Madež od magnetne nalepke

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Ko so mi pred dnevi z avta ukradli (no, obstaja tudi opcija, da je sama dol padla, vendar to sedaj nima veze) magnetno nalepko "otrok v avtu", sem na mestu kjer je bila prej nalepka opazil dva madeža.
13.gif

Zadevo sem sam probal spolirat pa ni bilo haska. Drug dan sem se odpeljal do lokalnega ličarja, ki mi je z nasmehom na ustih, še preden sem mu razložil situacijo povedal, da imam dva lepa fleka od magnetne nalepke in, da nima kaj naredit, razen da se barvajo cela prtljažna vrata.
Ima še kdo podobno izkušnjo z magnetnimi nalepkami?

Pisal sem že dobavitelju nalepk, sedaj pa čakam na njihov odgovor.
Avto%20005.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
tole je ratalo od nalepke?

ja šit no. Zgleda da magnet poskrbi da se kovinski nanos en malček 'spremni'
crazy1.gif

jaz bi ti svetoval da kupiš navadno nalepko (ali slo znak ali otrok v avtu) pa jo šutneš gor in se ne sekiraš. Se bo že tisti s tem ukvarjal, ki bo nekoč kupil avto od tebe (Če se seveda bo).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ti ni še nihče povedal, da se ponavadi na lak avta nič ne daje, če ni potrebno in če želiš, da bo nekaj cajta ostal ohranjen?

V čem je sploh point baby on board nalepk? V kakšen smislu bi jih morali drugi vozniki upoštevati?

Težko je reči, kaj se ti je zgodilo. Da ni bila kje tako zlimana gor, da je lak odstopil, ko jo je potegnil dol, zgoraj levo pa se je naslanjal. Pleh ti je ostal raven?

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Magnetno nalepko sem dal ravno iz razloga, da ne bi na avto nič ostalo, ko bo šel od bajte in res ni nihče omenil, da magnetna nalepka škoduje barvi.

Zakaj pa imam na avtu nalepko otrok v avtu si pa ti zadnji, ki bi ti razlagal zakaj jo imam.
ne-ne-1.gif

In še zadnje, lak ni nič poškodovan in tudi pleh ni nič poškodovan (sem dal možnost zgoraj, da je nalepka samo dol padla, ker se res ni močno držala pleha), samo barva je razbarvana.
confused-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma te magnetne "nalepke" ni fino skoz gor met, mišljeno je da jo daš gor samo takrat ko jo rabiš, se pravi ko res otroka voziš...saj v tem je bistvo megnetne table, da jo snemaš in daješ gor po potrebi. Za stalno je pa navadna nalepka.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Hja, po toči zvoniti je prepozno, ampak bi bilo fino, če bi ob naleki dobil še opozorilo, da lahko škoduje barvi.

Itak, da ne, kdo bi jo pa potem kupil?!?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi to je možno??
confused-1.gif

Avtorju teme: se mi zdi da ti ni magnetna tablica razžrla laka, ampak nekaj kar se je nabralo pod tablico...mešanica soli s cest in vragsigavedi česa še..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
te nalepke so super. najbolše so one ko je še slika froca pa spodaj klara v avtu. poskrbijo za dobro mero smeha med vožnjo. drugega nemena itak nimajo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja pred dvemi leti in pol ko je bilo zelo vroče julija ali avgusta. Avto sem imel po ves dan na soncu in naenkrat je bila nalepka za vedno prilepljena. Ker me ne moti je ne dregam.....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
te nalepke so super. najbolše so one ko je še slika froca pa spodaj klara v avtu. poskrbijo za dobro mero smeha med vožnjo. drugega nemena itak nimajo.

Mah pusti to temo. Smo že pred časom debatirali o tem, pa so starši ''že dobro vedeli zakaj imajo nalepko'', ostali pa smo bili butci. Na vprašanje zakaj imajo nalepko pa sicer ni bilo odgovora.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Tudi to je možno??
confused-1.gif

Avtorju teme: se mi zdi da ti ni magnetna tablica razžrla laka, ampak nekaj kar se je nabralo pod tablico...mešanica soli s cest in vragsigavedi česa še..

Fora ni v tem,da bi bil lak površinsko sploh kaj poškodovan. Lak pod magnetno nalepko ostane nedotaknjen, gladek, le v bazi barve se nekaj spremeni, kot da bi recimo magnet spremenil pozicijo ali pa usmerjenost metalov v metalni barvi. To ne moreš niti spolirat niti nič, ostane ti le še prebarvanje na novo. To se dogaja le pri metalnih barvah, pri navadni barvi se ti kaj takega ne zgodi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja? Svašta. Vsak dan se kaj novega zve.

Pol je pa res edina alternativa navadno nalepko na steklo, kot je nekdo predlagal.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Jaz mam tudi metalno barvo, pa pod nalepko ni nobene razlike v niansi barve. Razen, če ima citroen kake posebne barve?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kar se tiče magnetne nalepke je to zanimiva in uporabna informacija. Keki, za tebe je verjetno res najbolje, da daš čez neko drugo nalepko in na problem pozabiš.

Mi je pa zanimivo razmišljanje nekaterih o pomenu teh nalepk. Kurja pamet?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Uf, tole pa res nebi mislil da lahko pusti magnetna nelpka
crazy1.gif

Najbolje da narediš tako kot ti je že nekdo predlagal - daš čez nalepko SLO ali pa otrok v avtu, pa pozabiš na flek.