mail in pop3

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
uporabljam thunderbird in en mail naslov, k je stalno sinhroniziran preko pop protokla. Un tadrug sploh ni mogoč. In ker imam na tistem serverju bolj malo prostora, je kaslc hitro polhn in mi skoz javlja, da je pač poln, in da naj pobrišem zadeve... in če jih zrišem v thunderbirdu, jih tud na serverju - logično. Jest bi pa rad, da bi te maile nekako arhiviral, jih shranil na disk al nekam, in serverju se pa potem lahko izbrišejo. In če dam Archive v thunderbirdu, naredi arhiv tudi na serverju, in tko nisem nič naredil. Kako bi to nekako ločil?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V TB imaš Local folders. Tu si narediš usrezne mape in noter povlečeš maile (drag drop).

Pod Account Settings pa si lahko nastaviš za vsak account posebej, kam se shranjuje arhiv (pod Copies and Folders ).

Čeprav je malo čudno. Tako kot opisuješ deluje IMAP protokol. Pri POP3 pa se vsa pošta prenaša lokalno in ponavadi se nastavi, da se na serverju avtomatično briše po prenosu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Zakaj sploh brišeš zadeve v Thunderbirdu? Na voljo imaš dve rešitvi: (1) pri prenašanju sporočil iz strežnika nastaviš da ti jih takoj pobriše na serverju, (2) nastaviš da ti jih na serverju pobriše čez XY dni.

Jaz uporabljam drugo varianto in do zdaj še ni bilo nekih problemov, razen če me kdo res v kratkem času zasipa z velikimi maili - potem pač ročno predčasno pobrišem direktno na serverju preko web vmesnika.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Kaj pa če si narediš kar forward (brez lokalne kopije) na en gmail predal?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Preusmeri pošto na Gmail in pobiraj od tam.

Če nimaš možnosti preusmeritve lahko nastaviš, da Gmail samodejno pobira pošto iz predala. Tako ti ni potrebno skrbeti, da bi se predal napolnil. Nastavi se pod: nastavitve - računi - prenesi pošto iz drugih računov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ok ja... sm si to zdej zrihtal...

in zdej se bo ves mail shranjeval v gmail računu?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Odvisno kako si boš nastavil v gmailu. Meni preusmeri pošto na gmail s tem, da mi pusti kopijo na strežniku privat pošte in jo dobim na oba naslova. Lahko si pa nastaviš, da ti pošta gre samo na gmail in je na privat naslovu nimaš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jao... men ni nič več jasno...

pa kako nima tb lepo funkcije, da zdownloada mail in pač ni več povezan s serverjem ko zbrišeš na serverju...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao... men ni nič več jasno...

pa kako nima tb lepo funkcije, da zdownloada mail in pač ni več povezan s serverjem ko zbrišeš na serverju...

IMAP je direkt iz serverja. Pri brisanju se posledično izbriše tudi vsem odjemalcem. Če ti to ni všeč, pa uporabljaj POP3. Lahko pa probaš arhivirat emaile v thunderbirdu. Sam tega sicer ne uporabljam, ampak po logiki bi se morali emaili trajno shraniti v odjemalcu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja sm probal to, pa ne dela. naredi arhiv na pc in na serverju. in potem arhiv spet plac zaseda, če se ga zbriše, gre seveda tud iz tb.

pop3 mi pa odjemalec ne pusti...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

včasih je bilo, da je prejemnik lahko videl oba email naslova. Torej v tvojem primeru triera in gmail v katerga si logiran. Res ni znal vsak pogledat, hudo skrito pa tut ni blo, ker je bilo nekje v "headerju" al kak se reče "skrito".

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Tako napiše naslovniku: "@gmail.com; v imenu; @triera.net". Nisem niti nikoli gledal. To je za mene totalna bedarija. Sedaj vsak prejemnik vidi tvoj privat naslov
stupid-1.gif