Ljubezensko pismo Avstrijskih policajev

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
No policaji iz Lipnice so mi poslali Pošto 2 poskus ( priporočeno) ,da naj prijavim šoferja ,ki je vozil avto z nemškimi tablicami po avtocesti. Mislim da so me slikali. In sedaj ker sem jaz Slovenec in "čisto nič ne razumem kaj bi radi" (pismo je v Nemščini) bi rabil en nasvet od pravnika , če jim lahko jaz čisto lepo napišem nazaj v Slovenščini , da mi to pismo prevedejo v slovenščino ( uradni jezik v R.Sloveniji) ker z pravnega stališča mi morejo nudit prevajalca.

Ker mislim ,da se jim nebo dalo s tem ukvarjat in bodo lepo pozabili na vse skupaj.
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi naše sodišče je zavrnilo pritožbo Bosancev proti prisilni poravnavi SCT-ja ker je bil ugovor v njihovem jeziku, nevem zakaj bi potem Nemščina veljala na naši zemlji če bratski jezik ni bil dovolj dober
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
Saj sem jim mislil v Slovenščini napisat. Naj se malo mučijo HE He

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Napiši jim => JAZ ČISTO NIČ NE RAZUMEM, V VSAKEM PRIMERU PA NISEM KRIV ČE SE ZA TO GRE. LEP POZDRAV, JANEZ.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne smemo mešati kazenskeg/prekrškovnega postopka s civilnim.
V civilnem ne moreš pametovati, da ne razumeš jezika, tam morajo biti vloge v uradnem jeziku.

V kazenskem/prekrški pa se obdolžencu, ki ne razume jezika, postavi tolmač, enako tudi za vloge.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
Pa saj to pravim naj si malo stroškov naredijo, saj če bodo spesnili to v Slovenščini jim bom pa že plačal za tistih 20 km/h prehitro na AC

I

Izbrisan uporabnik #488

Stroške na koncu plača proračun ali pa obsojeni
smile-1.gif

Raje napiši, da ne veš kdo je vozil, ker več ljudi uporablja ta avto.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kaj pa ko me na avstrijskem koroskem ustavijo policaji in mi zacnejo govoriti v polomljeni nemscini in potem v anglescini in se delam, da nicesar ne razumem? Me bodo spustili naprej za 20kmh prekoracene hitrosti ali me lahko po zakonu strpajo v marico in pripeljejo k tolmacu?
confused-1.gif

Resno sprasujem, ker me redno ustavljajo, ampak je na sreco nizka kazen. Vseeno bi kdaj zaigral in se naredil bedaka, no saj nisem dosti dalec
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No policaji iz Lipnice so mi poslali Pošto 2 poskus ( priporočeno) ,da naj prijavim šoferja , ki je vozil avto z nemškimi tablicami po avtocesti. Mislim da so me slikali. In sedaj ker sem jaz Slovenec in "čisto nič ne razumem kaj bi radi" (pismo je v Nemščini) bi rabil en nasvet od pravnika , če jim lahko jaz čisto lepo napišem nazaj v Slovenščini , da mi to pismo prevedejo v slovenščino ( uradni jezik v R.Sloveniji) ker z pravnega stališča mi morejo nudit prevajalca.

Ker mislim ,da se jim nebo dalo s tem ukvarjat in bodo lepo pozabili na vse skupaj.
evil.gif

Kaj pa je to kaj takega, če nekdo vozi avto z nemškimi tablicami na avtocesti???
13.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Kaj pa ko me na avstrijskem koroskem ustavijo policaji in mi zacnejo govoriti v polomljeni nemscini in potem v anglescini in se delam, da nicesar ne razumem? Me bodo spustili naprej za 20kmh prekoracene hitrosti ali me lahko po zakonu strpajo v marico in pripeljejo k tolmacu?
confused-1.gif

Resno sprasujem, ker me redno ustavljajo, ampak je na sreco nizka kazen. Vseeno bi kdaj zaigral in se naredil bedaka, no saj nisem dosti dalec
grin1.gif
Na RTL-u je bil prispevek o tem (za Nemčijo). Voznik tovornjaka iz vzhodne evrope ni nič razumel in so po radijski zvezi dobili prevajalca za njegov jezik, ki mu je potem prevajal.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Če ti je pismo bilo poslano v tujem jeziku, lahko brez skrbi "zavržeš" pismo in ti ni treba nanj odgovoriti, saj preprosto rečeš, da niti besede ne razumeš v nemščini ... ali .. da greš na slovensko policijo in tam predaš dokument, kjer bodo dalje obravnavali postopek naši policisti in te o tem obveščali kaj in kako moreš narediti ...

Jaz pa tega ne bi naredil za nič na svetu, ker te noben nima pravice vsiliti, da nekoga obtožiš, če nočeš ... razen v primeru ropa ali umora, kjer moreš sodeloveti, če vejo, da nekaj veš, v tistem primeru si kot soosumljenec po umoru ... itd ...

Za prekrške in nekšen pretep pa to, pa nikomur ni treba pričati ... tudi, če je ta švaba koga smrtno ponesrečil na avtocesti.

Kolikor vem, nemški, avstrijski, makaronarski, hrvaški in madžarski policisti nimajo pooblastil pri nas, da lahko koga aretirajo, brez slovenskega spremstva, tako da ti tujci ne morejo nič ... našim pa preprosto rečeš, da nočeš biti udeležen v tem .. če te prisilijo, pa poveš preprosto, da si pozabil na ta dogodek kje in kdaj se je kaj zgodilo ...

V primeru, da hočeš sodelovati, se obrni na slovensko policijo on nikamor drugam.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mar stara Evropa nima že dolgo vzajemnega kaznovanja za prometne prekrške ? Leta 95 mi je sodelavec Nemec razlagal kako dobi plačilne naloge iz Avstrije kar domov na domači naslov v Nemčiji.Meni pa se je takrat zdelo neznansko "fein " ker sem v Celovcu lahko prevozil vse stacijonarce pa nikdar nič dobil.....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
Ne keč je v tem , da so poslali na firmo kazen za katero delam. ( drugače se z Slovenci itak ne zajebavajo). Sedaj so na firmi napisali ,da imam avto jaz v upravljanju ne pa da sem jaz vozil. Ker pa Avstrijci za radi njihovo zakonodaje slikajo avto od zadaj , morajo pridobiti pisno zagotovilo kdo je vozilo
upravljal.