Mac OS X 10 / Ubuntu

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Tako navelical sem se Viste... gremo boljsim stvarem naproti
smile-1.gif

torej najprej sem se mucil z instalacijo applovega Leoparda OS X 10.5.1....
poskusil sem veryijo Kalyway in iAtkos... oba brez uspeha ker mi takoj javi sledece:
" System config file "/com.apple Boot.plist" not found"
ima kdo kako resitev, se je kdo ze igral s tem ???

No potem sem pa probal se linux in sicer distribucijo Ubuntu ! ZAKON! sem zelo navdusen... instalacija je trajala manj kot 10min in to je to..... bi pa rad nadgradil gor se BERYL.... pa mi ne rata !
Sem poskusil vse vodice na googlu pa mi ni ratalo ker se mi ustavi pri povezavi na http://ubuntu.beryl-project.org/root@lupine.me.uk.gpg .... sicer je povezava a zahtevanega ne najde
frown-1.gif

?HELP?!

hvala
cheer.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
oba brez uspeha ker mi takoj javi sledece:
" System config file "/com.apple Boot.plist" not found"

Vrejetno imaš jmicron sata/ide kontroler. Problem je v tem, ker instalacijski DVD ni kompatibilen s tem kontolerjem. Rešitev je, da uporabiš kak eksterni DVD, ki ga priključiš na USB, ali pa uporabiš IDE/SATA konverter in DVD priključiš na SATA. V tem primeru bi naj šlo. Potem, ko instaliraš, pa baje zna bootati tudi, če je na IDE disku.

Citat:

bi pa rad nadgradil gor se BERYL.... pa mi ne rata !

Pozabi na beryl, kolikor vem se ne razvija več. Oz se je združil nazaj z compizom. Tako da je aktualni Compiz Fusion, ki pa je že vsebovan v zadnjem ubuntuju. Samo vklopiš desktop effects in instaliraš dodatne pakete za konfiguracijo in paket emerald, če hočeš imeti custom obrobe oken.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Najprej... hvala ker si si vzel cas
smile-1.gif

Sem prebral ja da naj bi bil nekje problem v tem da je IDE DVD pogon, samo verjetno ima tako veliko ljudi, a jim vseeno rata namestiti leoparda... sem iskal za ta konverter pa ga nisem nasel v nasih racunalniskih trgovinah na spletu... ?!

Za CompizFusion sem tudi slisal in sem ga pravtako preizkusil, samo nastane problem pri istakanju ene datoteke, ki je se vedno del beryla, in jo isce na tistem serverju, a je ne najde in potem vse skupaj ne deluje....

ali obstaja kaka verzija ubuntuja ali pa kerega drugega linuxa, ki bi imela Compiz F. ze vgrajen ?
Pravis da naj bi bil ze v zadnjem ubuntuju...imam namescenega ubuntu 8 beta pa tega nima, ali ne znam aktivirati ?!?!?

hvala !

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ni problem ravno v ide kot takem, problem je s kontrolerjem podjetja Jmicron, ki se nahaja na veliko Asusovih osnovih plošč. Jaz ga tudi imam na desktop mašini, pa mi javi isto napako. Na Dellovega prenosnika pa mi je uspelo instalirati, čeprav je bilo potrebno še par trikov.

Za Compiz Fusion imaš tukaj step by step navodila za instalacijo na Ubuntu 7.10 (zadnja stable verzija). Zraven so še navodila za instalacijo driverjev za Nvidino kartico. Če nimaš nvidine grafične kartice, lahko ta del preskočiš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
8.04 beta to ima. Za delovanje pa seveda rabi gonilnik za grafo. Za ATI je priložen en pol delujoči, za nVidio pa mora downloadat. V HOWTO sigurno piše detajlno, kak.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
hehe se pravi sem jaz po nepotrebnem iskal CompizFusion ce imam beta 8.04 ??!

bom dal vse na novo gor, ker sedaj sem popolnoma zapacal ubuntu tako da je ze kr zmesnjava kaj vse sem nalozil...
smile-1.gif

glede leoparda je pa zgleda res da rabim sata dvd pogon! ker sem probal na drugem pcju s sata in deluje normalno !

doto: kaksni pa so bili ti triki da ti je uspelo spraviti na prenosnika?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Po instalaciji hfs particija ni bila aktivna, pa je bilo potrebno bootat v single user mode in zagnati par ukazov. Potrebno je bilo instalirati posebni driver, da je grafika delala na native resoluciji. Za zvok je bilo potebno instalirati nek poseben program, ki omogoča uporabo nekih linux dumpov za zvočno kartico. Vgrajena wireless kartica mi ne dela, čeprav glede na informacije, ki sem jih našel po forumij, bi jo naj prepoznalo brez modifikacij.

Veliko je odvisno od hardwarea, ki ga imaš. Na forumu insanlymac najdeš večino rešitev, samo zna trajati, preden se prebiješ skozi vso tisto solato.