nimam čisto po tvojih željah, sem pa zelo blizu. imam namreč Air 11", i5 1.4, 8GB ram, disk 128GB. in je disk malce premajhen, za moje potrebe. zdaj sem ga dva meseca imel jaz, ker me je navdušila kompaktnost in vse, potem pa je, kot je bil planiran, šel v roke moje drage - za njo pa bo vrh glave dovolj.
imam še Retino 15", i7 2.0, 8GB ram, disk 256GB. leti ko sneta sekira. sicer je zdaj bila prenova procov pri Airih in retinah in so verjetno kombinacije še boljše, mislim pa, da če sem prav videl, tako ali tako dobiš samo še 16GB variante - čeprav, kadar delam "običajne stvari" je 8GB vrh glave - se pravi, Safari, maili, dokumenti v Applovem officu ... kadar pa urejam fotke, pa dostikrat dobim opozorilo ram management appa, da se približujem 8GB, ampak nikoli ne pade hitrost dela, še vseeno leti.
bi ti pa tole predlagal - jaz sem imel namen kupiti maxed out Air 13" lani novembra. potem sem ugotovil, da je Retina 13" tam tam z Airom po velikosti in teži, a hardwaresko precej precej močnejša, in se v bistvu odločil, da bom kar retino vzel. ampak je bila 15" retina, s še precej boljšim drobovjem dražja samo nekih 100€, in ker mi je kolega fotograf enkrat pripomnil, da imam samo ene oči in da smo preveč odvisni od dobrih in velikih ekranov na terenu, raje investiral še teh 100€ in vzel Retino 15". in mi ni žal niti malo. verjetno mi s katerim koli ne bi bilo žal, sploh glede na izkušnjo z Air 11" - tako majhen, prenosen, niti ne veš, da ga imaš v torbi.
in ja - retina zaslon je AMEJZING!!
je pa Air AMAJZING, glede na to, kako je majhen in prenosen.
še tole dodam - prej sem imel MacBook Proja, tistega, pred Retinami. sam sem ga imel 3 leta in je delal zelo dobro, po treh letih je sicer mrknila baterija, ki se jo da zamenjati, pa 2x mi je odletel HDD (delo na terenu terja svoj davek) in ko sem dal not SSD je sploh poletel. potem sem ga prodal kolegu fotografu, ki ga ima še danes in je še vedno zelo zadovoljen. sam sem takrat vzel Dell računalnik in z Win7 so bili sami problemi. potem sem sicer kupil Win8, je bilo boljše, ampak stvari še vedno niso laufale tako dobro, kot recimo na MacBooku, pa je bil recimo Dell hardwaresko malce boljši. potem se mi je na srečo vse poklopilo, da sem Della lahko prodal in takrat kupil to Retino, ki je spet svet zase. in zdaj upam, da v roku treh let Apple izda Air 13 Retina.