LJ Vižmarje - trčenje vlakov

erikson

Guru
25. avg 2007
22.767
6.545
113
Nesreče v železniškem prometu - trčenja vlakov
LJUBLJANA, Ob 7.47 smo od dispečera Slovenskih železnic prejeli obvestilo o nesreči v kateri je brzi vlak naletel na mirujoči potniški vlak na ŽP Vižmarje v Ljubljani.

61067923.jpg

61067921.jpg

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa sta bila vlaka polna ljudi?

Pred leti je bilo hecno, ko je iztiril potniški vlak med Jesenicami in N. Gorico. Po poročanju medijev edini potnik ni bil poškodovan.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
4 poškodovani v železniški nesreči v Vižmarjih

Na tir, na katerem je že stal vlak, je bil usmerjen še en

29. oktober 2012 ob 08:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zjutraj se je zgodila nesreča na železniški postaji v Vižmarjih, v kateri sta bila po do zdaj zbranih podatkih udeležena potniška vlaka. Poškodovani niso v smrtni nevarnosti.

Policijska uprava Ljubljana je bila ob 7.45 obveščena o nesreči, v kateri je mednarodni potniški vlak na poti v Kranj pripeljal iz Ljubljane na postajo, kjer je bil usmerjen na tir, na katerem je že stal potniški vlak, v katerega je nato trčil. Po do zdaj zbranih podatkih so bili v nesreči poškodovani 4 ljudje, ki niso v smrtni nevarnosti.

Na kraju nesreče so posredovale reševalne službe in policisti, ki opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila.

B. V.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Prastara posprejana gomulka naj bi bila prazna, ker se je malo prej pokvarila in so potniki prestopili na drug (prepoln) vlak.

Kakorkoli, krivda je spet na strani človeka -> SŽ, tako ali drugače.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ja tako je to ponedeljek po težki nedelji, potem pa kakšen siganl speregledaš, ali krentnice narobe obrneš...

škoda ker se ne vidi škode, da bi ocenili kateri jo je bolje odnesel, pendolino zadnjič ali tale "dirkalna kobila" danes

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.767
6.545
113
Stanje naših železnic

Nasprotno pa trdi bralka, tudi sama udeležena v nesreči. "Vlak ni bil prazen, vsaj sto nas je bilo v njem, ki smo čakali na drugo garnituro, ko vse je v nas zaletel hitri vlak," je povedala ogorčena. "Po trčenju so nas odstranili s postaje, nihče se ni ukvarjal s tem, ali je kdo poškodovan ali ne," je povedala in pojasnila, da so ob trku leteli s sedežev po kabini. "Dve ženski sta sedeli v prvem vagonu, zanju je bil udarec močnejši, ker sta bili bolj spredaj."

Ogorčena je nad odzivom železnic: "Nikogar ni zanimalo, kaj je z nami. Tisto, ki so bili tam, razni strojevodje in sprevodniki, so se prepirali, kdo je kriv, ne pa kaj je z ljudmi."

Težave z vlakom so se začele že prej. "Ljudje so prihajali v osrednji del, ker se je v zadnjem delu nekaj iskrilo in ropotalo," opisuje Simona Južina, ki je prav tako bila na vlaku. V Mednem so se zaustavili, luči so ugasnile. Prišel je električar, ki naj bi popravil stvari, odpeljali so se naprej in znova ustavili v Vižmarjih.

Sestopili so z vlaka, nihče jim ni pojasnil natančno, kaj se dogaja. Pripeljal je drug vlak, ki pa je bil že zelo poln, zato jih je veliko ostalo na postaji. Ko so se pogovarjali z osebjem na železnici, so po zvočniku zaslišali obvestilo, da bo kmalu odpeljal pokvarjen vlak, s katerim so se pripeljali. „V trenutku, ko sem se usedla, sem začutila sunek, vrglo me je naprej. Najprej se mi je zdelo, da je le naš vlak „poskočil“, nato pa se je izkazalo, da je v nas trčil drug vlak.“ Dejala je, da so po trčenju pobirali stvari, ki so jim popadale po tleh.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Nima veze s trkom vlakom. Enkrat se je odtrgal vlečni kabel (al nekaj takega) na vlaku, kjer sem bil. Vlak je imel zato kar 3 ure zamude in pot, ki bi jo moral opraviti v 2h30min (primerjaje z avtom 1h30min), je opravil v slabih 6 urah. Za to sem plačal 8€. O kakšnem povračilu stroškov za vozovnice ni nihče niti pomislil, niti opravičili se nam niso. Za primerjavo: v UK pomeni vlak z zamudo 10 minut prepozno in dobiš povrnjene stroške za vozovnico, na Japonskem pa za 1 minuto.

Pa tudi tile stari vlaki so obup. Ne vem, kako lahko to sploh še vozi po naših železnicah. Novi so ok, če niso na veliko posprejani z grafiti, tako da lahko namesto ven, buliš v črno šipo.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
733
297
63
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz
Za primerjavo: v UK pomeni vlak z zamudo 10 minut prepozno in dobiš povrnjene stroške za vozovnico

Aja, a res? Ker prevoznik v UK pa počne to? Da vem kolk denarja moram zahtevat nazaj. Namreč meni se v UK še ni zgodilo, da bi imel v primeru zamude povrnjen denar.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, včasih se je reklo tudi ekspresni, danes pa zaradi nasilnega poslovenjanja nekaterih izrazov, hitri.
Pomeni pa vlak, ki ustavi samo na najpomembnejših postajah in je proti standardnemu res hiter. Kakšna je absolutna brzina, pa tukaj ni važno. Saj se TGV-ji in ICE-ji izven hitrih prog tudi vozijo z običajno hitrostjo, ki velja za tisti odsek - to je pa lahko tudi samo 60 km/h.