Maginon IP Kamera - non-stop se mi obrača

lukajan

Zelenc'
30. avg 2014
12
0
1
Jaz pa iščem enega genija, ki bi mi odgovoril na to. Imam 2 IP kameri Maginon ( Hofer ) za znotraj že drugo leto. Imam pa jih zunaj montirane spredaj in zadaj na strop balkona...torej obrnjene kontra dol na glavo...vse je super in cool, z ono odzadaj nimam problemov z to od spredaj pa mi včasih nagaja wifi povezava ker je bolj oddaljena od routerja. Problem je ta , da se mi ta kamera spredaj skoraj vsak dan sama obrne navzgor proti stropu balkona ( ali dol kakor hočete, ker je kontra obrnjena ) in to včasih večkrat na dan...Pa so vse nastavitve obeh kamer v wiew in settings identične...???Imam statični IP nisem pa siguren , če imajo tudi kamere tako ali imam občutek, da spreminjajo IP.?Tako , da sem že čisto obupal...zelo srečen bi bil za odgovore in pomoč

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pomojem se ti kamera resetira (napajanje?) in potem postavi v home position.

V nastavitvah nastavi da ti gre kamera v prednastavljeno pozicijo stevilka 1, potem pa v upravljalniku kamere shrani to pozicijo na tvoj pogled.

Glede reseta pa poglej ce ima kamera zadnji FW, pa tudi preveri napajalnik oz. ga zamenjaj med obema kamerama.

Pa btw, hofer je imel v ponudbi vsaj 3 razlicne verzije kamer. Na zunaj so vse enake, SW in HW so pa razlicni.

lukajan

Zelenc'
30. avg 2014
12
0
1
Utisevalec...mogoče imaš prav...zadaj imam skozi steno priklopljeno na razdelilec, to spredaj pa direktno v steni v kable...kje so pa te nastavitve dvojne, ki si mi jih opisal pa ...ljubi bog res ne vem...če mi podrobneje lahko razložiš...he he...sem bolj amater...pa najverjetneje so v angleščini...drugače se pa kamera imenuje: Nadzorna IP kamera MAGINON model IPC-1....hvala za tvoj odgovor...kje pa je ta reset...na kameri ? Pa kaj je to FW ? Kakšen napajalnik naj preverim in med kamerama ? Vem , da sem tečen, vendar bi bil zelo zelo hvaležen...tnx še enkrat Utisevalec...

lukajan

Zelenc'
30. avg 2014
12
0
1
Pa sedaj sem ravno videl da se mi je spredaj na kameri IP spremenil, imam pa drugače statičnega od Telemacha...kako pa to uredim ???