Mapsource na prenosniku

rimci

Zelenc'
4. jul 2008
11
0
1
Pozdravljeni
Verjetno je že to izpeta tema pa vseeno. Kako naj "prepričam" da mi bo GPS ki ga imam priljučenega COM port deloval na računalniku v Garminovem Mapsource. Imam instaliran gpsgate za generiranje virtualnega porta. Naj povem da mi zadeva lepo deluje ko namestim npr. AdriaRourte 1.0. V kolikor pa namestim novejše različice pa zadeva več ne deluje. Ne vem več v čem bi bila fora, zato prosim za pomoč. Karto imam legalno.
hvala na pomoči

rimci

Zelenc'
4. jul 2008
11
0
1
Hvala za odgovor
Bo vsekakor probal predlagano varjanto. Kar me pa najbolj "jezi" pa je to da mi je ta zadeva delovala. Sedaj ko sem pa vse na novo naložil na računalnik pa noče delovati z novejšimi verzijami AdriaRouta oz. Mapsourca. Kot da ne vem "prepričat" GPS ki je priključen na COM port, da prebere podatke. Vem da ga moram nekako "odklenit" pa mi enostavno ne uspe. Bili so opisani tudi postopki kako to naredit, tudi tukaj na forumu če se ne motim, pa sedaj nič ne najdem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj pa mi ni nekaj najbolj jasno.

Tebi Mapsource ne prepozna Garmin naprave? ali samo ne moreš te naprave uporabljati kot gps sprejemnik v Mapsourcu (sem pozabil, a mislim da to itak ne gre v MS, rabiš nroute).

Malo več podatkov daj, ne da smo detektivi. Adriaroute je trenutno 3.30 verzija zunaj,
smile-1.gif

rimci

Zelenc'
4. jul 2008
11
0
1
Kot sem že v prvem postu napisal: Ko poinstaliram gpsgate, vidim moj GPS (ki ni od Garmina) v Mapsourcu kot napravo na virtualnem portu, ne morem ga pa uporabljat (vem da ga je potrebno nekako "odklenit" pa ne vem kako oz. sem pozabil, ali pa kaj delam narobe). Navigacija mi deluje edino če noložim AdriaRoute 1.0, v kolikor pa jo nadgradim na novejšo pa več ne deluje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje bi rad uporabljal program Mapsource na notebooku misleč, da bo lahko z njim navigiral ob pomoči zunanjega gps.

Tega program Mapsource ne omogoča, sploh nima teh funkcij.

Za ta namen uporabi Garmin nroute, tam ti bo našlo zunanji sprejemnik.

----
nroute se sicer več ne razvija, na voljo je novejši program Garmin Mobile PC, vendar tisti je že bolj na vmesniku Nuvijev...

rimci

Zelenc'
4. jul 2008
11
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po moje bi rad uporabljal program Mapsource na notebooku misleč, da bo lahko z njim navigiral ob pomoči zunanjega gps.
Točno to bi rad. Mogoče sem se zgoraj nerodno izrazil in niste razumeli.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tega program Mapsource ne omogoča, sploh nima teh funkcij.
Sigurno deluje z AdriaRoute 1.0, ko naložin novejšo pa ne
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za ta namen uporabi Garmin nroute, tam ti bo našlo zunanji sprejemnik.
Najde mi ga tudi v Mapsourcu samo noče "navigirat"
Bom pa sprobal vsekakor nRoute

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobro, ne bom trdil, da morebiti kdaj nekoč v preteklosti kakšen prastari Mapsource tega ni znal.

Samo Adriaroute 1.0, ta je nekje iz leta 2006 in ko jo pogledaš manjka pol Slovenije
smile-1.gif

Imam doma original Adriaroute 1.0 CD, ampak kolikor se spominjam Maspource tega ni nikoli omogočal, ker sploh nima funkcij za vodenje...

rimci

Zelenc'
4. jul 2008
11
0
1
Ja vem da je AdriaRoute 1.0 "predpotopna" in res je tudi da Mapsource nima funkcije za vodenje..., da pa mi je delovala navigacija (brez glasovnega vodenja) z GPS-om ki ni Garminov sem pa tudi siguren. Jezen sem sam nase da si nisem zapisal postopek na kak način je to delovalo.

A za nRoute obstaja slovensko vodenje?

lp