L'OCCITANE kozmetika

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ali kdo uporablja to kozmetiko? Ali je res tako dobra, glede na to, da so cene kar visoke?
Kaj recimo je tam dobrega, pa da druge kozmetične firme tega ne ponujajo?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Podpis pod leprotto. Precenjena kozmetika
rolleyes-1.gif
...

Edino kar bi izpostavila;
- tušgel Češnjev cvet
- lotion Med & Limona

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Uporabljam samo milo v kosu, z vonjem limone. Koža je v redu, se ne suši nič bolj kot pri tekočih milih.
Upoštevati pa je treba, da njihova kozmetika ni naravna, čeprav jo tako oglašujejo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Tole od Mimmi ne bo res za vse artikle: imam eno obliko luskavice... z drugimi besedami sprobal milijon različnih krem za faco (več kot povprečna bejba na slovenskem). Tista krema l'occiatne za mamo & dojenčka dela čudež na moji koži (edina krema poleg steroidne ki dejansko sanira stanje na koži, ne samo blaži vneje). Je pa to zelo individualno (ne trdim da bo zate ok, mogoče kaka druga). Ti pa lahko povem da notri ziher ni nič umetnega/agresivnega, ker na ksihtu zelo pekoče začutim vsak delček kakega parfuma v kremi, ne glede na ceno in pripis "naravno" - sprobal po mojem vse na trgu od cenovnega ranga 2EUR do 50EUR na škatlico. Sicer mi je za firmo vseeno (nikoli v življenju nisem sprobal nobenega drugega izdelka od te firme), ampak tist izdelek je zame zakon. Za ostalo naj pa drugi kaj rečejo, kot rečeno drugega od njih še nisem kupil in ne morem komentirat.
Mimmi: če te zanima če je krema naravna k meni prinesi sample, ti po dveh minutah na lastni koži lahko povem:-/ Žal...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Ali kdo uporablja to kozmetiko? Ali je res tako dobra, glede na to, da so cene kar visoke?
Kaj recimo je tam dobrega, pa da druge kozmetične firme tega ne ponujajo?

Komplet vsi izdelki od niveje se lahko kosajo z loktanom.

Imam sicer par krem, ampak bolj zarad vonja kot česa drugega. (po britju)

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Takle bi rekla:
- tuš geli so mi dobri
- losjoni za telo mi zaradi zelo suhe kože ustrezajo bolj v toplih mesecih, je pa izjema losjom med &limona, ki mi je fajn tudi pozimi
- za obraz mi paše kolekcija rdeči riž
- kreme za roke s shea maslom so nuja v moji torbi pozimi, poleti češnjev cvet
- mila za roke so mi kakor katerokoli drugo milo...
- obožujem njihov balzam za lase z olji

...all in all sem mnenja, da ponujajo dobre izdelke, s katerimi pa se lahko kosajo marsikateri cenejši.
Od nege za telo mi v vseh pogledih najbolj ustreza in zato zmaga TheBodyShop, po katerega pa je na žalost še vedno treba ven iz te naše kure.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Tole od Mimmi ne bo res za vse artikle: imam eno obliko luskavice... z drugimi besedami sprobal milijon različnih krem za faco (več kot povprečna bejba na slovenskem). Tista krema l'occiatne za mamo & dojenčka dela čudež na moji koži (edina krema poleg steroidne ki dejansko sanira stanje na koži, ne samo blaži vneje). Je pa to zelo individualno (ne trdim da bo zate ok, mogoče kaka druga). Ti pa lahko povem da notri ziher ni nič umetnega/agresivnega, ker na ksihtu zelo pekoče začutim vsak delček kakega parfuma v kremi, ne glede na ceno in pripis "naravno" - sprobal po mojem vse na trgu od cenovnega ranga 2EUR do 50EUR na škatlico. Sicer mi je za firmo vseeno (nikoli v življenju nisem sprobal nobenega drugega izdelka od te firme), ampak tist izdelek je zame zakon. Za ostalo naj pa drugi kaj rečejo, kot rečeno drugega od njih še nisem kupil in ne morem komentirat.
Mimmi: če te zanima če je krema naravna k meni prinesi sample, ti po dveh minutah na lastni koži lahko povem:-/ Žal...

Očitno je res zelo individualno. Ta krema ni naravna. Vsebuje parfum in dražeče naravne dišave, ki niso primerne za otroško kožo (za kar je kao namenjena). Ampak če ti ustreza, super. Sicer pa preprosto preveriš sestavine in veš kaj je naravno in kaj ni. Brati napise na prvi strani je pa itak brezveze.

All in all, L'occitane je eno veliko nategantsko sranje. Se najde kakšen ok izdelek, ampak žal grdo zavajajo z oglaševanjem.

TBS je najbližji v Celovcu in Gradcu.

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Se da tud prek neta naročit TBS-jeve izdelke... Sam men je vonj ful premočan
crazy1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Anamarija: že mogoče, nič ne rečem, ker v bistvu nikoli ne gledam kaj piše na škatlici. V bistvu mi je vseeno - pri meni je relevantno samo ali peče ali ne ter ali pomaga ali ne. Vsebina sama je pri tem zame irelevantna, gledam izključno na učinek, in pri tej kremi je slučajno dober. Oglaševanje in ostalo me ne zanima, ker vem da je to čisto individualno.
JosipBroz: preizkusi pa če ti bo ustezalo kupuj, če ne pa koš ali komu daš - tako se pač zadeve sprobavajo - na sebi. Firma ali ne tukaj ne igra vloge, saj ne kupuješ Nike-ic.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
KSZ

Se da tud prek neta naročit TBS-jeve izdelke... Sam men je vonj ful premočan
crazy1.gif

Se da ja, sam js sem parkrat na leto v Grazu, pa takrat kupim in sem preskrbljena
smile-1.gif
vonj je na začetku močen, ko se ti pa vpije, pa ostane sam še nežen vonj...meni je všeč.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Daj, a bi mi sporočila naslednjič ko greš? Bi naročila ene dve, tri zadeve... €€€ nakažem vnaprej pa potne stroške ipd.
grin1.gif

Sej bi se včlanla na kakšn ženski forum k sm že vidla da se to grejo, sam - raj kle prenašam Alterjevce k da tam prenašam trop žensk k jim je smisel življenja NE namazat se s kremo ki nima pravih sestavin in ki v "Kaj počnete" napišejo, da pijejo zeleni čaj in lakirajo nohte
uf-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Podpis pod leprotto. Precenjena kozmetika
rolleyes-1.gif
...

Edino kar bi izpostavila;
- tušgel Češnjev cvet
- lotion Med & Limona

Jaz sem tušgel Češnjev cvet dobila za darilo pa lahko rečem, da je blo za ponucat, samo če bi si ga pa sama kupla bi mi blo pa žal denarja, ker ni nič bolši od običnega šampona. Pa prej bi rekla da smrdi kot diši. Ni blo občutka, da je naravno ampak glih kontra, tako umeten vonj.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Karantanka -
hysterical-1.gif
js sem tudi dobila za darilo ta tušgel in sem ga mela dost dolgo, moram pa rečt da sem jih kar nekaj sprobala in mi je bil ta češnjev nekak še najbolj... Mene odvrača sama pojava prodajalk v Loccitaneu, tko da me tam skoraj ni vidt nikoli.
Aja, še nekaj - če bo kera kupovala lotion Med & Limona, svetujem če ji ni všeč vonj po katerikoli od teh dveh stvari, naj raje ne kupuje.. Jaz sem se eno jutro namazala z njim in potem čez dan trpela ob tem vonju (kot bi se z medom namazala). No ampak za suho kožo je pa pomagal, morm rečt.

@ Shai; Tam ja. Sem se počutila kot da sem z drugega planeta
hysterical-1.gif
mislm da sploh nisem napisala niti enega prispevka, me je vse odbilo - mi je pa kul kozmetometer, tja grem pa rada kej pregledat.