Logitech LX8 miška - težave s trajanjem baterij

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ali ima še kdo to miško? Imam jo v kompletu Logitech Wave Desktop, pride skupaj s tipkovnico.
Koliko časa vam držijo baterije v LX8 miški?

Jaz sem sprobal že xy vrst in znamk baterij pa mi vedno požre komplet baterije v kakih 2-3 tednih medtem, ko pa proizvajalec trdi da naj bi držalo 5800 ur (8 mesecev). Poskusil sem že različne polnilne baterije kakor tudi navadne alkaline pa ni nič pomagalo. V tipkovnici mi drži normalno kakor navaja proizvajalec. Miško uporabljam normalno nekaj ur na dan, nič pretirano aktivno.

Prav tako sem že updatal gonilnike, če bi bla fora slučajno v tem pa tudi ni pomagalo. Brezžični sprejemnik sem tudi premaknil bližje miški za primer, če je razlog v tem...pa ni pomagalo.

Ima še kdo tak problem?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Imam to miško že 5 mesecev, aktivna uporaba, mislim da sem jo pred 2 tednoma prvič napolnil. Notri imam 2 GP 2100 bateriji.

LP,
PIC

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Imam to miško že 5 mesecev, aktivna uporaba, mislim da sem jo pred 2 tednoma prvič napolnil. Notri imam 2 GP 2100 bateriji.

LP,
PIC

uporabljam GP 2700 bateriji pa imam tak performance. Bom moral zgleda da poskusit še kakšne druge polnilne baterije
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Klasične Ni-MH baterije imajo precejšnje samopraznenje. Pomeni, da so po parih mesecih prazne, četudi jih nič ne uporabljaš.

Za take naprave raje uporabi Sanyo Eneloop baterije, kjer tega efekta praktično ni.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aha... vidim, da so zdej vsi začeli kopirati Eneloopke.

No fino, vsaj več izbire... Tradeoff je kapaciteta, ampak tudi to ni tako pretirano.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
jep, ene boljših so....prlet k men jih kupit
smile-1.gif

skoraj vse stranke rečejo za eneloopke da so super....moram zase vzet.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Eneloop so bile prve tega tipa in jih ljudje tudi najbolj poznajo.

Jaz jih imam v GPS-u (ni problema, če stoji po en mesec... vem, da bodo baterije pripravljene na uporabo) in pa v LED svetilki (enaki razlogi).

Če si Apple manijak, pa itak pridejo s stališča dizajna samo te v poštev. White powah:

eneloopSAAA4.jpg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz eneloopke uporabljam od samega začetka, v gradbeništvu ( laserji ), lahko stoji mašina celo zimo na mrazu (v kombiju - ne rabi se vse skoz ) pa bo še vseeno delal, prej sem imel GPjke, pa se ne morejo primerjat, kljub teoretično večji kapaceteti. Navadne baterije za filat bi vzel le za električni avto ali kaj podobnega kjer jih takoj po filanju sprazniš.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Morda ti kuri baterije, takrat ko računalnika ne uporabljaš. Poskusi jo takrat izklopiti, če ima to možnost.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Jaz uporabljam VX nano podgano in ANSMANN maxe trajajo tam tri mesece, tako da več kot zadovoljivo
cool-1.gif

Lp.