Luknja na javni cesti in poškodba vozila

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Bo treba kasko koristit oz. plačati iz žepa ali kdo "odgovarja" ?

Na eni izmed glavnih cest v LJ je bila velika luknja, cca 40x40 z zelo ostrim robom, skrita je bila v veliki luži,tako da se je ni videlo dokler ni usekalo...škode sicer ni velike, avto malce vleče v desno ( predvidevam da je potrebna optika) , mogoče je tudi feltna malce obdrsana,ampak to ni kritično, vsaj vizualno me ne moti,ker te so za čez zimo.

Policijski zapisnik je bil narejen, sedaj pa me zanima na koga nasloviti odškodninski zahtevek glede na to da je javna cesta? DRSC ? Je tudi slika te luknje v mojem arhivu in pa tudi v policijskem, so pa baje majstri potem prišli takoj zakrpati luknjo ( predvidevam,ker je policist čakal tam in "varoval" da še kdo ne zapelje notri)

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Odvisno od lokacije in kategorizacije ceste.
Koncesijo za vzdrževanje cest v MOL ima podjetje KPL d.d., ostalo vzdržujejo tudi nekatera druga podjetja za DRSC.

lp

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Bo treba kasko koristit oz. plačati iz žepa ali kdo "odgovarja" ?

J je kriv.
evil.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.374
113
U kaj v Ljubljani imate tudi lukne v cesti??? Jaz sem mislil ,da smo jih samo Mariborčani deležni.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Obrni se na lokalnega vzdževalca cest, take stvari imajo zavarovane(bi jih vsaj morali imeti).Je pa velik plus to, da imaš narejen policijski zapisnik.Kje pa je to bilo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
U kaj v Ljubljani imate tudi lukne v cesti??? Jaz sem mislil ,da smo jih samo Mariborčani deležni.
Ljubljanske glavne ceste imajo v veliki večini vsaj 20-30 let star asfalt, bolj ali manj je še originalen od izgradnje.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
No ja, 20-30 let je stara plast precej pod trenutno obstoječo... glavne ceste so redno obnavljane, se pa
redno pojavlja vprašanje kvalitete opravljenih del.
Večji problem so razni izkopi in prekopi zaradi servisa in novogradenj instalacij v cestišču, po katerih se
površine nekvalitetno poasfaltirajo.

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Če ne bo zaradi policajev na koncu dobil še kazen za neprilagojeno hitrost.
hysterical-1.gif

Hehe, huda
hysterical-1.gif
,sem bil presenečen ker sem moral pihat ( A je kdo dejansko tolk neumen da bi sam klical policaje če bi bil pijan?? ) , pa ob vprašanju "a ste uporabljali varnosti pas" sem si tudi mislil "Obstaja človek tako neumen da če ni bil privezan, da bo to priznal?" .

Sicer pa v okolici ni nobenega znaka za kakršnekoli luknje, kolesnice etc...danes je luknja ze zaflikana, predvidevam da s tistim "instant asfaltom" ki bo cez 3 tedne šeč rakom žvižgat. Bilo je to pri Petrolovih skladiščih na Zaloški.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
No ja, 20-30 let je stara plast precej pod trenutno obstoječo... glavne ceste so redno obnavljane, se pa
redno pojavlja vprašanje kvalitete opravljenih del.
Ne me hecat, vsaj zadnjih 15 let se ni obnovil noben asfalt na glavnih ljubljanskih ulicah, razen na krajših odsekih. Ta grobi hrapavi asfalt, ki je povečini na teh ulicah, se na ceste ne vgrajuje že vsaj 20 let.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
V LJ je večinoma vsak mesec nov asfalt, sej non stop kopljejo neki. Januarja za elektriko, Februarja za vodo, Marca za plin, Aprila za Telekom, Maj za T2 optiko, Junij za kabelsko, Julij spet za elektriko ker so zašuštral, Avgusta za kanalizacijo, Septembra je počla cev za vodo in kopljejo, Oktobra ugotovijo da so nekaj Aprila zajebali in ponovno vse razkopljejo, Novembra je redna obnova ceste, Decembra pa vgrajujejo zanke za semaforje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To že res, ampak ne na glavnih, tam se nikoli nič ne dogaja (le sem pa tja kak fekalni kolektor delajo sredi ceste, ker očitno ne najdejo prostora ob njej). Če pomislim, da je že 14 let, kar so preplastili Slovensko cesto, pa proti ostalim glavnim cestam še vedno deluje skoraj nova.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
To si napisal samo za eno ulico... v vseh ostalih je
podobno, le vrstni red je malo drugačen.
Usklajevanje del v Ljubljani ni ravno vrlina,
čeprav se nekateri zelo trudijo, da ni še slabše.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer pa v okolici ni nobenega znaka za kakršnekoli luknje, kolesnice etc...danes je luknja ze zaflikana, predvidevam da s tistim "instant asfaltom" ki bo cez 3 tedne šeč rakom žvižgat. Bilo je to pri Petrolovih skladiščih na Zaloški.

Točno v to luknjo sem jaz ta teden zapeljal že dvakrat. =bat ga, zjutraj je človek še zaspan in spomin še ne dela s polno paro. Res je dobro zakamuflirana jama, saj je v njej vedno voda.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Usklajevanje del v Ljubljani ni ravno vrlina,

Še ena stvar, ki je biolj nujna od štadiona, pa tega zoki ne dojame. Enostavno bi moral (s finančnimi kaznimi za odgovorne osebe) vse te razkopovalce prisilit, da se uskladijo. Pa naredit en sistem za usklajevanje zanje, da se da planirat za par let vnaprej.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
To Zokiju paše, saj vsaka zapora ceste nekaj stane in pade v občinsko blagajno kak evro viška.