ločeno gospodinjstvo

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ne vem, kam bi tole prilepil, pa sem ga dal sem ..

Torej, vprašanje je: ločeno gospodinsjtvo - da ali ne?

S punco sva prijavljena na različnih naslovih (vsak pri svojih starših). Živiva (z otrokom) pa v najemniškem stanovanju. Če že država vleče iz naših žepov in od naših ust, bi tudi jaz rad dobil kakšen priliv nazaj
smirk-1.gif

V najemniškem stanovanju imam začasno bivališče jaz, ona dva pa sta na stalnem pri njenih starših.

Se nama splača prijaviti ločeno gospodinjstvo ali ne? Kakšen je postopek?

Če ima kdo izkušnje iz prve roke, super
cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
če hočeš kaj več, te mora ona tožiti za preživnino recimo
ne stane nobenega nič
gresta tja, odgovoriš na nekaj vprašanj, sodnica določi višino preživnine, se strinjaš, oba dobita odločbo in je to to.
ona pa lahko potem tisto odločbo kje ponuca ( npr otroški dodatek, mmanj calat vrtec ipd jajca )
ločeno pa itak že uradno živita in nimata skupnjega gospodninjstva
koliko časa pa bo še ta zadeva delovala pa ne vem, ker nekaj delajo na tem da to ukinejo

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
In potem zaradi takih kot si ti in še mali milijon drugih, mi ki imamo stvari porihtane (butli mimogrede) plačujemo več za vrtec in dobimo manjši otroški dodatek. To zadevo bi morala država nujno porihtat........ Slišal sem za primere ko sta se starša kao ločila in potem lepo živela dalje skupaj, uradno pa vsak na svojem in kasirala lepe dnarce - pa še vrtec je minimalno za mamice samohranilke..... Saj niste vi krivi če je sistem butast. No ja slišal pa sem tudi za drugo plat - so jih takšne namreč našli in je bil joj in jok ter stok, ko je bilo treba denar vračat.... Skratka - oženit pa lepo priden bit..... hehe

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
stupid-1.gif

dokler bodo podjetniki - lastniki podjetij , sp-ji in romi lahko imeli vrtec zastonj ali za minimalca potem jaz tu ne vidim težav

poznam primere, imajo uspešno podjetje z 20 zaposlenimi, si izplačujejo minimalca, novo bajto. dobre avtomobile, dobijo maximalen otroški dodatek in plačujejo minimalen vrtec
edini keč je v tem, da so kretidno nesposobni, ki pa se lepo reši z lizingom oz gotovino
in potem smo povprečni državljani pač butli
jaz sem za sistem, da vsi enako plačijejo vrtec, ker so tudi vsi froci enako obravnavani ne pa eni tak drugi drugače. ampak če je sistem tak kot je potem pač ni druge
evil.gif

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Saj to je je sistem je tumast in se ga okoli prenest - ko pa bo imela občina enkrat možnost preverjat resničnost vnešenih podatkov
na raznih vlogah in ko bo imelo socialno še to možnost, potem pa ...... je odklenkalo tem švercerjem - do takrat pa - svaka jim čast....