Mahoney: radar detektorji?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Apollo8, a mi lahko prosim poves a so v Sloveniji dovoljeni ali ne? (Po Nizozemski recimo niso...)

Jasno, govorimo samo o detektorju, ne o motilcu! Namrec, moj trenutni je se je presenetljivo dobro izkazal po Evropi (pa je cisto low-mid range), pa razmisljam o Valentine One, ampak je tolk drag da bi se mi malo frzmagalo, ce bi mi ga kdo zaplenil
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se pravi, prehitro pripeljem, prepozno zacne cvilit, da je laser ker ne zazna scatterja od prej, policist me ustavi - "Hop, kaj je pa to?" - "Ja radar detektor gospod, ampak, a mi ne bi raje listka napisali, ker itak ne dela tako kot bi moral, glede na to, da ste me dobili?", in to je to?
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Lahko bi imel tezave v smislu da ni homologirana naprava, morm mal preverit, nimam veliko izkusenj s tem

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja.

Radar jammer na policijskem radarju (baje) izpiše al neke čudne cifre, al pa ERR (pač, neki tazga), in tud polcaj sam ve, zakaj se gre. Da ima avto, katerega je ciljal, jammer notr.
Če mu pa njegov radar normalno izmeri tvojo hitrost, bo pa tud on vedel, da je to samo detektor...

Če se pa motm, me nej pa Mahoney al pa Predator popravita...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kako pa policaj ve, da ce mu napise ERR, da je prislo do jamminga in ne okvare v trenutku merjenja? ne more.

lahko samo sklepa, dokazat pa ne more.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ja.

Radar jammer na policijskem radarju (baje) izpiše al neke čudne cifre, al pa ERR (pač, neki tazga), in tud polcaj sam ve, zakaj se gre. Da ima avto, katerega je ciljal, jammer notr.
Če mu pa njegov radar normalno izmeri tvojo hitrost, bo pa tud on vedel, da je to samo detektor...

Če se pa motm, me nej pa Mahoney al pa Predator popravita...

Mislim, da napiše Jammed, alpa ERR.

Če maš đemerja, pol si ga moreš naredit na stikalo, maš vklopljenega, ko jih vidiš, zabremzaš in prec izklopiš, ko te zmeri ponovno
pa mu že pokaže zdravih 51 skoz naselje :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
ce pride do napake pri meritvi se izpise E in koda napake. In motilec ima svojo kodo.

Ampak jammmerjev za laser je zelo malo, slisal sem da naj bi obstajali ampak videl se nisem. Motilci za dopplerje pa so ze znani in verjetno delujejo 100%

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Zakaj naj bi bil pa radar detektor prepovedan? a koga moti?
Ja, kresničko
evil.gif
Moti lahko edini tiste, ki ne želijo da bi vozniki vozili z dovoljeno hitrostjo, ampak želijo da vozijo nevarno, da bi jim lahko zakasirali.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce pride do napake pri meritvi se izpise E in koda napake. In motilec ima svojo kodo.

Ampak jammmerjev za laser je zelo malo, slisal sem da naj bi obstajali ampak videl se nisem. Motilci za dopplerje pa so ze znani in verjetno delujejo 100%

no, proti dopplerjem je res kar nekaj ukrepov - elektronsko motenje, odmetavanje vab, protiradaske rakete...tudi proti laserskim namerilnikom se najde kaj - recimo detektor laserskih žarkov (lird), po možnosti povezan z avtomatskim sistemom, ki v ustrezno smer izstreli bombice, ki naredijo dimno zaveso, po možnosti z rdečim fosforjem
3325476.jpg

heheheh
evil.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Aham, ja, ker noben ne bi opazil tega na avtu, ane?
smile-1.gif
"Please ignore my chaff and smoke grenade launcher..." :D

Anyway, kolega ima tole na avtu: http://www.blinder.net/ (ne v Sloveniji, ampak se vedno pa v Evropi, da ne bo nesporazuma). Baje funkcionira dobro, seveda s tem "detajlom", da ga vklopi, ko detektor zazna laser, zabremza, in ga izklopi, da lahko policist se enkrat pomeri.

Je pa res, da to funkcionira predvsem z high-end detektorji (zato jaz zdaj probal Valentine One ubosti), ker zazna "scatter" od LIDAR-ja (in ne "laserja", kot folk misli - jaz tud nisem vedel), ker moja Cobra sicer krasno zazna, ampak sele ko te ima ze naciljanega, kar je pa v vecini primerov prepozno. :S

Sem pa malo raziskoval, in v ZDA laser jammerji niti niso prepovedani v vecini drzav - za razliko od radar jammerjev, ki pa so, ker je Radar uradno dodeljena frekvenca s strani FCC-ja, in je njeno motenje "federal crime" :S Go figure.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Nimam izkušenj z nobenim, sem pa bral o neki top shit robi od laser jammerja/detektorja, ki zmede zadevo tako, da ne javi standardne "jammed" napake, ampak nekaj drugega - običajno napako pri neuspešni meritvi mogoče? V glavnem, policist (laser) naj ne bi zaznal motilnika. A je to to?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tud tuki se je pred časom pisal o takem radarju, sam se ne spomnim naslova teme. Izpiše policistu kodo kao da se mu je roka zatresla.