Luč za klet

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Zanima me, ali obstaja kakšna luč-plafonjera, ki bi se napajala preko baterije, ali kakšnega akumulatorja. Namreč v bloku, v kleti, so luči samo po hodniku, v samem kletnem prostoru pa svetlobe ni. Ker iz skupne razsvetljave pač ne smeš potegniti kabla v svojo klet (drvarnico), me zanima kaj bi lahko montiral, da ne bi bilo potrebno uporabljati baterijske svetilke?

Lep pozdrav

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Akumulatorskih svetilk kolikor hočeš, sam do štacune se bo treba prešpancirat!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kakšnega upravitelja pa imate to, da ni luči v kleteh? V 70. in 80. letih so delali bloke z zaklonišči in čisto vsaka luknja je morala biti osvetljena, že zaradi varnosti. Mislim da ti v svoji kleti električni priključek in luč pripadata.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Kakšnega upravitelja pa imate to, da ni luči v kleteh? V 70. in 80. letih so delali bloke z zaklonišči in čisto vsaka luknja je morala biti osvetljena, že zaradi varnosti. Mislim da ti v svoji kleti električni priključek in luč pripadata.
Drvarnice niso bile nikoli osvetljene! Poizkusi še enkrat prebrat kaj sprašuje.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Pojma nimam kakšen je upravitelj. Stanovanje se je šele kupilo in se zaenkrat še ne stanuje notri. Blok je letnik 1976 in je drvarnica pač brez lastne luči.Ostalo sem že napisal.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
.

Tole bo verjetno premajhno, pa še senzor gibanja ima. Torej se bo prižigalo na vsakega, ki bo prišel blizu. Hvala vseeno.
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Zakaj nebi smel iz skupne potegnit? Itaq bo svetilo samo ko bo skupna svrtila... tako imamo rešeno pri staršin, pa tudi precej drugih.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Zakaj nebi smel iz akupne potegnit? Itaq bo svetilo samo ko bo skupna svrtila... tako imamo rešeno pri staršin, pa tudi precej drugih.

Sem vprašal sedanjega lastnika in baje da naj ne bi smel. Ne vem zakaj, vendar ne mislim prositi za soglasje cel blok. Ljudje me ne poznajo in prepričan sem, da bi bil vsaj eden proti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Saj lahko je brez senzorja. Pač ta prva ki sem jo našla, pa sem mislila da je čisto zaprto in bi se vžgala ko dejansko en notri stopi. Koliko mora biti pa močna pa ne vem. Brez štroma so bolj ambientalne narave, toliko da na motiko ne stopiš, za kaj bolj finega najbrž ne

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma to pejt v bauhaus pa kupiš nekaj na na baterije... vsako leto bos zamenjal bterijo in je...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ne vem, koliko si kaj DIY mojstra ... jaz sem vzel 1m LED traku in 12V aku (cikličen). Na 3 mesece ga odnesem v stanovanje in napolnim s Hoferjevim polnilcem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A imate to skupno razsvetljavo nadometno?

Če ja, precvikaj kabel in napelji (nadometno seveda) še do sebe. Zmontiraš nadometno stikalo ob vratih v klet in ko bo prižgana luč na skupnem delu, boš imel tudi ti elektriko, da si boš lahko prižgal še pri sebi.

Tudi če je trenutno stanje podometno..vrzi dol platfonjero in se prikllopi na kable in nadometno pripelji do sebe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Tudi jaz bi razmisljal tako. Sem imel tudi sam tako tisti leseni bunker postavljen da luci s hodnika niso prakticno nic osvetlile bunkerja. Jaz sem sicer pred leti to reseval z baterijo, danes pa bi najbrz res razmislil o cvikanju kablov. Pa vsaj pred svojim vhodom montiral se eno luc.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
A imate to skupno razsvetljavo nadometno?

Če ja, precvikaj kabel in napelji (nadometno seveda) še do sebe. Zmontiraš nadometno stikalo ob vratih v klet in ko bo prižgana luč na skupnem delu, boš imel tudi ti elektriko, da si boš lahko prižgal še pri sebi.

Tudi če je trenutno stanje podometno..vrzi dol platfonjero in se prikllopi na kable in nadometno pripelji do sebe.

Najprej sem želel tako narediti, vendar me je prejšnji lastnik stanovanja opozoril, da to ne bi bilo uredu zaradi drugih. Osebno se mi ne da jjebati z ljudmi, ki jih ne poznam, jih spraševati za soglasje itd... zato sem pomislil na kaj baterijskega. Bi pa bila to najboljša rešitev.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Zakaj nebi smel iz skupne potegnit? Itaq bo svetilo samo ko bo skupna svrtila... tako imamo rešeno pri staršin, pa tudi precej drugih.
V drvarnico ne smeš potegniti štroma! Če pride požarni inšpektor bo kazni, da bo veselje!
Pa ne mi zdaj zazlagati, da nima nihče več drv ali premoga v tistem prostoru!
Pri nas je "stric" iz inšpekcije, kar takoj štromarja poklical, da je odstranil črne priklope! Pa kar drago je bilo!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Luč za bicikl bo premalo svetila?

Imaš v Lidlu/Hofru za par evrov.

Zaenkrat nimam pojma, ker še ne živim tam. Bi pa seveda rad imel čim bolj svetlo.