Stanje naših železnic
Nasprotno pa trdi bralka, tudi sama udeležena v nesreči. "Vlak ni bil prazen, vsaj sto nas je bilo v njem, ki smo čakali na drugo garnituro, ko vse je v nas zaletel hitri vlak," je povedala ogorčena. "Po trčenju so nas odstranili s postaje, nihče se ni ukvarjal s tem, ali je kdo poškodovan ali ne," je povedala in pojasnila, da so ob trku leteli s sedežev po kabini. "Dve ženski sta sedeli v prvem vagonu, zanju je bil udarec močnejši, ker sta bili bolj spredaj."
Ogorčena je nad odzivom železnic: "Nikogar ni zanimalo, kaj je z nami. Tisto, ki so bili tam, razni strojevodje in sprevodniki, so se prepirali, kdo je kriv, ne pa kaj je z ljudmi."
Težave z vlakom so se začele že prej. "Ljudje so prihajali v osrednji del, ker se je v zadnjem delu nekaj iskrilo in ropotalo," opisuje Simona Južina, ki je prav tako bila na vlaku. V Mednem so se zaustavili, luči so ugasnile. Prišel je električar, ki naj bi popravil stvari, odpeljali so se naprej in znova ustavili v Vižmarjih.
Sestopili so z vlaka, nihče jim ni pojasnil natančno, kaj se dogaja. Pripeljal je drug vlak, ki pa je bil že zelo poln, zato jih je veliko ostalo na postaji. Ko so se pogovarjali z osebjem na železnici, so po zvočniku zaslišali obvestilo, da bo kmalu odpeljal pokvarjen vlak, s katerim so se pripeljali. „V trenutku, ko sem se usedla, sem začutila sunek, vrglo me je naprej. Najprej se mi je zdelo, da je le naš vlak „poskočil“, nato pa se je izkazalo, da je v nas trčil drug vlak.“ Dejala je, da so po trčenju pobirali stvari, ki so jim popadale po tleh.