Losos Rio Mare

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Nabavila sem lososa v olju in naravnem soku. Ima kdo kak dober recept, kako to zadevo spravit v karseda dober obrok? BTW, vem, da obstaja kulinarika.net, ampak me zanimajo kakšni vaši triki.
 

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Si ti tudi klonila promotorkam?
grin1.gif



Jaz sem ga pripravila skupaj s paradižnikovo omako in malo bazilike kot preliv za testenine. Kaj bolj ekstra pa nisem eksperimetirala.
 

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jaz tudi, samo sem kar svež paradajz ponucal (narezan na kockice, pride taka "natural" omaka vn), ribico sem pa prej potenstal na česnu in olivnem olju ter dodal naseckane olivice. Aja pa solil nisem skor nič, ker je kar slan tale losos.

Aja, edin ni pa bil Rio Žare, ampak leklerkova znamka, 1€/konzervo. Zakon. Pa tuno tud samo tam kupujem, ker je požrem toliko, da bi ob Riomaretu že bankrotiral.

Sicer pa se da tole pomoje ponucat za vse možne omakce, tudi kak namaz, kruhke, solate. Jaz ponavadi improviziram, tko da nimam nobenga recepta...
 

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Sm ja, lih včeraj privlekel domov nov nebroj konzervic. Men je dobra, nisem opazil neke bistvene razlike.
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Men je tud zaenkrat edina užitna Rio Mare. Calvo je tud OK, samo stane skoraj 1,60€.
bonk.gif
Drugač pa meni mat dostkrat kupi ribji file v paradižnikovi omaki iz Interspara. Ful nasitna in zdrava zadeva, tudi cena je zlo nizka.
 

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Meni je daleč najbolj všeč Safcol. Ker Rio Mare je v nekaterih konzervah dobesedno zmlet, Calvo prodaja včasih napol prazne konzerve (ok, raje napol polne
grin1.gif
), Safcol ma pa lepo, nezmleto in ponavadi celo dobro tuno. Drugih proizvajalcev pa še nisem probal.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

V sparu imate tudi taka avstrijska imena na tunah,probajte tisto kdaj pa kdaj kupit,ni vse v riomare.Enkrat je bil celo clanek na suxu in so bile riomare in calvo cist na podnu napram nekim avstrisjkim ki so bile cenejse.

Mi mamo full teh tun pa jih vidt nemorem,neki bi naredil iz njih sam ideja v solati ali na makaronih vedno deluje dobro,ko pa probam se mi pa zagabi,sploh ce je mrzlo.Nevem kako bi jih predelal za kaksne makarone,popekel ali whatever sam da nebi bili tisti standarden tuna okus.
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
No za losos sem se spomnila en uporaben recept, in sicer nardiš omako iz smetane in topljenega trikotnega sira, dodaš ustrezne začimbe (bazilika ipd), vmešaš losos in uporabiš na testeninah. Pa kakšna limonca paše zraven.
smile-1.gif
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

V sparu imate tudi taka avstrijska imena na tunah,probajte tisto kdaj pa kdaj kupit,ni vse v riomare.Enkrat je bil celo clanek na suxu in so bile riomare in calvo cist na podnu napram nekim avstrisjkim ki so bile cenejse.

Mi mamo full teh tun pa jih vidt nemorem,neki bi naredil iz njih sam ideja v solati ali na makaronih vedno deluje dobro,ko pa probam se mi pa zagabi,sploh ce je mrzlo.Nevem kako bi jih predelal za kaksne makarone,popekel ali whatever sam da nebi bili tisti standarden tuna okus.
Če maš kej odveč lahko dostaviš k meni.
grin1.gif


Sicer pa stuno lahko nardeiš milijon stvari. Moje najljubše so npr. prepraženo na čebuli pa dodaš še vmešana jajca in imaš eno tako fino tunino omleto - okus po tuni je skorajda nezaznaven. Potem koruza + smetana + tuna. Motovilec in tuna .... Če ti okus ni všeč dodaj kaj smetanestega in tko zgine ta vonj po ribah pa še ful dobr pride.

LP
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja neke smetane ali pdobobno bi moral uporabit kot to delajo na tvju k zgleda full dobr.

Meni tuni ni zanic,ampak nemorem mrzlo jest na solati ali makaronih,ce bi bila full prepacana in poprazena bi mi bilo pomojem boljs za pojest.

Gledam pa iz vidika ker so dobre zarad omega 3,suhe koze itd.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ
Zadeva, ki si zaluži ime tuna je Rio Mare v zeleni konzervi ter od Safcola v olivnem olju. Celi kosi, nič mleto.

Losos od Rio Marejta je dober v ta velki embalaži od Safcola pa v katerikoli.

Nasploh se mi zdi, da je Safcol najkvalitetnejša riba v konzervi pri nas. Osebno mnenje.
 

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Zanimivo, meni je od vseh teh konzerviranih tun najbolj všeč Sparova v olivnem olju.

Podpis!

Je bil pa nekaj časa nazaj v reviji VIP en test, ki je pokazal, da je spar tuna med boljšimi.
 

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Rio Mare v zeleni konzervi meni potegne malo na umetno. En tak čuden priokus je notri. Drugače pa jest olje odlijem in prilijem malo domačega olivnega olja. Čist drug okus in boljši. Mamo pa Rio Mare večinoma doma.
 

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
Mogoče bi si prebral na netu, kaj je narobe če poješ preveč tune

Se marsikaj najde v njihovem mesu, tako da po zdravi pameti, ne pretiravat
ne-ne-1.gif
(sem tudi sam omejil vnos tune, ko sem prebral mnogo informacij o vsebini)
 

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Živo srebro? Se to nalaga v telesu, se da to s kakimi testi preverit, če si predoziral na tuni?
(BTW, kaj še naj sploh človek papca dandanes?)
cry12bpy.gif
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Tudi meni je bila Spar tuna ok, do pred pol ure, ko sem odprla konzervo,..notri polno lusk in enih črnih koščkov, za katere nisem znala določit kaj bi lahko bilo,...škoda, dobra tuna, samo se mi je uprla,...ostajam pa pri Sparovi tuni v kozarčkih, ki je božanska in pri Rio mare v konzervi...
 

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Živo srebro? Se to nalaga v telesu, se da to s kakimi testi preverit, če si predoziral na tuni?
Če si poleti večja, kot pozimi, se že kažejo znaki overdoza Hg-ja.
grin1.gif