manjši avto, invalidski voziček

teccna

Pripravnik
3. avg 2007
46
0
6
Živjo,

rabim en mal pomoči.kupujemo avto, bistveni omejitvi sta dve:
- manjši avto (omejitev je domače parkirišče),
- s katerim pa pogosto prevažam invalida (prekladanje invalidskega vozička noter in ven).
Cena do max 12.000 eur. ne rabi biti nov. v večini mestna vožnja, krajše razdalje.
Ker se na avte ne spoznam dosti, sploh ne vem, med katerimi naj izbiram.
v oči mi je padel opel meriva.... še kaj podobnega ali bolj primernega za manipulacijo z vozičkom?
hvala za kakršenkoli namig.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kakšen peugeot 1007, po možnosti z električnim odpiranjem vrat.

V tem stilu recimo.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Od sodelavke mož je invalid na vozičku in sta kupila ford fusion, sta oba zadovoljna pa še voziček gre lahko zadaj v avto. Preveri
wink-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jaz bi gledal za nekaj, kar ima drsna vrata in je visoko in primerno da se lahko "presedes" z vozicka v avto. Mogoce res kak berlingo ali kaj podobnega. Berlingo ali peogeot partner tepee ali kaj podobnega. Cenovno tudi ustreza tvojim potrebam. Nov stane tam okrog 12k eur

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Je možno da oseba sama pristopa do prevoznega sredstva in le tega tudi sama upravlja?V Švici sem naletel na firmo ki je špecijalizirana za prevozna sredstva izključno na uporabi električne energije.Vozila so majhna in okretna, Pošta Slovenija bo jutri v ponedeljek za preiskus dobila tri vozila -tricikle s prikolicami.V ponudbi majo tudi štirikolesna vozilca.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Je možno dobit kaj več informacij o tem? kak link mogoče al kaj podobnega?
Hvala

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Bo invalid vozil ali bo invalid sopotnik? V prvem primeru itak ne bos mogel funkcionirat s tistim klasicnim vozickom, v drugem pa ni toliko pomembno. V primeru priporocam drsna vrata (elektricna) kamor bi ga mogoce invalid lahko pospravil za svoj sedez in ga ne tlaci cez trebuh mimo volana na sovoznikov sedez. V drugem primeru pa ravno dno prtljaznika, ker sovrazim vlacenje stvari cez nakladalni rob.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
V Soči so imeli včasih Fiat Palio Weekend-a, zadnja vrata na voznikovi strani so bila drsna.