magnet za komarje in ostalo golazen

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
Lp vsem skupaj!
Kot prvo se opravicujem in hkrati prosim mode,da tole pustijo v cveku,ker je tu najvec obiska.
Torej,jaz sem zivi magnet za komarje(dobesedno),Zvecer,ko sedimo pred bajto moram imeti na sebi DOLGE hlace in kako mikico z DOLGIMI rokavi
uf-1.gif
,ker v nasprotnem primeru,sem celi popicen(kolobar pri kolobarju).prav tako v bajti tudi nimam mira pred to golaznijo.
Ostali clani druzine nimajo teh tezav(barem takih,ko jaz ne).
Zdaj pa vprasanje za vas veleume:
kako se naj resim tega sranja,obstaja kaksen strup za njih,da pospricam okoli bajte, v bajti nasploh(razni autan in podobno pri meni ne pomaga,zal).Najraje bi rad bral,da se da dobit kaj za pospricat okoli bajte,da bi imel mir pred njimi tudi pred bajto
cheer.gif

Bil bi vesel vsakega vasega mnenja!Lep dan se naprej.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v hiši zelo pomaga baygon ki je v vtičnici pred hišo pa bi bilo najbolje obiskat kako trgovino s škropivi če kaj takega obstaja bi tam imeli oz ti lahko prodali.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Meni repelentt pomaga samo ga moram fajn našpricat po seb, drugač pa poskusi s tisto lučko kih jih skuri?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Zgleda, da maš tanjšo kožo in komarji bolje vidijo tvoje žile, kot od ostalih (komarji vidijo v IR območju in tvoj krvotok kot nekakšno porečje).
Pomaga UV svetilka z mrežico pod napetostjo, ki golazen pobije. Ampak, to je bolj efektno za muhe, vehe itd, sploh, če zunaj priključiš, bo stalno delalo bzzk, bzzk, bzzk... tko, da ti to tudi počas začne iti na živce. Sveča pomaga, pomaga pa tudi, da se ne špricaš z deodoranti, ker tu tut privablja golazen (sicer ne vem zakaj, a jih). Najboljši recept je, da se povaljaš v blatu in pustiš, da se le-to na tebi posuši. Pol maš pa mir. Sam, ta varianta pri tebi glih ne pride v poštev, kajneda?
grin1.gif

Mogoče bi bilo bolje uničiti vzrok pojava komarjev: ali imate doma ribnik, deževnico v sodovih, stoječo sladko vodo, skratka? Tam noter se komarji izlegajo.

edit: prejle pozabil: v Conradu imaš ultrazvočni odganjalec komarjev, ki je baje zelo učinkovit. Link

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
nic od tega,kar si napisal v zadnjem odstavku nimamo doma,imamo vrt,zelenico,pa par sadnih drev,to je vse.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
V bajti jih meni raid tabi ali tekočina vsaj tolk zjebe, da jih lahko pobijam. Kdaj pa kdaj pa kr pade od kje kakšen... Samo jaz to voham ful in mislim da ni najbolje da skoz to dihaš...

v bajti - mreže na okna, potem pa če jih je še kaj notri, s sesalcem posesat - jaz jih z ozko šobo čist na izi...

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Nekje se dajo kupiti tiste spirale katero vzges in dokler gori nobenega komarja blizu ni :D
Starci to uporabljajo na morju :D
Mene napadajo samo ko sem zunaj v garazi, in to hitro resim z brenerjem :D zakurm tak ogn da full dima oddaja in mam mir
grin1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Zgleda, da maš tanjšo kožo in komarji bolje vidijo tvoje žile, kot od ostalih (komarji vidijo v IR območju in tvoj krvotok kot nekakšno porečje).
Pomaga UV svetilka z mrežico pod napetostjo, ki golazen pobije. Ampak, to je bolj efektno za muhe, vehe itd, sploh, če zunaj priključiš, bo stalno delalo bzzk, bzzk, bzzk... tko, da ti to tudi počas začne iti na živce. Sveča pomaga, pomaga pa tudi, da se ne špricaš z deodoranti, ker tu tut privablja golazen (sicer ne vem zakaj, a jih). Najboljši recept je, da se povaljaš v blatu in pustiš, da se le-to na tebi posuši. Pol maš pa mir. Sam, ta varianta pri tebi glih ne pride v poštev, kajneda?
grin1.gif

Mogoče bi bilo bolje uničiti vzrok pojava komarjev: ali imate doma ribnik, deževnico v sodovih, stoječo sladko vodo, skratka? Tam noter se komarji izlegajo.

edit: prejle pozabil: v Conradu imaš ultrazvočni odganjalec komarjev, ki je baje zelo učinkovit. Link

Jap jaz imam tole varjanto ampak tisto za doma na 220v, imam pa še enega prenosnega ki ima solarno celico, oboje je učinkovito.
Za na vrt bi bilo mogoče tudi o.k. ene bakle, kot ene "dišeče palčke" ampak precej večje, prav za na vrt oz posedanje zvečer pred hišo kot si omenil, jaz sem jih pred kratkim opazil v tuševem centru pri kolosejuv Lj. Ampak tega nisem preizkusil, sem v bloku doma
wink-1.gif

Lp.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
A je možno, da bi ta "ultrazvočni odganjalec", ki ga dobiš v Conradu odganjal komarje in mrčes tudi v šotoru. Ker grem čez dva tedna kampirat in me mal skrbi. Sem tud magnet za komarje. Učer sta me med gledanjem tv-ja pred spanjem dva pičla vsak na en lic. Pa sem bil buden ampak nisem opazu. To pa je predrznost.
grin1.gif