Luči nad nočnim Mariborom

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Ok, takle se je zgodilo...

Včeraj, 15.9. sem malo pred polnočjo šel na balkon...doma sem v Borovi vasi, MB...balkon gleda proti jugu...pogledam nekako v smeri Hoč...in na nebu so 3 luči, približno v obliki enakostraničnega trikotnika. Pač ok, zvezde...pol vidim, da je celo nebo oblačno..hmm..letala? se nič ne premika...helikopterji? nič slišat...si rečem ja pol pa so zvezde, pač se je na enem mestu raztrgala oblačnost. Ko se že to prepričam, pa začne ena luč utripat...hmmm...edino kaj mi še pride na pamet je, da bi bil kakšen nočen polet toplozračnih balonov? Kdo ve, če so bili ponoči kaki balonarji v zraku in so si malo z baterijami svetli?

confused-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
zadnjič ko sem bil na eni romarski poti in sem že par ur hodil po žgočem soncu po kolenih sem se ustavil pred eno kapelco in skoraj odnehal, ko mi je marija obljubila nekaj lepega
pot sem uspešno končal in na zadnji postaji, pred kapelico seveda, mi je marija striptiz zaplesala
aplauz.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:

Včeraj, 15.9. sem malo pred polnočjo šel na balkon...doma sem v Borovi vasi, MB...balkon gleda proti jugu...pogledam nekako v smeri Hoč...in na nebu so 3 luči, približno v obliki enakostraničnega trikotnika. Pač ok, zvezde...pol vidim, da je celo nebo oblačno..hmm..letala? se nič ne premika...helikopterji? nič slišat...si rečem ja pol pa so zvezde, pač se je na enem mestu raztrgala oblačnost. Ko se že to prepričam, pa začne ena luč utripat...hmmm...edino kaj mi še pride na pamet je, da bi bil kakšen nočen polet toplozračnih balonov? Kdo ve, če so bili ponoči kaki balonarji v zraku in so si malo z baterijami svetli?

confused-1.gif

Po moje se je videlo kaj od Mega bara, so imeli na prostem veselico.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:

confused-1.gif

hri-malcom.jpg

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:

confused-1.gif

hri-malcom.jpg
467716-post_slo.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
štajersko za telebane:
reče se daj nea ga seri al pa daj ne ga srat ...
jaz mislim da je bil NLP!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In koliko velik je bil ta trikotnik?

Torej ne trikotnik, ampak 3 luči v obliki trikotnika...težko bi ocenu, ker ne vem koliko je bilo vstran..glede na to, pa da je bila dokaj nizka oblačnost ni moglo bit ne vem kolko visoko...recimo da je bilo od mene oddaljeno med 8 in 10 km, na višini 2 do 4 km...razmak med njimi pa max 1 km...

Spirit: Pridem na balkon in začnem buljit..kake pol minute..pol začnem klicat mojo, ki je že noter spala..preden ji dopovem, da se ne zezam in da se vn prikotali je še blo dobre pol minute......tak da dobro minuto vse skupaj...nič se ni premaknilo, samo vedno manj je blo jakosti in potem ugasnilo.

A baloni lahko letijo ponoči?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
laserji

To sem kr ziher da ne...pri laserju se vidi črta kjer sveti...pri kakih reflektorjih od gostilne bi pomoje tud vidu da je doli kaj svetlo in bi se recimo "projeciralo" na oblak...sam to so ble res svetle točke..malo sem že ven iz teh magnitud..ampak nekako takole, kot da res svetlo zvezdo (sirij?) ali jupiter...