajno hotel uporabiti masažo (zračno ali vodno) bi moral najprej kad napolniti z vodo, pognati masažo, da se vsa umazanija spere, izprazniti in očistiti kad, ter ponovno natočiti vodo. V glavnem, nimam časa za masažno kopanje, kopanje ni nek poseben užitek, higinesko je stvar neprivlačna, čiščenje pa zamudno.
V spodnji kopalnici že nekaj časa stoji navadna, vendar večja tuš kabina, kad bo v kratkem zamenjana za navadno (če bi se slučajno kdo raje okopal), pa tudi preostala masažna tuš kabina bo v kratkem zamenjana z navadno.
Če se še spomnim trgovca, ki mi je takrat ob nakupu teh masažnih "presežkov" lepo svetoval kako je s temi masažnimi stvarmi. Seveda sem bil pametnejši od njega - masažno je kool, to pa že moram imeti. Kako tele sem bil.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Pri tašči imajo masažno kad od prvega dne odkar so se vselili (letos bo 10 let), pa ne vem če je bila več kot 1x uporabljena. Še za tuširanje je ne uporabljajo, saj imajo zraven kabino in tako se v kadi nabira samo svinjarija, še posebej okoli šob, tako da ti kr mine, da bi se kopal v njej.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Kaj mi preprečuje ? Nezmožnost uporabe detergenta
wink-1.gif

Dejansko nemoreš uporabljati česarkoli, kar ima mehurčke, saj mehurjenje znori, ko prižgeš šobe ( sploh zračne )
wink-1.gif

Zame je neuporabna. Daleč najslabša investicija v zadnjih 10 letih.

LP M .

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Daleč najslabša investicija v zadnjih 10 letih.

467716-post_slo.gif

Jaz sem bil vsaj toliko pameten (ali pa je bila partnerka?), da sem kupil samo masažno tuškabino. In ne, ne spomnim se kdaj se je ta funkcija zadnjič uporabljala. Se pa uporablja savna, ki je del tuškabine. Banjo imam pa navadno in mi ni žal.