Ljubljanska urgenca danes

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.818
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Po sili razmer sem moral danes obiskati urgenco, sicer ne zaradi sebe na srečo, ampak sem peljal mamo, ki si je zlomila roko. Ko sem jo pripeljal tja sem bil šokiran, tam dobesedno vladajo izredne razmere. Vrsta samo za sprejem je do ven, bolničarji non stop dovažajo polomljene ljudi na vozičkih in posteljah, vrsta avtomobilov in rešilcev je spodaj do ceste. Me prav zanima koliko časa bo minilo do oskrbe in odhoda domov? Dohtarji in sestre bodo danes zaslužili svojo plačo!
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.857
2.148
113
Nekateri od teh so bili na urgenci skoraj zatogovo po nepotrebnem, ker bi jih lahko oskrbeli v njihoven zdravstvenem domu.
Kot so meni razložili v ZD, greš na urgenco za res nujna stanja oz. ponoči, ko ZD ne dela.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Na urgenci, pa se marsikje drugje v zdravstvu si ZMERAJ krepko zaslužijo plačo. Tudi, če greš ob 4h zjutraj mimo, imajo "stranke". Če ne drugega, pa policija pripelje koga.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Nekateri od teh so bili na urgenci skoraj zatogovo po nepotrebnem, ker bi jih lahko oskrbeli v njihoven zdravstvenem domu.
Kot so meni razložili v ZD, greš na urgenco za res nujna stanja oz. ponoči, ko ZD ne dela.
Ja samo on je opisal B hodnik oz lahko travmo. To o cemer ti pises je pa SNMP ki je sosednji hodnik

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
marsikje drugje v zdravstvu si ZMERAJ krepko zaslužijo plačo.
Zmeraj pa ne, v našem zdravstvenem domu si edina zasluži plačo snažilka, ki je outsourcana. Vse lagano, sportski. Ne moreš vse dajat v isti koš. Urgenca je eno, zdravstveni domovi, kjer mame še vedno nosijo sestram kavo, klobase pa jajca so pa nekaj čisto drugega (so pa vsi po isti sistemizaciji in s podobno plačo)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
glede na led, kateri je bil zjutraj ni čudno da je taka gužva. hmm lahko pa bi preusmerjal folk v kakšne "okrajne" mavčarne ? domžale, kamnik, vrhnika...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Wot?

Zadnji čas da predsednik države razglasi splošno mobilizacijo in podobno kot leta 1952 gremo vsi na ulice čistit sneg!
grin1.gif

Ne samo da je leta 2017 mularija nemogoča, sedaj so še stare mame začele povzročat probleme.

Naslov na 24h zvečer: "izredne razmere, v sloveniji zmanjkalo umetnih kolkov. EU že pošilja svoje zaloge iz sklada solidarnostne pomoči!"
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
Jtfc in kaj naj bi bila ta ledena kocka? Pes?

Car lej ce je gizva na eni točki posljes ljudi drugam kjer se to lahko delajo. Bols se 1 uro peljat do postojne kot 4 ure cakat v lj...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.342
113
Sam postojna ni isto kot vrhnika in domzale kjer si ti razglasil lokalne mavcarne
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.084
113
ksz
Žalostno je predvsem, da je na tak dan kot je danes urgenca polna. Ljudje so zgubili osnovni kompas, kako poskrbeti sam zase. Če si star 20 - 50 let, moraš biti toliko fit, da ti padec po ledu ni nič, razen kake modrice. Če si pa nek upokojenec, pa moraš imeti toliko v glavi, da niti ne pomoliš nosa ven na tak dan. Saj ne bo noben popust v trgovini pobegnil... Moja mama je danes spremenila plan, da gre plačat položnice (mora vzeti taksi). Dopoldne je tam sicer deževalo, vendar napoved vzame resno. Ni ji treba razkirati brezveze, saj par dni ne bodo nikamor pobegnile. Brez trgovine pa tudi preživi par dni.