Mačke

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Koliko dni se približno mačke gonjo!
Zadnji teden je obupno mački se meša do konca.
Kako je če se mačka da kastrirat se še goni al samo mladičkov nemore povrčt!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Ne goni se več.
cheer.gif

PS: Sedaj pa pričakuj kup postov živaloljubcev, ki ti bodo povedali, da si predstavljal, da bi tebe kastrirati.
evil.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ma kakšni živaloljubci! Ko ma pa mačka mlade in jih nimaš kam dat je pa to ql. Pol jih pa nekam vržejo al se pa potepajo smai okol. Take bi sam
10.gif

Pojdi do veterinarja in nej ti pove kdaj je najbolš da jo prpeleš. Boš mel mir, mačka pa tud.

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Ce se ze odlocas, da imas zival, moras prac sprejeti, da je to del tega, da se tudi zivali gonijo!
Kaj ce bi se tebe kam odpelal, pa ti mal jajca stran odrezal. Me zanima kako bi ti blo..

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

PS: Sedaj pa pričakuj kup postov živaloljubcev, ki ti bodo povedali, da si predstavljal, da bi tebe kastrirati.
evil.gif

Se štejem med živaloljubce, ampak moji mački so vseeno bili in bodo vsi kastrirani, mačke pa sterilizirane. Ker gre za nagon, maček se mu pač ne more upreti, potem pa hodi ves potolčen in ranjen domov. Imeli smo primer, ko je bil zaradi telesne hibe (ima samo eno oko) maček vsak dan tepen, eden je prišel domov z raztrgano kožo na riti (grdo), tretji je imel čisto zgrizeno zadnjo taco itd itd. Zgodb celo morje, pa toliko denarja gre za veterinarja...

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
sterilizirat/kastrirat.. pika.. itaq se množijo ko zajci, pol pa jih folk meče v reke pa zabija v drevesa.. rajši daštistig 60 € za operacijo pa je mir, mačka je vedno doma, pa se ne potepa okoli, mački pa ne ščijejo po bajti, kr ni večjega smradu ko maček ki markira..

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
kzs

Včasih sem bila proti kastraciji -> iz razlogov, da je to del tega, da imaš žival, tako kot kakšna dlaka ipd.

Ampak. Potem se nam je zgodil muc, ki je bil v tem času extremno pretepaški, dobil je pa še enako bojevitega soseda - prej je bilo vse še obvladljivo.
Maček je bil non stop ocufan, šepajoč, večkrat zatečeno oko (razlito hvala bogu ne), ...ipd. ipd. Celo življenje že imam mačke, pa kaj takšnega še nisem videla. Ko je dobil nad očesom rano 1 cm ter kakšnih 0,5cm v globino (dobesedno luknja), je šel pod nož. Ker verjetno bi se "zgarbal" do smrti.

Sedaj se ima čist fajn. Je pa zanimivo, da je nagon še vedno prisoten -> to so me opozorili, da se pri starejših samcih z "izkušnjami" lahko zgodi. Ampak je le kakšnih 10% prejšnjega in ni moteče. Malo mijavka in za ženskami leta
smile-1.gif
, makrira pa ne več in tudi doma se zadržuje.

Je pa bilo grozno ga peljat tja - > vožnja na kliniko je bila grozljiva izkušnja.

Kako vaši mački prenašajo vožnjo in kaj naredite, da se mačku v avtu ne zmeša? Sem že slišala, da mu daš četrt apaurina ipd., samo to ravno ne bi počela....

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
hm.. transportna kletka.. kletko obrneš tak da je odprtina zgoraj, primeš mačka za kožo na vratu, pa ga porineš not.. čuje se grozno, sam je tak najmanj možnosti da ga poškoduješ poleg tlačenja v kišto..
je pa res, da se naša mačka pol v kletki dere ko da jo iz kože dajejo, v čakalnici utihne in še sam užaljeno gleda, na veterinarjevi mizi pa ven noče
grin1.gif

v časih pred transportno kletko sem mogla met vedno šoferja da sem jo držala, na začetku mi je pod pazduho skrivala glavo, na koncu fure pa je s sprednjimi tacami že na šipi stala.. radovednost
grin1.gif

če se mu pa hoče zmešat, pa se mu v kletki mirno lahko, kr ven ne more, poškodovat se tudi ne more, in na koncu odneha kr ni haska.. jaz lih nebi mačke z apaurinom zadevala.. narkotiki so za žvali vedno problemtični..

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
jaz sem dibila nasvet kako psa navadit na kletko, pa bi mogoče tudi pri muci prav prišel, vem pa ne...

v glavnem rekli so nam, naj bo navajane zel zelo zelo počasno in sicer tako, da daš v kletko nekaj hrane, nekaj kar ful rad je in to kar nekaj časa ponavljaš...tko ga navadiš na samo kletko, na prostor, hkrati pa tudi vidi da tam notri ni nobenega bau baua

sčasoma bo mogoče žival na svojem obhodu po hiši sama prišla pogledat tudi v kletko in kasneje jo ne bo tak problem spravit vanjo....

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
no saj naša je spala not, dokler je v njej nismo prvič k veterinarju odpeljali po par injekcij.. od takrat se je izogiba ko da je gobava
grin1.gif

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
u poznam problem, samo da je v pasji obliki...letno cepljenje proti steklini je bil podvig, k je trajal mučno dolgo...spravit psa v ordinacijo je bil čudež, cepit ga pa skoraj nemogoče....na koncu se je s psom ukvarjalo več veterinarjev kot jih imajo v kakšnih državah....ampak bistvo vsega je da je bil pes malo večji kot kakšen velik maček

in to vse zarad nekaj injekcij k je bil še mladič....

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
ne morš si predstavlat kaj mačka lahko naredi ko jo špiknejo.. pa jo držim jaz pa tehnik, veterinar pa se trudi da jo piči.. takrat mam občutek da mam tavelko pumo v roki ne pa domačo mačko..

kaj si mogoče kje vem z mesta doma? kr vem da veterinarji hodijo po vaseh cepit pse proti steklini, vsaj pri nas.. mogoče bi blo tak lažje, da ga ne vlačiš na kliniko..

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
u masovna cepljenja...smo probali, ampak je bilo še huje...vlada masovna panika.....dolga vrsta psov, eni so cvilili, drugi lajalai, zelo malo pa je bilo takih, k so samo vdani v usodo, vedoč da itak ničesar ne bodo čutili in da bo kamlu vsega konec ter da jih doma čaka ena velika kost za nagrado, opazovali in poslušali lastnike....v glavnem se z mojo "marcino" postaviva na konec vrste in ....se ne zlepa ne zgrda iz tistega mesta ne premakneva več....mogla sem ga prijet v roke (k grize na vse strani to ni ravno lepa slika - nagobčnik pa mu je uspelo obdržati na gobcu celih 10 sekund) in prestavit do mesta cepljenja....in tam se ponovi ista zgodba kot pri veterinarju...en ga poiskuša držati pri miru, drugi ga je ujel v zanko in mu glavo tiščal k tlom, tretji ga je v zadnjo nogo pičil z iglo....in valda se je ta zlomila, tako da je četrti že pripravljal novo dozo cepiva.....in nakoncu je pes komaj da odšepal domov.....no takrat smo se odločili da nikol več....

sem pa že videla tudi pogrižene in popraskane roke, ki so bile posledica dela mačjega umetnika...dogodek pa je bil ali v domači kopalnici ali pa pri veterinarju....joj nič ti nisem fovš

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
ksz

transportno kletko sem imela, itak, drugače ne vem, kako bi sploh lahko vozila, ker je bilo dovolj norenja že v kletki.
Muc se je grozljivo drl celo pot (tisti zvoki ob gonitvi niso nič proti temu), se slinil, da je bil premočen, če smo dvignili pokrivalo, je začel noret in hotel ven...v glavnem, čista grozljivka. Pri veterinarju je bil že čist izčrpan.

Če mi ne bi prej svetovali, da kletko pokrijem, bi bilo še hujše, pa to, da ni bil hranjen 12h prej, je bilo tudi dobro, drugače bi imeli še bruhanje.

Upam sicer, da prevažanje ne bo potrebno prepogosto, bi pa vseeno vedela še kakšno izkušnjo.

Aja, transportne kletke se pa od takrat izogiba kot hudič križa, kljub temu, da sem nastavljala noter priboljške.
Na tisti lokaciji ga sploh ne ganejo.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Mamo doma mačka in tudi na vasi je kar nekaj mačkov in so vsi kastrirani, razen enega. Majo se fajn, ne poslušamo garbanja in tudi živijo dlje. Tisti maček, ki ni kastriran, ga avto slje kot prej povozi ker imamo zraven glavno cesto. Ko je maček kastriran se drži bolj doma oz. je tudi bolj boječ in previden. Naš maček se je eno rundo zgonil in še zdej je bolj aktiven spomladi in jeseni. Ve da se nekaj dogaja in je celo noč zunaj, samo pač nič ne more in ne označuje ozemlja.

Se mi zdi, da je bolj humano, da se ga kastrira kot pa da se fajta zunej cele noči.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
itaq.. če mačka nebi bla sterilizirana je itaq ne morš zadržat ko se goni.. gonijo pa se 2x na leto, in v 10 letih ni vrag da ti enih parkrat pobegne, pol pa talaj tote mladiče okoli po mestu.. nimaš kam dat..

zaj pa se odstrani od bajte maximum 50m, pa še to ne.. je rajši not.. postla je mehka in topla
grin1.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Jaz sem tud oba moja mačka dal kastrirat, ker nisem htel da se okol gonita pa vsa ogrižena prihajata domov.

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Chick, humano gor al pa dol, to je tko da ti nekdo vzame del tebe, brez vprasanja.
Sem mnenja, da ce nemores shajat s tem, si kupi ptica al pa kaj takega, kjer se jim nebo gonilo
wink-1.gif